Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Co budete pripravovat? Dosli mi napady, chlap je odchovany na chlebickoch s vlasakom, a vajecnu tlacenku co sa robila tradicne u nas zase nerad.
Jo, na avokado nereflektujeme ani jeden ![]()
Vinný sklípek Mikulov, tříchodová večeře, raut až do rána + novoroční čočkovka. Letos se o nic nestarám
![]()
Jednohubky - klobása, kys. okurka, cibule / česneková pomazánka, mandarinka / hermelín a hr. víno čipsy a nějaká sušenka. Ale moc to nehrotíme ![]()
My budeme oslavovat doma s pár kamarády. Udělám sushi, obložený talíře, jednohubky, masové kuličky s dipem. Ovocný a zeleninový salát. Musíme se po svátkách trošku srovnat ![]()
Dneska už tu byla pěkná diskuze ![]()
https://www.emimino.cz/…stra-174680/
Jednohubky se syrovocesnekovou pomazankou a navrch kazde jednohubky hroz.vino nebo olivy…chipsy, tycky buraky ![]()
Bábi, už tu jedna diskuze běží
, třeba tam něco najdeš:
https://www.emimino.cz/…stra-174680/
A my třeba silvestrovské oslavy moc neřešíme, jsme doma s dětma. Takže nudná klasika - česnekové jednohubky, pro děti bez česneku. Chlebíčky neděláme, otevřeme si víno, tyčinky,…
Takže ode mě žádná rada…
.
Já teda klasiku chlebíčky s vlašákem dělat budu, milujeme je. Ale kromě toho plánuju tatarák z uzeného lososa, sulc a domácí slané sýrové tyčky.
@SussieS jj, zbadala som pozde, uz si v nej citam. Smradi stale nespia, som z toho nejaka rozvrkocena.
Co třeba sýrovou rolád? rozpustit sýr na plechu, parazit krenovym /cesnekovym pomazankovym máslem, přidat např hroznové víno, zarolovat a vychladit, pizza šneky, jednohubky s horcicnou pomazánkou, klobásou a kyselou okurkou, syrové kananapky…
toho je ![]()
Oblozeny talir.Nake syry, uzene. Lehke víno a pak sampano na pripitek ![]()
Udelej drubezi tlacenku do fomicek na muffiny…jinak…u nas letos…susene hovezi maso, vinne zavitky(ochucene maso ve vinnych listech), zelne zavitky, nekolik druhu salatu, od leta mm v mazaku ugrilovane papriky…lilkovy kaviar, pecena kolecka lilku s cesnekem a petrzelkou…jestli mate moznost grilovat, tak klidne neco ugrilujte…ale to je spise pro vetsi pocet lidi a poradnej mejdan…jinak jen pro vas treba neco z listoveho testa(mini pizzy)…nejaky salat(treba zelny, nebo neco lehciho)…krevetove spizy, ovocny salat a mne hrozne chutna celerova pomazanka…
Stále jako každý rok, domácí uzené a klobásy, letos i domácí chleba a okurky. Jednohubky s tradičníma pomazánkama (česneková, krabí, lososí). Možná škvarkové pagáčky nebo šneci, alternativně. Táta bude tvořit podle momentální inšpirace.
Na nový rok vyprošťovací zelňačku, čočkovou a „maso s masem“ (plněné kysané zelné listy, kotlety a klobásy pečené dokupy) na zelí s libovolnou přílohou.
Jsem velmi konzervativní, maximálně ještě zbytky cukroví.