Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj máte někdo to samé co já? jsem v 17.tt a poslední týden mám tak jednou do minuty vždy 1 až 2× silné bouchnutí srdíčka, hlasité, nevím co to je, dr. mě poslala na EKG pro jistotu, ale to jdu až v prosinci. Nikdy předtím jsem to nemívala, patří to k těhu? Není to moc příjemný. Není to jakoby zadýcháním. Jak píši pouze dva úhozy jakoby mi poskočilo srdčíko a pak zase nic a za chvíli znovu. Děkuji za odpovď?
Ahoj forinko, tak to, co popisuješ jsem měla v posledním těhotenství. Nic příjemnýho, po zdravotní stránce jsem byla v pořádku (3× na EKG a na nic se nepřišlo, jen, že mi srdíčko „běží“ rychleji, ale pravidelně). Četla jsem, že se tyhle stavy v těhotenství objevují dost často, přece jen tělo dostává zbrat… Jinak to „poskočení“ srdíčka by mohla být srdeční aritmie, ale zrovna se na EKG nemusí objevit a řeší se to monitorováním srdíčka 24hod (Holter) normálně za běžného provozu doma a pak se to vyhodnocuje… Ale to bych předbíhala…
Tak ať dobře dopadneš na EKG, držím pěsti a hodně odpočívej, M.
jojo děkuji, ale stejně divný, že to mám až teď a ne dřív, no uvidíme, nic vážnýho si nemyslím, že by to bylo. Nic mi jinak není a u dr. vše ok, tep 76 za minutu, ten mám určitě pravidelný, jen ta hlastitost tam blbne. Nevím no. Zítra si chci volat ještě do nemocnice, jestli mě nevemou dřív, jinak jdu až 1/12, což je za 3 týdny. Díky. Jo vím, že občas to k těhu patří, ale fakt to na klidu nepřidá, pa
Ahojky,
tak tohle jsem mela i ja ted pri druhem tehotenstvi, jsou to tzv. palpitace (buseni srdce), ja to mela v druhe polovine tehotenstvi a ke konci to bylo castejsi + tachykardie (rychly tep), uzivala jsem leky a muj kardiolog doporucil v 38.tt ukoncit tehotenstvi, bylo to uzavreno jako reakce na pretizeni organismu, mela jsem uz ke konci i spatne zaznamy CTG (mala mela taky casto tachykardie), takze jsem nakonec rodila cisarem, ale ja rodila akutne cisarem u prvniho, takze u me to bylo trosku slozitejsi. Po porodu vse odeznelo, uz neberu ani leky.
Tak preji pohodove tehotenstvi bez komplikaci! ![]()
Ahoj
já to měla v obou těhotenstvích - říkala jsem že mi přeskakuje sdce:o) začlo to zhruba v půlce těhu - a ruku v ruce to šlo také se špatným dýcháním - nevím proč ale od 19 tt se mi špatně dýchalo - a přitom mimi bylo ještě malé nato aby mohlo utlačovat vnitřní orgány.,.. ptala jsem se kde šlo, nikdo mi neodopověděl a po 30 tt už to sváděli na mimi:o)
Se srdcem jsem byla naEKG nic nenormálního se nenašlo… jen jsem měla od 25 u obou těhu vysoký tlak a prášky a od 38 tt u obou začínající preeklampsii - ale netrvrdím a ani žádný dr. mi nepotrvdil, že to mělo nějakou souvislost s tím srdcem - no bylo to nepříjemné v podstatě obě těhotenství pro mě od půlky byla docela stresující a zatěžující z hlediska zdravotního , ale naštěstí obě dobře dopadly a dnes už člověk myslí na jiné věci:o)))
Tak hodně štěstí:o)