Jak se změnilo vaše plánování bydlení v současné době?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
9.2.26 07:59
@Anonymní píše: Více

Kdo platí málo má prostě půjčeno málo.
Je jedno v jaké lokalitě, úroky jsou všude stejné.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.2.26 08:12

Zakladatelka: Mám stejnou otázku. Právě proto jsem diskuzi založila jako 2026, protože ta situace se strašně změnila.
Příběhy, jak někdo změnil směr, mě ale zajímají z každého období, je to inspirativní :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.2.26 08:15

Neberte si hypotéku. Jako opravdu.
Pokud nechápete, že někdo si bral hypotéku na 4m před 15 lety a má jinou splátku než někdo, kdo si teď bere 8m, tak do toho fakt nechoďte.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.2.26 08:18

My už máme hypotéku třetí a rozumíme velmi dobře. To jsme se asi nepochopily my. Diskuze by ideálně měla být o bydlení v současné době, protože jsou pořizovací ceny úplně někde jinde, takže příklady z před 5 a více lety teď nikomu nepomohou..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.2.26 08:22

No nepomůžou. Tak i ti co měli třeba 5 let fixaci mají letos navýšení splátky a zase tolik splaceno není. Tam ten rozdíl není o tolik jiný jako noví žadatelé.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.2.26 08:32

Měli jsme našetřeno a nebrali si celou částku, dům máme veliký, postavený podle našich představ, platíme 15tis a bude se nám to zvedat na 20tis…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.2.26 09:21

Myslim ze ten rozdíl teda je. Minimalne v tom, za kolik ten dum dnes koupíme. Vim, jak se ceny pohybovaly 2021, když jsme chtěli dum porizovat s byvalym a kolik stoji dnes. Nechapu ale kde lidi zacinajici cerpat hypoteku teď berou domy za nejakou slusnou cenu…
Narazim na informace z tehle diskuze

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.2.26 09:27

To jste si brali nejakych 3-4 M, ne?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.2.26 09:40

Přesně!! My jsme měli určité plány před 5 lety a nové děláme nyní a dvojnásobné zvýšení cen jak pořízení bydlení, tak i výdajů na děti apod. Člověk nemá jen vyšší splátku, ale také daleko vyšší běžné výdaje na rodinu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.2.26 00:27

Ahoj vsem,

ceny nemovitosti ve velkych mestech jsou naprosto sileny. Praha je jasna, ale ze ty ceny jsou silene i v Brne, Olomouci, Zline apod, kde lidi oproti Praze opravdu maji polovicni platy, a mozna ani to ne, tak to mi hlava nebere. Dat za panelovy 2kk v Praze nekde v Bohnicich nebo Cernym moste bez balkonu 6,5 milionu, kde ani nemuzete poradne zaparkovat tak to je sila. A jeste se o to kupujici pretahuji. Na to abyste koupili rozumny bydleni v Praze tak musite mit plat 100tisic kazdy v tom paru a jeste dost nasetreno abyste meli na tech 20% nebo dat do zastavy jinou nemovitost. Ted je to naprosta manie. I pozemku je malo a ty dobry jsou bud hned pryc, nebo se na netu ani neobjevi nebo jsou sileny ceny. Ja osobne resim nemovitost v Praze a okoli jen na investici takze me nic netlaci a prave proto vidim co za naprostou silenost se v tech realitach deje a jak je ten trh naprosto agresivne nastaven proti kupujicimu. Takze naprosto chapu, ze mnoha lidem to prekopalo enormne zivot a zpusob jakym bydli. A je mi fakt lito lidi, kteri z ruznych duvodu prosvihli sanci na svoje vlastni bydleni. A ted uz to treba nemuzou dohnat. A kecy nekterych chytraku, kteri ziskali svoje bydleni po haluzi a nepokorne mektaji ze neni psane pravo na vlastni bydleni tak to jsou presne Ti, kteri by si, za dnesnich podminek, nebyli schopni koupit v Praze ani mikro garsonku.

Vsem, kteri zazivaji trapeni s bydlenim, protoze ten trh je opravdu velmi pokriveny, preji at se jim to co nejlepe vyresi :hug:

• Citovat
  • Upravit
46
27.2.26 23:13

Koupi jsme odložili, sehnali jsme dobrej podnájem a hlavně se nám jej podařilo vybavit za dobrý peníze. Ani jsme nemuseli nakupovat z inzerátů, jak jsme mysleli, našli jsme shop s dobrejma věcma i cenama. Třeba teď poslední úlovek jídelní set catini by za plnou cenu stál za hřích, a to jsme ho sehnali v akci 😍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.3.26 13:32

A co chytré bydlení?

Zdravím, zaujal mě váš příspěvek a zajímá mě i druhá strana. Při aktuálních cenách, dění, nemyslíte si, že je čas řešit chytré bydlení?

Zároveň by mě zajímalo, jestli někdo z vás dokáže říct, co to chytré bydlení znamená. Počet chytrých domácností od roku 2020 rapidně roste, ale i přesto mi přijde, že o tom spousta lidí nic neví a je vůči tomu dost skeptická.

Když si vezmu, že v 2010 byl iPhone rarita a známka luxusu, dnes ho již používá každý druhý a to samé by se mělo stát i s chytrým bydlením. Každý to vnímá jako luxus, ale myslím si, že by to měl být v roce 2026 pomalu standard.

Spoustu lidí o tom nic neví a tak se ptám i zde na váš názor a zda jste již něco takového řešili nebo jste o tom slyšeli, ale skrz špatnou informovanost jste od toho odstoupili.

Díky vše, co se zapojí do komunikace. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí