Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Lentilka04 pokud je balkon opravdu jen tvuj, tak si ho zamykej. Radne bych prostudovala najemni/kupni smlouvu. Abys nebyla za blbku, kdyby se ukazalo, ze vyhradne tvuj neni ![]()
Právě ve smlouvě to není vůbec psané a klíč od balkonu nemám. Ale to stačí pořídit nový zámek s klicema.
Taky bych si ověřila, zda je balkon výhradně tvuj, protože jinak nechápu, proč si tam sousedi dávají sušit svoje věci. To by mě nenapadlo si dávat k někomu cizímu svoje prádlo. Jestli je jen tvuj, tak bud ho zamknout a nebo sousedy slušně požádat, aby si tam věci nedávali.
@Lentilka04 pokud to neni ve smlouve, tak tvuj neni, at uz ti pri jejim uavirani rekli cokoli.
Pockej a jak se na ten balkón dostanou?
To je nějaký pavlacovy cinzak? Stejným asi v zachování sousedských vztahu bych to nechala tak.
@Kelsey píše:
Pockej a jak se na ten balkón dostanou?
To je nějaký pavlacovy cinzak? Stejným asi v zachování sousedských vztahu bych to nechala tak.
Na balkon se dostanou z chodby, zamčeny neni. A já se k bytu dostanu jen právě z chodby pres balkon, je to tak reseny. Při prohlídce mi majitelka říkala, ze si tam sousedi dávají prádlo.
Pravděpodobně to bude patřit do společných prostor a nemáš nárok na to ho zamknout ![]()
@Lentilka04 pokud to není uvedeno ve smlouvě, tak nejspíš nebude jen tvůj a tím pádem nemáš právo ho zamykat.
@jenny.fields píše:
Pravděpodobně to bude patřit do společných prostor a nemáš nárok na to ho zamknout
Taky si myslím
Možná by jste mohli udělat nějakou tabulku a rozdělit si dny kdy kdo bude mít povesené prádlo ať se pro střídate a možná investovat spolecne do susaku, který bude viset, ať nezavazi v průchodu, prostě se domluvě, jak dospělí lidí.
No je to na nic, když člověk by tam chtěl mít soukromí a nemá. Prikladam foto domu, já jsem v druhém patře.
A neni to treba proti pozarnim predpisum, kdyz balkon slouzici jako jediny pristup do bytu, je nepruchodny??
@Lentilka04 to ale neni balkon, to je pavlac a ta patri do spolecnych obyvacich prostor.
Takový dotaz: Já když jdu k sobě do bytu, tak chodím přes balkon. A na něj si samozřejmě dávám sušák s prádlem. Jenže na ten balkon si dávají sušák i sousedi co bydlí vedle a nademnou, protože balkon nemají. Docela mi to vadí a kolikrát když tam jsou rozložené 3 sušáky, tak se nedá projít. Tak jestli bych si mohla balkón zamykat?? Když je vlastne můj. Co myslíte?