Velký UTZ 20. týden

3379
3.11.08 12:02

Velký UTZ 20. týden

Ahojky maminy.

Mám dotaz. Příští týden jdu na velký ultrazvuk ve 20. týdnu.

Dřív se mnou chodil na ultrazvuky přítel - otec miminka.
Ale rozešli jsme se a mě se nechce jít samotné.
Myslíte, že je hloupé vzít si jiný doprovod? Moje mamka by hrozně moc chtěla jít…ale já nevím,no.

Jaký na to máte názor? jak probíhá velký ultrazvuk - normálně přes bříško, předpokládám.

Díky za připomínky

E

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
116
3.11.08 12:05

Ahojky, je mi líto, že tě přítel opustil. Klidně si tam vezmi mamku, kamarádka také neměla tatínka pro své mimi a chodila tam s ní sestra, takže no problemo.
Jinak mě dělal doktor i tenhle ultrazvuk spodkem i přes břicho, kvůli uložení placenty.
Přeji hodně štěstí a krásné mimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
3.11.08 12:25

Ahojky určitě si můžesš vzít koho chceš s sebou, mě ultrazvuk dělali přes bříško. A´t je vše v pořádku, drřím pěsti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
3.11.08 12:28

Ahoj
urcite si muzes vzit na utz koho chces.Me rekl dr kdyz jsem se objednavala ze si klidne muzu vzit celou rodinu :roll:
Jinak utz me delal pres brisko i vnitrni kvuli placente.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
3.11.08 12:32

Moc mě mrzí, že jste se rozešli!!!Tředa se to ještě urovná!
Na UTZ si můžeš vzít koho chceš a dokonce jak píše Taminka tak si můžeš vzít celou rodinu :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
1751
3.11.08 12:48

Se mnou byla krom mažela i tchýně a moje mamka. :oops: :D 8) Bylo to super. 8)

V obou případech mi dělali utz jen přes břicho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
3.11.08 12:53

Já šla se synem :D . Z miminka jsem moc neměla, ale synek zas přesně ví, „proč pan doktor patlá na břicho ten blivajs“ - gel. M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
3.11.08 13:28

Ahoj,

no jasně, proč by jsi nemohla. Se mnou u Sáry byla mamča, protože manžel byl na služební cestě, teď jsme byli tedy spolu, aby o to podruhý nepřišel. Jinak, ano, probíhá přes bříško, trvá trochu dýl, všechno se kontroluje, je to zážitek, je hezký se o tu radost s někým podělit :wink: Mě nedělali u tohodle UTZ nikdy vnitřní ultrazvuk :nevim: Placentu mám v obou případech na přední stěně, tak snad jen, kdyby nebyla vidět, ale fakt nevím, proč vnitřní utz :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
3.11.08 13:30

v klidu:) Se mnou chodil manžel, byla se mnou mamka, jednou byl se mnou a manžou i můj dospělej brácha. U druhého těhu byla samozřejmostí starší dcera, která se mnou chodila i všechny poradny vč předporodních i jedné pohotovostní návštěvy v porodnici:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papu
3.11.08 15:07

Já byla s kamarádkou - teda na jejím utz :wink:

Se mnou chodil při prvním těhot.manžel, teď chodím sama…je to lepší s někým, já mám aspoň prima doktorku, co mi všechno dlouho ukazuje a vysvětluje…

• Citovat
  • Upravit
12743
1.1.12 17:18

za celé těhotenství pojišťovna proplácí pouze 3 utz (prokázání těhu, 20tt a 30tt) všechno ostatní je nadstandard a záleží jen na lékaři jestli utz dělat chce nebo ne. pokud si byla na NT screeningu tak je celkem zbytečné dělat triply, oni nejsou moc spolehlivý.
mě na gyndě v Podolí vždycky prohlíží utz a prohmátne břicho. jinak poctivě vaginálně mě vyšetřují tak od 20tt.
a záleží na každém doktorovi. pokud má certifikaci že může dělat genetické utz tak ti ten ve 20tt a 30tt může dělat tvoje doktorka, pokud ho nemá tak tě někam pošle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9358
1.1.12 17:26

Záleží, jak kvalitní má tvůj gyndr. ultrazvuk. Já jsem jak na NT screeningu, tak na všech ultrazvucích byla u svého gyndr. Na žádné speciální pracoviště mě neposílá.
Vnitřní vyšetření mi dělá na každé poradně. Zato UTZ vyšetření teď ve druhé půlce těhotenství (jsem bez problémů) dělá jen ta pojišťovnou proplacená (tedy 20. a 30. tt).

Příspěvek upraven 01.01.12 v 17:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
1.1.12 17:40

samozřejmě že si můžeš vybrat kde chceš vyšetření podstoupit. je to tvoje svobodná volba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9358
1.1.12 17:52
CokeLady píše:
o tom, že bych na něj nešla jsem vůbec nepřemýšlela, je to podle mě jedno z nejdůležitějších vyšetření v těhotenství.Šlo mi o to odmítnout DOPORUČENÉ ZAŘÍZENÍ a vybrat si svoje.

Vybrat si určitě můžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5158
1.1.12 18:05

ahoj, já myslím, že UZ ve 20 tt dělá doktor,který na to má atestaci, ne každý doktor to může provádět,ikdyž má dobrý UZ. U nás to dělá v nemocnici jen pan primář a jeho zástupce… Jinak v poradně mi má Mudr. UZ taky nedělá ikdyž ho má, protože jak psal někdo před tím, jsou jen 3 UZ za těhu…(potvrzení, 20 a 30 tt) ale jinak mě vždy vyšetřuje pohmatem a od cca toho 20 týdně mi vnitřním Uz konroluje čípek a při poslední poradně poslouchala i ozvy srdíčka. A ještě mi měří výšku fundu krejčovským metrem,a to dělá cca od 17 tt :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí