Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý večer..Jdu se poradit o celkovým denním spánku malý..:-) My stále bojujeme zda spát jednou nebo dvakrát. Ono se jí už dopoledne moc spinat nechce. Jen když vstává v 5.00. Ono je nejtěžší to, že každý d3n vstavame jinak.
Jednou vstává v6.30 jednou zas 5.00 dnes dokonce ve 4.45. No a tudíž máme rozhazeny režim. Režim nám jinak fungoval, ale teď ne. Poraďte jak to ustalit ![]()
Malá spala už dávno jen jednou. Jinak režim nemá, teď jsou jí dva, někdy jde v jedenáct, někdy až ve tři.
Já četla dobrou knížku - Každé dítě může dobře spát. Nám to pomohlo, když měla malá ani ne rok, ale je tam něco i pro tyhle případy
Jinak máme taky 18-ti měsíční holčičku a vstává sice každý den zhruba stejně, ale někdy jde spát jednou denně, někdy dvakrát, asi jak je unavená ![]()
Příspěvek upraven 12.11.13 v 18:37
Ahoj, moje když se budila takto brzo tak hlady, takže dostala flašku UM a ještě spala. Teď má už 26měs spí od 21-6 a 2 hodiny odpoledne takže celkem 11až11,5h.
To musíš asi vysledovat, v tomto věku mi už teda nespala 2× přes den ani náhodou, ale je to různé.
Moje malá má 15 měs. má to vstávání úplně stejné. Spí jen jednou denně cca hodinu a půl. Když vstane kolem půl 5, tak jde spát kolem 10 - půl 11 a pak už do večera nespí. Spát jde mezi 7 a půl 8 večer. Prostě se ji snažím dopoledne nějak zabavit, aby nevytuhla už v 9.
Jinak i moje dvouletá jak se vzbudí v 5 nebo 6 dostává mléko, stále teda kojím.. Ale já tak brzo prostě nefunguju
![]()
@smutnalucy píše:
Ahoj, moje když se budila takto brzo tak hlady, takže dostala flašku UM a ještě spala. Teď má už 26měs spí od 21-6 a 2 hodiny odpoledne takže celkem 11až11,5h.
To musíš asi vysledovat, v tomto věku mi už teda nespala 2× přes den ani náhodou, ale je to různé.
Jo jo, souhlasím, u nás mléko taky docela dlouho zabíralo, ale teď už nepomáhá vůbec nic a prostě musíme vstávat i v půl 5 ![]()
No a asi mam zlaty dite, kdyz to tady tak ctu
Mala chodi spat v 8, kdyz predtim spala dvakrat denne, a nebo uz v 7, kdyz spala jen jednou. A vstava mezi sedmou a osmou. Je to docela spac ![]()
@cverunka píše:
Jo jo, souhlasím, u nás mléko taky docela dlouho zabíralo, ale teď už nepomáhá vůbec nic a prostě musíme vstávat i v půl 5
jsi hrdina
když to nepůjde jinak, prostě bude asi muset jít večer později ![]()
@smutnalucy píše:
jsi hrdinakdyž to nepůjde jinak, prostě bude asi muset jít večer později
No to už jsme zkoušeli. To nepomůže, vstane stejně ![]()
@kudrnka89 neeeeee to jsi mě nepotěšila, že takhle vstávám 4:45 a jiné hrozné časy se 4 měsíčním dítětem, budiž, spí mi pak přes den, ale v 18ti měsících? A pak spí jenom jednou…o neeeeeee já se snad už nikdy rozumně nevyspím.
:cert
![]()
@kve-tinka Joo my uz takle vstavame asi od 4mesice
Zvyknes si
Ne treba ne..uvidis treba bude spat dele.. ![]()
@kudrnka89 chce se mi brečet, jako fakt
no joooo vysvětli dítěti, že spánek je tak osvobozující ![]()
@kve-tinka Se vubec nedivím..
ja první ty měsíce co vzbouzela v noci treba 5krat tak jsem byla zoufala.
No jenze mozna to bylo lepsi pac, kdyz se najedla tak usla, ale ted, kdyz v noci breci vkuli zubum tak treba dve hodky chodime po byte. A rano v pet vstavat
no hruza!! nekde jsem udala chybu
no jenze ja ji nedokazu nechat vybrecet
Proste me to trha srdcce.. Njn co se da delat!! ![]()