Bydlení a tatínek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
26.12.24 07:27

Bydlení a tatínek

Ahoj, už měsíc hledám bydlení na 5 pražských sousedících sídlištích, bytů v nabidce naoko spousta, ale vlastně kažďý už je rezervovaný. Na jeden byt i 60 zájemců, byla jsem na 3 prohlídkách, do večera už nebyly volné. A taky jsou to malé kamrliky, potřebuju pokoj pro 2 děti a průměrná velikost 7-9m2. Mám domluvené 2 prohlídky na leden, ale opět pokojíčky jsou prťavé. Pak máme v rodině prázdný byt 2+1 o 65m2 s pokoji 19 a 16 m, k tomu velké úložné prostory, kuchyň. Jen na jinym konci prahy, 20 km přes průmyslovou. Vážně se snažím najít byt blízko tatínka dětí, aby si je mohl v týdnu pravidelně brát a děti neměnily školku, ale přijde mi to téměř nemožné. Když už se vyskytne větší byt, úměrně tomu roste cena, a stejnak už mi neodpoví vůbec nebo že je v jednání. Na kauci mám, na nájem taky, jen se nemůžu uchytit. Pořád si řikám počkam ještě měsíc dva, jestli se něco nenajde, zas mě pak tlačí zápisy do školek, pokud bychom se náhodou nakonec stěhovali přes prahu. Starší už bude příští rok předškolák, ale mladšímu budou 4. Tatínek se o děti stará celkem dobře když jsem v práci(nemoci a odpoledne), zbytek se snaží nebýt doma nebo se hádá. Přežil štědrý den, vyhnul se štědrovečerní večeři a cukroví, od včerejšího ráno zas protivný, vánoce skončily. Děti mají špatný vzor nejen vztahový, ale tatínka jim brát nechci. Jen mě trápí to, že si pořád přídu v pasti. Buď si najdu 39-45m2 tady v okolí, budu za něj platit 25 tisíc s nejistým příslibem že si děti bude brát, ale taky se mu to často nehodí, téměř veškeré podvečery tráví mimo domov, nejméně polovinu z toho v hospodě. Nebo budou chodit do školky jinde a tatínek přijede odpoledne na návštěvu a bude si brát 2 víkendy v měsíci (ktere ale léta tráví bez nich) a měla bych tam na pomoc prarodiče.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2734
26.12.24 07:36

Nepíšeš kolik bys platila za ten prázdný byt, ale než kalíciho otce a dráhy malý byt u něj, bych volila ten větší v blízkosti prarodičů. S tatínkem to lepší nebude, jestli propadne ještě víc alkoholu tak ty děti tam nebudou chtit ani na ty víkendy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.24 07:42

V prázdném bytě bych platila cca 7000 za veškeré poplatky. Tlači mě i to, že aby mi naši pomohli finančně, domlouvaj najemce do bytu kteří už tam kdysi bydleli a já se tak musím rozhodnout rychle aby měli šanci si zas hledat něco jiného nebo prodlouži to kde jsou. Na ospodu se na stěhováni moc netvářili, že soudy nerady vidí měnit prostředí dětí jako školku, ž3 by měla být vidět snaha najít byt v blízkosti otce. Řešila jsem to už asi 4×, prý je to ale šedá zóna neošetřená v zákoně, pokaždé jina odpověď.

• Citovat
  • Upravit
1840
26.12.24 07:44
@Anonymní píše: Více

A nemuze si nové bydlení hledat otec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.24 07:49

Nechtěla jsem dětem kazit vánoce a vyvolavat hádky, tak se o tom příliš nebavime, tatínek má už 3 roky pocit že mě pokaždý utáhne na uvařené nudli, že planě vyhrožuju. Od záři jsme spolu nespali ani jednou, na štědry večér jsem uspala děti a kazdý jsme travili čas jinde, mnohokrat jsem navrhovala kino, rande, vikendový pobyt, nikdy nic nepřijal. Už jsme citově mrtvy, jen na sebe máme alergii a pro děti to neni dobry vzor. Taky má tatínek sve názory, nemoci nenosí děti ze školky, zasadně já z kancelářské práce a jiné

• Citovat
  • Upravit
2986
26.12.24 07:50

Situace s najmy v Praze je pokud vim silena…Snahu najít být v blízkosti otce můžeš doložit, a zase nemáš v plánu se přestěhovat přes půl republiky. Z toho, co uvadis, vypadá o dost lépe ta možnost prázdného bytu - budete v podstatně lepší finanční situaci, pro otce to není nepřekonatelná vzdálenost, budeš mít podporu rodiny, a děti si v tomhle věku zvyknou rychle, předškolák by stejně šel za rok do školy a tím měnil aspoň částečně kolektiv (nebo úplně, my třeba nemáme ve vesnici školku a děti jsou „rozstrkane“ různě po okolnich, takže nic nenormalniho, že mají nový kolektiv ve skole). :nevim:

Příspěvek upraven 26.12.24 v 07:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.24 07:51

@ALIPELI bohužel si mě partner nikdy nevzall i pres sliby a byt kupoval sam za sebe. Ja tu investovala dost penez do kuchyně, nábytku, ale nema na to mi to vrátit

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.12.24 07:58

Partner chodil a minimálně další rok bude chodit na poloviční úvazek, stejnak už se domlouva, že nemoci od ledna přebiram jen ja s plným úvazkem, a mám obavy že bych se na nej stejne asi spolihala zbytečně.

• Citovat
  • Upravit
1409
26.12.24 08:16

Prosim te je to 20 km… jdi do bytu od rodičů… od mistra tatínka stejne budeš mít i na prd peníze, jak bys sama s malýma dětma utáhla 25 tis nájem? Vůbec neváhej a jdi do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31274
26.12.24 08:22

Ty jo, mit moznost adekvatniho bydleni, v Praze a za sedmičku, sla bych do toho. Nestehujes se pres půl republiky :think: jen na jiny konec stejneho města. Zkusila si kouknout, za jak dlouho se to da ujet? (Spočítat metro/ prestup nebo autem?). Muzes to podat i tak, ze je to dočasné, porad muzes zkouset inzeraty v okoli bydliště otce (dokládat to i ospodu, ze na inzerci nadále reagujes, bez úspěchu). Dvacet km je neco, co bezne lidi jezdí denne do práce, tak to snad zvladne i on dvakrat do týdne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.24 08:25

@Mar__tanka1983 já 20 km jezdím do prace uz ted, partner taky. Spis mame puvodni bydliste, nove bydliste a praci do trojuhelniku. Tedy deti 20 do skolky a dalsich 20 do prace, proto doufam v prehlaseni v miste noveho bydliste, v praze kazdych 20 km na hodinu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.12.24 08:26

Ale asi zkusim navrhnout ze si deti v ut/ct muze vyzvednout ze skolky klidnr v poledne, to by mohlo stacit a nemusely by byt zacpy.

• Citovat
  • Upravit
55963
26.12.24 08:27

Odstěhuj se. porad zůstaneš blízko a potřebuješ být v pohodě, což tady budeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
26.12.24 08:30
Šla bych do rodinného bytu a pro soud si schovala komunikaci (maily, hovory) s tím, jak jsem se snažila byt blíž sehnat. Z textu nemám pocit, že by chlap chtěl děti do péče nebo do střídavky, takže bych 20km v rámci Prahy neměl být pro soud velký problém. Blízkost prarodičů navíc hraje v tvůj prospěch. Navíc každá soudkyně musí pochopit, že z jednoho platu se nájem 25k platí blbě, navíc když tatínek maká jen půlúvazek. Ja bych měla jasno a ani bych nepřemýšlela.
  • Citovat
  • Upravit
32079
26.12.24 08:41

Na tvém místě bych šla do prázdného rodinného bytu, protože otec si je stejně brát nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí