Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Od listopadu se lecim na vysoky tlak, po nasazeni leku mam tlak např. 90-60-60 nebo 130-60-54,117-70-57 a tak se to ruzne strida, prvni mesic jsem uzivala leky na tlak se statiny bolesti svalu, srdce za mesic zmena leku na tritace pak buseni srdce i v klidu po nasazeni bisoprolol buseni je jiz min slyset, ale vnimam ho a spise vetsinou vnimam spis chveni na hrudi pokracuje do hlavy, mam to skoro cely den, zatim ergometrie i sono srdce vporadku, nyni mam ekg holter tydenni tak uvidim, doktor dal i trittico na nervy, ale nevim necitim se nak ve stresu beru ho 7 tydnu, nemohlo by byt to buseni z leků nebo z nízkého tepu?
@Květa67 píše:
Od listopadu se lecim na vysoky tlak, po nasazeni leku mam tlak např. 90-60-60 nebo 130-60-54,117-70-57 a tak se to ruzne strida, prvni mesic jsem uzivala leky na tlak se statiny bolesti svalu, srdce za mesic zmena leku na tritace pak buseni srdce i v klidu po nasazeni bisoprolol buseni je jiz min slyset, ale vnimam ho a spise vetsinou vnimam spis chveni na hrudi pokracuje do hlavy, mam to skoro cely den, zatim ergometrie i sono srdce vporadku, nyni mam ekg holter tydenni tak uvidim, doktor dal i trittico na nervy, ale nevim necitim se nak ve stresu beru ho 7 tydnu, nemohlo by byt to buseni z leků nebo z nízkého tepu?
nebo ze stresu, že se moc pozoruješ. Tlak máš po nasazení léků dobrý, ne. A co je ta třetí hodnota u tlaku, tep? Ten je taky poměrně normální, ne
Uvádíš hodnotu tlaku a třetí hodnota je pulz? Jestli ano, nízký tep nemáš, máš normální klidový tep. Jinak tomu nerozumím, uvidíš co Holter, zapisovala bych si i kdy cítím ten třes, či chvění a u čeho…
To chveni je skoro cely den a citim se tak jako po opici jako kdybych se mela mit závrať a nekdy mi to stoupne na cca 147 myslela jsem ze tlak by nemel mit takovy rozptyl, pritel se taky leci na tlak a ma ho 120-130/80/80
Hele, to zní jako úzkost -buseni srdce, závratě,..
Do toho se evidentně neustále pozorujes a strašně bojíš..
Holter ukáže výsledky a jestli tam nic nebude, bude to ono..
To je mozny i kdyz jsem v příspevcich cetla, ze to maji nekteri prave z trittica
Ahoj, zjistilo se z čeho to máš? Mne se tohle děje od Silvestra každý hlavně večer a noc, bušení, sevření, špatně, vadi mi i zvuky a srdce se,,lekne,,už se bojím jít spát. Ekg, sono, krev, rtg, echo nic, jen méně draslíku beru i s hořčíkem ani holter na 48h nic. V nemocnici jednou chytili 128t a tlak 160/100 jinak v klidu m tep i tlak ok.
No jo ale nikde mi nikdo neřekne jestli je to zdravotní to bušení ze stresu nebo nervy z bušení.
Mám přes den teď elenium, na noc Lexaurin, musím brát v noci vždy ještě jeden. A mám začít brát cypralex.Mam i sníženou funkci štítné žlázy tak mám 50letrox 10den.
A na kardio Betaloc na úpravu rytmu, to ale moc brát nechci.no dnes už skoro hodina po Lexaurinu a valnei není. Ataky už jsem měla před 8lety ale to bylo parkrat za měsíc a zabral Neurol 0.25 a pak escirdec 2.5mg…co se to děje teď. Z čeho by to ještě mohlo být, máte zkušenosti? Je to k zešílení
Zdravím.
Teď mam ekg holter 14 dnu tak uvidim, zatim taky nic nezjišteno, vysadila jsem trittico a uz neslysim srdce tlouct i mi je lip uz nemam stavy jako po opici to chveni jeste mam, ale je miň, v noci a k ranu me probudi taky to rychly buseni srdce, pres den to nemam a trva mi nez usnu, driv mi busilo srdce po pohybu jeste pul hodiny, ted po bisoprololu jen chvění, myslim ze dostat ty spravny leky je makačka, kazdy ma jinou chemii, ale uz taky chci fungovat a chodit do prace, myslim, ze me rozhodilo to trittico lekar mi ho dal protoze jsem rekla ze me boli svaly, hlava a..tak si rekl holka je nervozni, ale me to bolelo ze statinu, vysadil statiny a bolet prestalo dal antidepresiva ale zacalo to buseni a chveni, taky jsem mela tyden tlak ok a pak 188/100 pak zase tlak ok a zase vysoky, takze beru leky na tlak
A neberete leky na cholesterol me zpusobovali bolest svalu, jako kdyby mi nekdo mačkal srdce a svaly i na lytkach
Příspěvek upraven 13.01.23 v 16:32
@Svetluska55 holter přeci ukáže to bušení i když je srdce ok, jen mi hlava nebere jestli poznají, podle ze z úzkosti buší nebo z bušení úzkosti…
@Saracat píše:
@Svetluska55 holter přeci ukáže to bušení i když je srdce ok, jen mi hlava nebere jestli poznají, podle ze z úzkosti buší nebo z bušení úzkosti…
Holter ukáže, jestli se vůbec něco se srdcem děje.. pokud ano, léčí to.. z mé zkušenosti příčinu nenašli, jen léčili následnou arytmií.
Pokud máš jen pocit bušení srdce (to úzkost dělá) - cítíš každý úder, máš pocit chvění atp.., tak holter taky může být úplně v pořádku..a na vině je úzkost.
@Svetluska55 no když mě vezla rychlá před týdnem na ekg byl tep 122 a vysoký tlak ale jinak ok jen mám lehce nepravidelný rytmus, ale mám štítnou sníženou funkci žlázy, léky beru teprve 10dni. Prvni buseni bylo ale před leky.Ted mám léky na uklidnění a zatím zabíraji.
Mám od psychiatricky elenium 1/2 4×denne, na moc Lexaurin a cypralex 3kapky než zabere
Já to prostě alternativně už nedala.
Lekala jsem se i hlasů, bouchnutí dveří a mám to každý den, to já před 8lety neměla, je to mazec, dlouhodobý stres to nedal uz
Děkuji, me to chveni na hrudi taky vadi, ted i zalehly usi a chveni nebo bolest hlavy tak na stridacku.Po vysazeni trittico buseni me vzbudi 2× za noc a rano, ale to chveni mam cely den, je taky neprijemny, ale jestli to je ze stresu. ktery nepocituji nebo z leku čert vi.Ale zacalo to po nasazeni bud leku na tlak nebo na nervy.