Jakou čističku odpadních vod?

895
23.12.24 17:38

Jakou čističku odpadních vod

Ahoj, jakou ČOV domácí prosím doporučujete? Vůbec se v tom nevyznám, nemám s tím zkušenosti, našla jsem nějakou ekologickou čističku, firma je v ČR. Případně. proč zrovna tuto, na co si dát pozor atd.
Dekuji za tipy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20905
23.12.24 17:41

Cokoliv od Asio, mají kvalitní výrobky a zabývají se tím dlouhé roky.

Ale jelikož k své nepíšete nic, tak nelze komentovat a jelikož ani nepíšete parametry, tak nelze nic doporučovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
23.12.24 18:30
@Helen001 píše: Více

Za me jedině vegetační čistírnu. Je to okrasa zahrady a naprosto bezúdržbova. Jestli můžu doporučit firmu, tak grania.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
23.12.24 19:42

@Cenarius
@janickaIII
Ta firma, kterou jsem našla, dělá taky jakoby bezúdržbové čističky. Potřebujeme pro 5-6 lidí v domě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
23.12.24 20:01

Tak asi i malinko záleží na tom, jaký pozemek je k dispozici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
23.12.24 21:10
@Helen001 píše: Více

Co je jakoby bezúdržbova? A jaké máte podmínky (pozemek, atd). Ta vegetační pro 6eo nezabere moc místa. Je to cca 1mx2m. A je to pěkný prvek na zahradě. Účinnost je vynikající.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20905
24.12.24 06:40
@janickaIII píše: Více

Kouknul jsem na tu doporučovanou firmu a jako OK. Z praxe mám taky vyzkoušený, že ty kořenové čistírny fungují. Lepší je udělat větší než menší.

Ale záleží hrozně na pozemku.

A druhá velmi podstatná věc je ten předřazený septik, kde dochází k separaci pevných částí. Tam dochází k hromadění sedimentů/kalu, které je nutné jednou za čas vyvézt.

Takže za mě neexistuje bezúdržbová čistírna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
24.12.24 09:22
@Cenarius píše: Více

Jaký předražený septik? Stačí obyčejný trikomorovy. A vyvážet… dávají se do toho bct takže většina pevných částic vyhnije. To dávání bct není žádná údržba. Prostě jednou za čas splachnes do wc bct, můžeš klidně dvě kostky droždí, když by bct byly drahé. Samozřejmě není dobré splachovat vlhčené ubrousky a celkově nepoužívat agresivní prostředky. Ale to by člověk neměl ani v klasické ČOV a ani v kanalizaci.
Ta vegetační vyjde na cca 100tis, jenže nepotřebuje pro svůj provoz nic. Účinnost je až neuvěřitelně vysoká a třešničkou na dortu je, že to oživí zahradu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20905
24.12.24 11:14

@janickaIII přečti si to ještě jednou… Odpovídáš na něco co tam není napsané. Schválně jsem tam ten háček dal u toho septiku 8)

A jinak jo, bakterie ti přemění ORGANICKOU část. Ale pořád ti tam zůstává anorganická a mrtvé bakterie. Takže pořád tam ten kal vzniká a musí se počítat s jeho odvozem. Jinak ti do korenovky budou plavat výkaly a další a bude brutálně smrdět. Viděl jsem takové neudržované

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
24.12.24 12:45
@Cenarius píše: Více

Dobrý kořenového pole ti pevné části fakt plavat nebudou. Vývoz septiku jednou za rok- to je šílená práce - zavolat fekalni vůz. Odvoz 4m3 1500,–. No nechtěla bych to ani za zlaté tele. A nejraději bych dal vypoustela bordel do přírody. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20905
24.12.24 15:42

@janickaIII tjn. Není to bezúdržbové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie