Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Milé maminky, přišla jsem si jen postěžovat. Jako pěstounka si stížnosti dovolit nemohu, mohla bych být označena za nevhodnou pro péči o dítě, vzhledem k tomu, že úřednice si stížnosti berou osobně a dokáží pěkně znepříjemňovat život. Fakt je ale ten, že zákony o pěstounské péči jsou mizerné a úřednice jsou často vyhořelé můry. Podpora úřednic je nulová. Kromě nudných školení, nesmyslných pravidelných kontrol bytových podmínek ve stále stejném bytě a pravidelné buzerace jsme se za ta léta nedočkali ničeho. Vše si musíme obstarat, zajistit a zjistit sami. Už se jich ani na nic neptáme, odkroutíme si jen potřebné náležitosti dle zákona.
Na co si chceš konkrétně stěžovat? To, co jsi tu napsala, neříká nic.
@Anonymní píše:
Milé maminky, přišla jsem si jen postěžovat. Jako pěstounka si stížnosti dovolit nemohu, mohla bych být označena za nevhodnou pro péči o dítě, vzhledem k tomu, že úřednice si stížnosti berou osobně a dokáží pěkně znepříjemňovat život. Fakt je ale ten, že zákony o pěstounské péči jsou mizerné a úřednice jsou často vyhořelé můry. Podpora úřednic je nulová. Kromě nudných školení, nesmyslných pravidelných kontrol bytových podmínek ve stále stejném bytě a pravidelné buzerace jsme se za ta léta nedočkali ničeho. Vše si musíme obstarat, zajistit a zjistit sami. Už se jich ani na nic neptáme, odkroutíme si jen potřebné náležitosti dle zákona.
A ty seš profi pěstounka? Máš to jako povolání?
Já myslím, že to říká všechno…Viděla jsem dokument v TV, kde se říká, že kvůli buzeraci a byrokracii cca 80procent pěstounů svoji žádost stáhne…Zakladatelko, povíš víc o svém příběhu? Uvažujeme o pěstounství. Dík
@maskovak píše:
Já myslím, že to říká všechno…Viděla jsem dokument v TV, kde se říká, že kvůli buzeraci a byrokracii cca 80procent pěstounů svoji žádost stáhne…Zakladatelko, povíš víc o svém příběhu? Uvažujeme o pěstounství. Dík
Já o pěstounství neuvažuju. Asi z toho důvodu mi úvodní příspěvek neřekne konkrétně nic.
Ale ráda se nechám poučit, když bude čím. Počkám si.
@Anonymní píše:
Nojo, musí to být pruda. ![]()
Ale zase nelze dítě svěřit jen tak někomu.
@Bábrdl píše:
Nojo, musí to být pruda.
Ale zase nelze dítě svěřit jen tak někomu.
Nejde o to, že nelze každému svěřit dítě, ale o to, že podpora úřadů a pomáhajících organizací rodinám se svěřenými dětmi je nulová. Pravidelně chodí kontrolovat bytové podmínky, jakoby hledali, jestli se nám třeba byt náhodou nesmrsknul, ale že by nám poradili, co a jak, to rozhodně ne. Když máme problém, máme si poradit sami.
@Anonymní píše:
Nejde o to, že nelze každému svěřit dítě, ale o to, že podpora úřadů a pomáhajících organizací rodinám se svěřenými dětmi je nulová. Pravidelně chodí kontrolovat bytové podmínky, jakoby hledali, jestli se nám třeba byt náhodou nesmrsknul, ale že by nám poradili, co a jak, to rozhodně ne. Když máme problém, máme si poradit sami.
To mě mrzí, tak by to být nemělo.
Co takhle podepsat dohodu o vykonu pestounske pece namisto s OSPOD s nejakou doprovazejici organizaci? Ty vetsinou maji vice moznosti nez OSPOD, maji vetsi prostor se pestounum venovat…Verim, ze caste navstevy v domacnosti nejsou neco, z ceho byste jasala, ale maji svuj duvod..Jako pestounka z vlastni zkusenosti i z „nudnych“ skoleni (pozn..nemyslim si, ze by vsechna skoleni byla nudna, zalezi na tematu, lektorovi, skupine, ale hlavne na Vasem pristupu) urcite vite, jjaka traumata si deti v PP nesou, co to obnasi…Navstevami a kontakty s klicovym pracovnikem se treba zjisti nejaky problem v pocatku, dda se na spouste veci pracovat..Samozrejme zalezi hodne na lidech, proto pokud nejste se stoji doprovazejici organizaci spokojena, netrapte se a zmente ji! ![]()
@Anonymní píše:
S čím chceš poradit?
Znám dvě pěstounky a jsou velmi spokojené, nadšené. Jediné co je mínus a co mrzí i mě, obě loni dostaly novorozence z porodnice a jedno dítě šlo do nové rodiny v 8měsících a druhé téměř v roce. Myslím, že by se děti měly umistovat jako miminka, kdy nemají ještě vazby :/ V tom vidím já problém, ale kontroly a skolení jako problém nevidím. Zdravotníci se také musí stále vzdělávat. Jako pěstoun dostáváte velké peníze i když dítě zrovna nemáte…
@chs.jasmin těmi velkými penězi máš na mysli těch 20 000,– hrubého? Které berou dočasní pěstouni v té cca měsíční pauze když odevzdají, mnohdy až po roce dítě do nové nebo původní rodiny? Tobě zaměstnavatel neplatí dovolenou? A pracuješ 24/7?
@pralinka2727 píše:
@chs.jasmin těmi velkými penězi máš na mysli těch 20 000,– hrubého? Které berou dočasní pěstouni v té cca měsíční pauze když odevzdají, mnohdy až po roce dítě do nové nebo původní rodiny? Tobě zaměstnavatel neplatí dovolenou? A pracuješ 24/7?
Presne! Pestouni maji muj obdiv za sve nasazeni.
@pralinka2727 píše:
Když se jim to nelíbí, tak ať to nedělají.