Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky potřebuju poradit, jsem ve 2 měsíci a děsně se mi točí hlava, ale fakt tak, že lítám a ujíždím na stranu, nemůžu ani moc číst, takže možná to tu někde je, ale nemůžu to hledat. Někdy je to v pohodě, jindy děs.
Kafe jsem milovala, ale teď na něj jen pomyslím a je mi blbě.
Jsem na rizikovce- po poslední motolici, jsem začala špinit, tak nevím, jestli to má souvislost.
Napadlo mě kakao-třeba je to tlakem?
Nemáte nějaké tipy, jak to spravit? Díky.
Kacko,
já měla to samé
Měla jsem na začátku těhu hodně nízký tlak a hlava se mi motala úděsně!
Někdy kolem 14-16 t.t. to ustalo samo i tlak se mi spravil. To jsem ti moc neporadila, že
Měla jsem ty motolice hlavně večer, snažila jsem se co nejvíce odpočívat, jak to jen šlo tak jsem polehávala.
Zmínila ses svému gynekologovi, když si na rizikovce může to souviset
![]()
Přeju pohodové těhotenství a ať tě to brzy přejde.
Katka
Kačko, měla jsem to taky - u jednoho těhotenství - druhé v pohodě. Řekla jsem to i lékaři, ale souvisí to s tlakem. Já jsem se pak bála chodit i sama třeba do města - protože jsem několikrát sebou flákla. Pak jsem se naučila to, že jsem cítila změnu a rychle si sedla a to kdekoli ![]()
Přešlo mě to až koncem 6tého měsíce.
Ahoj,
zažívám to taky. Začne se mi motat hlava, bušit srdce. Když to stihnu, sednu si nebo lehnu. Když to nestihnu, tak sebou někde říznu o zem. Už se mi to stalo 2×. Není to příjmné, ale dr. mi řekla, že některé těhule prostě tohle mají a omdlívají.
Pomáhá hodně pít. Kávu jsem nikdy moc nepila, takže to ti neporadím.
Jestli s tím souvisí i špinění, nevím.
Já špinila taky na konci druhého měsíce. Dostala jsem na to nějaký prášky. Vždycky jsem raději jela do nem. na UTZ, ale vše bylo v pořádku.
Prý může prasknout cévka na děloze nebo je to od prokrvující placenty.
Tak pohodové těhu. ![]()
Kačko,
na nízký tlak je dobré opravdu hodně pít, jak už se tady zmínila Mava. Nejlépe neperlivá voda, doporučuji 2litry.
Pak také pravidelná strava.
Pa a at je Ti lépe
![]()
Ahoj Kacko
predne gratuluji k tehu.
Jinak ja mela na zacatku tehu to stejne,hlava se motala jak na kolotoci-kvuli tomu jsem byla doma na rizikovce,na kavu jsem nemela ani pomysleni ale kolem 14tt se to vsechno upravilo samo,hlava se prestala motat a znovu prisla chut na kafco ktere jsem si pak davala kazdy den.
Zkus hodne pit-me to pomahalo.
Holky moc díky- já se právě bojím s tím tlakem, protože u Barči jsem byla kvůli vysokému tlaku v nemocnici. Taminko máš krásné mimi- byly jsme spolu ve snažilkách.
Holky moc díky- já se právě bojím s tím tlakem, protože u Barči jsem byla kvůli vysokému tlaku v nemocnici. Taminko máš krásné mimi- byly jsme spolu ve snažilkách.