Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky, chtěla jsme se zeptat jestli se Vám někomu stalo že Vám na UZ řekli jiné pohlaví miminka než se narodilo. Díky baba zvědavá
Nie, nestalo
teda, teraz tretíkrát to ešte nie je potvrdené, ale máme od 2 Dr. nezávisle, že to bude dievčatko, plus v každej poradni mi robí UTZ, a vždy to bolo dievčatko ![]()
Gabika
Tak u nás nevím…to se uvidí až za 3 týdny…
Ale sestřence ještě týden před porodem na ultrazvuku tvrdili, že je to kluk a pak porodila holku (koukala na ně jak tele, když jí řekli maminko máte krásnou holčičku
)…je to tak 3 roky zpátky a bylo to v Hranicích n. M.
Nám se to nestalo, ale známým ano (čekali chlapečka a je z toho holčička, asi to byl pupečník a ne pindík, co tam viděli). A běžně všude v knížkách čtu, že z UTZ se nedá na 100 % určit pohlaví. Takže úplně na to spoléhat nejde.
Znám pak taky několik případů, kdy se na UTZ prostě pohlaví nepodařilo určit ani nepodařilo, protože mimčo nožky nikdy při UTZ neroztáhlo ![]()
Tak mě osobně se to nestalo!
Včera jsem mluvila s kamarádkou u které se dr. sekl a narodil se jim kluk místo holčičky!
Stalo se to i mé mamce - brácha měl být ještě na posledním UTZ holka a když tatin volal do porodnice tak mu řekli, že má kluka - položil telefon a za chvíli tam volal znovu, protože si myslel, že se spletli - ale je pravda, že už je to dost dlouho a UTZ jsou určitě od té doby kvalitnější, ale i tak si mylím, že do porodu to není nikdy 100%!!!
Asi jo, protože i švagrová čekala (podle dvou doktorů a dvou UZ) holčičku a narodil se kluk.
Také znám jednu paní, které na UTZ tvrdili, že to bude kluk, tak nakoupila všechno modré a nakonec se jim narodila holčička. ![]()
nám se to „bohužel“ taky nestalo i když já do poslední chvíle doufala, že si z nás doktorka dělala legraci, protože já tam rozhodně pindíka neviděla.
Ahojte
Tak ja tiež pridávam skúsenosť mojej kámošky ktorej tvrdili do poslednej chvíle chalčeka, a narodilo sa jej dievčatko!!!
Druhej kámoške raz doktor povedel chlapec, potom zas dievča a teraz zas chlapec, mne povedal dievčatko od začiatku a bola som aj pri druhej doktorke a tá mi to potvrdila!!!
Tak dúfam, že to tak bude a nebude po porode prekvápko ![]()
Nezapomenu na SMSku od kolegyně:
„Petřík je už na světě, jmenuje se Beáta“
My pohlaví znát dopředu nechtěli, takže u nás se nikdo nepletl ![]()
L.
Tak mě se to stalo. Na UTZ asi ve 20.tt si nechali zaplatit, za to, že mi to řeknou a tvrdili, že je to chlapeček, pak ve 32tt mi řekli, že je to holčička a omluvili se, že se spletli a nakonec to byl chlapeček … takže člověk nikdy neví …
Ahoj,
mě se to nestalo,vždycky jsme přesně viděli i my (rodičové laici),co čekáme,teď naposledy,jsme to řekli s manželem dřív,než nám to doktor potvrdil.
Celkem se 4× nespletli.
![]()
Stáňa
Tak mě u prvního řekli 2krát zcela jistě,že je to holčička,bez váhání … A byla.
U druhého mi bylo 3krát (od 2 doktorů) řečeno že spíš holčička,ale že je špatně natočená…takže jsem s tím už počítala…až do 33tt,kdy mi další dr. řekla,že spíš kluk,ale že je špatně natočenej
)))…Takže jsem šla rodit s tím,že nevím:o) a narodil se kluk,takže ta poslední měla pravdu:o)))..Prostě kluk se nikdy pořádně neukázal,takže asi jen odhadovali:o)))…taky jim to trvalo,než vůbec něco našli a ještě blbě:o)))))
papa T.
ahojky,
obě děti jsou od Drů odhalení v 16tt a u obou se Dři trefili
pak jsem měla pohlaví u obou dětí potvrzené amniem, takže musím říct, že Dři ke kterým jsem chodila na UTZ, to oba uměli poznat.
hodně záleží na poloze miminka a hlavně zkušenostech Dra s čtením na UTZ. moje obě děti, byly natočené správně a i v té správné poloze seděly, takže bylo vidět co mezi nožičkami mají. i když jsem během těhu byla na více UTZ u různých Drů, tak se pokaždé ptali jestli vím co čekáme, že je to krásně vidět. dokonce jsem s malou byla na 4D UTZ a potvůrka nám vůbec neukázala obličej, ale pipinku vystavovala nádherně. Dr si z toho dělal srandu, co z ní bude v budoucnu, když je taková nestyda už v bříšku ![]()
Jitul