Bydlení a balkón

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Lentilka04
25.7.15 12:12

Bydlení a balkón

Takový dotaz: Já když jdu k sobě do bytu, tak chodím přes balkon. A na něj si samozřejmě dávám sušák s prádlem. Jenže na ten balkon si dávají sušák i sousedi co bydlí vedle a nademnou, protože balkon nemají. Docela mi to vadí a kolikrát když tam jsou rozložené 3 sušáky, tak se nedá projít. Tak jestli bych si mohla balkón zamykat?? Když je vlastne můj. Co myslíte? :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
25.7.15 12:19

@Lentilka04 pokud je balkon opravdu jen tvuj, tak si ho zamykej. Radne bych prostudovala najemni/kupni smlouvu. Abys nebyla za blbku, kdyby se ukazalo, ze vyhradne tvuj neni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lentilka04
25.7.15 12:35

Právě ve smlouvě to není vůbec psané a klíč od balkonu nemám. Ale to stačí pořídit nový zámek s klicema.

• Citovat
  • Upravit
2649
25.7.15 12:38

Taky bych si ověřila, zda je balkon výhradně tvuj, protože jinak nechápu, proč si tam sousedi dávají sušit svoje věci. To by mě nenapadlo si dávat k někomu cizímu svoje prádlo. Jestli je jen tvuj, tak bud ho zamknout a nebo sousedy slušně požádat, aby si tam věci nedávali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
25.7.15 12:42

@Lentilka04 pokud to neni ve smlouve, tak tvuj neni, at uz ti pri jejim uavirani rekli cokoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
25.7.15 12:45

Pockej a jak se na ten balkón dostanou?
To je nějaký pavlacovy cinzak? Stejným asi v zachování sousedských vztahu bych to nechala tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lentilka04
25.7.15 12:53
@Kelsey píše:
Pockej a jak se na ten balkón dostanou?
To je nějaký pavlacovy cinzak? Stejným asi v zachování sousedských vztahu bych to nechala tak.

Na balkon se dostanou z chodby, zamčeny neni. A já se k bytu dostanu jen právě z chodby pres balkon, je to tak reseny. Při prohlídce mi majitelka říkala, ze si tam sousedi dávají prádlo.

• Citovat
  • Upravit
26574
25.7.15 13:01

Pravděpodobně to bude patřit do společných prostor a nemáš nárok na to ho zamknout :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
25.7.15 13:05

@Lentilka04 pokud to není uvedeno ve smlouvě, tak nejspíš nebude jen tvůj a tím pádem nemáš právo ho zamykat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
25.7.15 13:09
@jenny.fields píše:
Pravděpodobně to bude patřit do společných prostor a nemáš nárok na to ho zamknout :nevim:

Taky si myslím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
25.7.15 13:12

Možná by jste mohli udělat nějakou tabulku a rozdělit si dny kdy kdo bude mít povesené prádlo ať se pro střídate a možná investovat spolecne do susaku, který bude viset, ať nezavazi v průchodu, prostě se domluvě, jak dospělí lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lentilka04
25.7.15 13:18

No je to na nic, když člověk by tam chtěl mít soukromí a nemá. Prikladam foto domu, já jsem v druhém patře.

• Citovat
  • Upravit
2562
25.7.15 13:21

A neni to treba proti pozarnim predpisum, kdyz balkon slouzici jako jediny pristup do bytu, je nepruchodny??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
25.7.15 13:23

@Lentilka04 to ale neni balkon, to je pavlac a ta patri do spolecnych obyvacich prostor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
25.7.15 13:24

@Lentilka04 to ale není balkon, tzo je pavlač :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie