Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Přeji všem krásný den.
Jsem vysokoškolská studentka z Olomouce a letos v létě bych chtěla zkusit něco nového, vyjít trošku z mé komfortní zóny a získat novou zkušenost. Chtěla bych se zeptat, je tady někdo, kdo má zkušenost s pouličním hraním? Ať už osobní nebo zná někoho kdo to praktizuje.. Byla bych ráda za jakékoli rady.
Primárně bych chtěla zkusit busking v Olomouci, ale přes prázdniny mám možností víc - Praha a jiná turistická města. Zatím je moje představa je taková, že to bude jen můj zpěv a klávesy a mix skladeb od starých klasik jako je Hit the Road Jack, Piano Man přes české hity - Cesta (Kryštof, Tomáš Klus) nebo Zakázané uvolnění až po novější písně od Harryho Stylese nebo Avril Lavigne. Myslíte, že tento mainstreamový žánr je vůbec vhodný? Nebo busker by měl být více originální a kreativní s netradičními skladbami? V zahraničí je tento moderní styl celkem populární, například v Dublinu, ale nejsem si jistá jakou odezvu budu mít v Česku.
Samozřejmě neočekávám, že si na tom nějak vydělám, je mi jasné, že to bude max tak na kofolu ![]()
Důvod proč to chci zkusit je, že bych mohla třeba někomu zlepšit den a já se touhle zkušeností někam posunu, třeba i potkám nové přátele, kteří mají hudbu stejně rádi jako já.
Má někdo tip pro vhodné místo na pouliční hraní v Olomouci či jiných městech?
@adel102 to se musis zeptat na úřadě, kde je to povoleno, a možná i zaplatit? Nevím. Ale na jakem konkrétním úřadě, to fakt netuším😂 já to nikdy neřešila, jen jsem byla kdysi dávno u rozhovoru dvou lidi, kteří se o tom bavili. Ze má nějaká místa, ze povoleno je to jen v určitě časy a tak dále…
už moc nevím. Ale asi pak u sebe měli i nějaké osvědčení, ze jsou schválení, když sli hrát.
@adel102 Super, myslím, že tím uděláš skvělou zkušenost, spoustě lidí zlepšíš náladu a sama získáš spoustu zážitků i sebepoznání.
Hraj co chceš a co tě baví, to je hlavní.
Určitě si ale zjisti podmínky pro pouliční umění, v některých městech je zakázané, podléhá ohlašovací povinnosti nebo má vyčleněné území, kde se může provozovat.
Hodně fajn zážitků!