Jak vyrobit zmrzlinu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2259
5.1.14 19:59

Jak vyrobit zmrzlinu?

Ahoj holky, prosím dnes jsem ochutnala „Ugovu zmzlinu z čerstvého ovoce“ v našem obchodním centru a jsem unešená. Nevíte někdo, jak udělat opravdu dobrou zmzlinu. Koukala jsem na zmrzlinovače, robota mám Bosch. Ale to mi přijde jen míchátko nebo to má ještě nějaký další užitek. To by přece šlo udělat na robotu i metlou. Nemám vůbec žádnou zkušenost. Zkusila jsem dnes udělat ingredience přesně podle „Uga“ tedy pomeranč+jablko a zamrazit, jako bylo to dobrý, ale tamto je prostě úplně něco jiného :think: Děkuji za radu. Recepty na zmzlinu jsem našla, ale jak jí udělat :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
5.1.14 20:01

@andice metlou to můžeš zkusit, ale osobně dělám klasicku - ovoce nasekat, přidat smetanu, malinko cukr, zamrazit - u nás frčí lesní ovoce, ale udělej po čem jen toužíš :think: chce to zkoušet. Na netu najdeš mraky receptů ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
5.1.14 20:03

No zmrzlinovač je „míchátko“ - tajemství zmrzliny je v míchání při mrazení…
Takže bez zmrzlinovače průběžně vytahovat z mrazáku a promíchávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2259
5.1.14 20:03

Já myslela nějaký pomocník v kuchyni :potlesk: Prostě nasypat, udělá zmrzlinu, zamrazíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2259
5.1.14 20:04
@Pipet píše:
No zmrzlinovač je „míchátko“ - tajemství zmrzliny je v míchání při mrazení…
Takže bez zmrzlinovače průběžně vytahovat z mrazáku a promíchávat.

aha, tak je to. takže zmrzlinovač v robotu průběhně mrazí a míchá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3276
5.1.14 20:05

@andice já si dělám, že nakrájím banány na kolečka a dám zamrazit pak je vyndám nechám uplně lehounce polevit, aby nebyly na kost a rozmixuju tim ti vznikne taková hustá, táhlá a slaďoučká hmota a buď si to nechám už tak nebo tam přidám ještě zmrzlý borůvky, maliny, jahody můžeš tam dát lžíci bílýho jogurtu nebo smetany celý se to ještě rozmixuje a vůbec to nepotřebuje doslazovat. Je to moc dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
5.1.14 20:06

Ahoj holky, zrovna děláme zmrzku ve zmrzlinovači, máme ho od Vánoc a běží každý den. Princip je v tom, že mrazí (někdy třeba i na -30 stupnu) a do toho míchá, což je pohodlnější než dát zmrzlinu do mrazáku a každých 10 minut to chodit míchat (tak jsme to dělali dřív) - a stejně to nebylo tak dobré a kolikrát to „přemrzlo“. Takže zmrzlinovač = drahá blbůstka (máme asi za 5000 Kč), ale výsledek dobrý :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2259
5.1.14 20:08

Airika - Pošleš mi odkaz? přesně takhle bych si to představovala, a jaké ingredience jsou potřeba například?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
5.1.14 20:10

My máme nejraděj bílý jogurt s ovocem (přislazený teda :oops: :mrgreen: ), zmrazím to v kelímkách od jogurtu a vyjídáme lžičkou, nám ta nerozmíchaná konzistence neva :dance: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
5.1.14 20:11

Ht @andice http://www. mall. cz/zmrzlinovace/guzzanti-gz-152 :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2259
5.1.14 20:12

@Airika mě to nic nezobrazuje :? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
5.1.14 20:12

Jo nejduležitější přísada ve zmrzlině je vzduch a ten tam dostanete jen když to chladíte a mícháte současně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
5.1.14 20:13

@andice Jogurtová, vanilková, smetanová zmrzlina phil

350 ml smetany ke šlehání, 750 ml bílého smetanového jogurtu, 180 g moučkového cukru, 20 g vanilkového nebo vanilinového cukru.

Dobře vychlazenou smetanu ke šlehání ušleháme do pevné pěny. Postupně zašleháme moučkový a vanilkový, nebo vanilinový cukr. Připravenou smetanu lehce promícháme s vychlazeným jogurtem a zmrazujeme ve zmrzlinovém strojku nebo v mrazničce. Pro zmrazování v mrazničce zvolíme vhodnou, plastovou či kovovou nádobu. Během mrazení v mrazničce nádobu se zmrzlinou asi v půlhodinových intervalech vyjmeme, směs namrzající na dně a stěnách seškrábeme a promícháme s ostatní, dosud nezmrazenou hmotou. Opakujeme tak dlouho, až má zmrazená zmrzlina odpovídající, krémovou konzistenci.

například…:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
5.1.14 20:15

@andice
http://www.mall.cz/…zanti-gz-152
promiň, nějak se mi to špatně okopírovalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
5.1.14 20:15

@andice U zmrzliny jde o to míchání - musí se míchat po celou dobu chlazení, aby z ní nebyl led.. Takže něco, co míchá, a můžeš to s tím strčít do mrazáku, případně zmrzlinovač (což je šlehací robot, který zároveň mrazí).
No a zmrzlina, aby se z ní přesto nestala ledová kra, se dělá buď na bázi alkoholu, nebo tuku - takže většinou se to ovoce smíchá s tučnou šlehačkou.. nebo se sektem :lol:
Výsledná zmrzlina bude mít identickou chuť jako to, co dáváš zchladit, takže když do zmrzlinovače naliješ šlehačkou zahuštěnou rajskou omáčku, budeš mít rajskou zrmzlinu :mrgreen: to píšu proto, aby sis uměla představit, co se z toho základu stane ve zmrzlinovači - chuťově nic, pouze se nadýchá a zchladí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí