Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky. prosím o radu..:( už nevím co mam dělat, jsem opravdu zoufala..
mam maleho Adámka jsou mu 4 měsíce a budí se snad po pul hodině, max. po hodině.. nakrmit a spí.. ale je to pořád dokola.. ale přez den když nakojim tak vydrží krásně dvě hodiny.. když byl uplně pidi.. tak se v noci vzbudil klidně jednou nebo dva krát.. a spal nadherně.. ale čím je starší tím je to horší a horší..:( prosím co mam dělat.. asi usnu za chuze.. a přez den spí max. na 20 minut..
ale v kočárku spí klidně ty dvě i tři hodiny.. ach jo.. Děkuju
![]()
@Sofieee nic moc neporadím, kluk mi dělal to samé. V období spurtu jsem kojila co půl hodiny, bylo to šílený ![]()
To záleží co chceš ty.. Chceš kojit a vyspat se? Vezmi si ho do postele, dej prso a spi dál. Pokud ti na kojení nezáleží, zkus mu dát flašku s UM. Nicméně je riziko, že se bude budit stejně a ty příjdeš o mlíko.
Kup mu spaci pytel, at je konstantne stejne „zakrytej“. Nam to pomohlo a vstava mi zas jednou, nad ranem kolem 4 a pak spi do pul 8 cca. A misto kojeni co hodinu zkus dat dudel nebo napit vody
@martina.se píše:
@Sofieee nic moc neporadím, kluk mi dělal to samé. V období spurtu jsem kojila co půl hodiny, bylo to šílený
A jak dlouho ti to prvalo
nebo spíš od kdy do kdy..
![]()
@Barca12345 píše:
Co zkusit kasi?
už jsem o ní taky přemýšlela ale je až od toho ukončenýho 4.. nevim jestli by se nic nestalo kdybych mu jí zkusila dát.. ![]()
@Sofieee do 16cti měsíců, kdy jsem v noci kojila.. A když mu rostly tesáky, tak to bylo úplně šílený, to jsem spala hoďku denně
řešení bylo jediné, spal se mnou v posteli, už si nevzpomenu odkdy, ale naučil se kozu najít sám, obsloužil se, takže jsme se jakž takž vyspali oba.. Ale někdy to bylo prostě hrozný.. ten spurt byl tak cca měsíc, ale ani potom to nebylo lepší, vstával v klidu co hodinu..
@Krkael píše:
Kup mu spaci pytel, at je konstantne stejne „zakrytej“. Nam to pomohlo a vstava mi zas jednou, nad ranem kolem 4 a pak spi do pul 8 cca. A misto kojeni co hodinu zkus dat dudel nebo napit vody
pytel určitě zkusím.. zdřív v něm spinkal.. ale ted v zimě ho překrývam jenom peřinou.. tak přejdu zase asi na ten pytel a uvidím..:)
Já to měla stejně a bohužel i přes den, nespala jsem, strašně jsem hubla malá odmítala flašku, trvalo měsíc, než začala pít z flašky (máme doma neuvěřitelné zásoby všech možných dudlíků na lahve). Musela jsem přestat kojit a i s flaškou se v noci do roka budila co dvě hodiny.
Vydrž pár dnů, pokud je to spurt, mělo by to přejít.
@martina.se píše:
@Sofieee do 16cti měsíců, kdy jsem v noci kojila.. A když mu rostly tesáky, tak to bylo úplně šílený, to jsem spala hoďku denněřešení bylo jediné, spal se mnou v posteli, už si nevzpomenu odkdy, ale naučil se kozu najít sám, obsloužil se, takže jsme se jakž takž vyspali oba.. Ale někdy to bylo prostě hrozný.. ten spurt byl tak cca měsíc, ale ani potom to nebylo lepší, vstával v klidu co hodinu..
Ja ho nechávám po probuzení v postýlce pak už u sebe v postely.. a taky mu nechávam prso venku..
ale stejně se pořád budí, vrtí se, naříka.. ![]()
@Sofieee však píšeš, že má 4 měsíce, tak to už má 4.měsíc ukončený, ne?
Každopádně já mám pocit, že ta kaše na lepší spaní je spíš takový mýtus, já v okolí neznám žádné dítě, na které by to zabralo. Spíš bych se bála, aby to nebylo horší, v tom smyslu, že by ho mohlo po kaši bolet bříško. Ale za zkoušku nic nedáš…a ještě mě napadlo, nerostou mu zoubky? Nám začala dcera špatně spát právě ve chvíli, když se začaly klubat zuby. Můžeš zkusit koupit v lékárně Calgel a namazat mu dásně, třeba to bude lepší ![]()
@Sofieee píše:
Ja ho nechávám po probuzení v postýlce pak už u sebe v postely.. a taky mu nechávam prso venku..ale stejně se pořád budí, vrtí se, naříka..
nemůžou už mu růst i ty tesáky? můj mladý měl ve 4 měsících 6 zubů ![]()
@mag píše:
Já to měla stejně a bohužel i přes den, nespala jsem, strašně jsem hubla malá odmítala flašku, trvalo měsíc, než začala pít z flašky (máme doma neuvěřitelné zásoby všech možných dudlíků na lahve). Musela jsem přestat kojit a i s flaškou se v noci do roka budila co dvě hodiny.Vydrž pár dnů, pokud je to spurt, mělo by to přejít.
Dobře, dobře
Nezávidím, zažila jsem to samé. Do toho byla ubrečená a nespavá i přes den, takže jsem byla jak chodící mrtvola. ![]()