Bydlení Děčín vs Liberec

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
12.11.22 15:35

Bydlení Děčín vs Liberec

Holky prosím o radu, kde byste raději bydlely z těchto dvou měst. Nejlépe osobní zkušenosti. Obě města se mi líbí proto, že za humny hory a příroda prakticky všude kolem, blízko do Německa i Polska (v případě Liberce), dobré spojení s Prahou (Děčín i Liberec snad do 1,5 hodiny vlakem/busem), navíc obě města se mi líbí, Děčín snad o trochu více. CO se mi nelíbí, jsou nepřizpůsobiví, kteří třeba v tom Děčíně jsou snad všude v centru, jsou tam celé ulice, kde bydlí. navíc kriminalita taky docela masakr…Nevím, jak Liberec. Bydlíte někdo, jak se vám tam žije, co se vám líbí a co ne?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6061
12.11.22 15:43

Liberec, jednoznačně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
12.11.22 16:10

Děčín. :) Jen ne část Boletice a Staré město. :)
Nejlépe Letná. Ale záleží zda chcete RD nebo byt. Letná je asi nejdražší v Děčíně.
Všude lesy a žádná pole. To mi děsně chybí. Fakt moc. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.11.22 16:35

Ja jsem z Jablonce nad Nisou, coz je za humny od Liberce a nemuzu si stezovat, je to super mesto a i Liberec je podle me super - ikdyz rivalita samozrejme musi byt :mrgreen: kdyz jsem nemela partnera, tak jsem taky zvazovala Decin, i kvuli uplatneni (prace na soude) a tam by to bylo idealni, protoze Decin/Usti je v tomhle ohledu nejvic neobsazene (nebo aspon to tak tehdy bylo). Samozrejme, ze me taky odrazoval pocet neprizpusobivych, proto jsem chtela radeji Decin nez Usti. Ikdyz ani v tom Jablonci a Liberci jich neni malo. No nakonec jsem si nasla partnera v Jablonci, takze se stehovani nekonalo :mrgreen: takze bych se asi hodne rozhodovala i dle pracovniho uplatneni, ale za me jsou obe tahle mista k zivotu fajn :palec:

• Citovat
  • Upravit
53518
12.11.22 16:49
@Anonymní píše:
Holky prosím o radu, kde byste raději bydlely z těchto dvou měst. Nejlépe osobní zkušenosti. Obě města se mi líbí proto, že za humny hory a příroda prakticky všude kolem, blízko do Německa i Polska (v případě Liberce), dobré spojení s Prahou (Děčín i Liberec snad do 1,5 hodiny vlakem/busem), navíc obě města se mi líbí, Děčín snad o trochu více. CO se mi nelíbí, jsou nepřizpůsobiví, kteří třeba v tom Děčíně jsou snad všude v centru, jsou tam celé ulice, kde bydlí. navíc kriminalita taky docela masakr…Nevím, jak Liberec. Bydlíte někdo, jak se vám tam žije, co se vám líbí a co ne?

Liberec rozhodně není vlakem 1,5 hodiny. Po bych měla volit mezi těmi městy, volím určitě Liberec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.11.22 16:50

@Russet dle idos jezdí flixbus 1h20min, arriva 1h50min. Omlouvám se, pokud jsem se dotkla tvého dokonalého smyslu pro naprostou přesnost co se dopravy týče.

• Citovat
  • Upravit
53518
12.11.22 16:57
@Anonymní píše:
@Russet dle idos jezdí flixbus 1h20min, arriva 1h50min. Omlouvám se, pokud jsem se dotkla tvého dokonalého smyslu pro naprostou přesnost co se dopravy týče.

Co? Do Prahy rychlíkem před Turnov je to 2.30. Osobákem bych radši ani nejela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
12.11.22 17:13

@Russet zakladatelka v uvodnim prispevku psala vlakem/busem a Liberec-Praha jezdi bus 1h20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
12.11.22 17:15
@bambusek61 píše:
@Russet zakladatelka v uvodnim prispevku psala vlakem/busem a Liberec-Praha jezdi bus 1h20

Vlakem se z Liberce do Prahy nedostaneš za 1,5 hodiny tou Arrívou. Psala vlakem/busem. Což znamená obojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
12.11.22 17:18

@Russet no tys to evidentne pochopila blbe, jak to myslela, ja jsem pochopila, jak to myslela. Ano, z Liberce se vlakem do Prahy za tskovou chvili nedostanes, vlak je mimo. Za me to urcite nebylo mysleno, ze musi pouzit oba prostredky, sle ze existuje spojeni bud vlakem nebo busem a z obou mist se da do Prahy nejakym spojenim dostat do 1,5h. Ale tohle rozpitvavani mi prijde uplne zbytecny a zaplevelovani diskuze a na to se zakladatelka ani neptala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
12.11.22 17:20

Bus z Liberce z centra do Prahy na metro Cerny Most jede presne hodinu bez zastavek, jezdi mi s nim dite kazdy tyden…stejne jako to trva autem…

• Citovat
  • Upravit
53518
12.11.22 17:20
@bambusek61 píše:
@Russet no tys to evidentne pochopila blbe, jak to myslela, ja jsem pochopila, jak to myslela. Ano, z Liberce se vlakem do Prahy za tskovou chvili nedostanes, vlak je mimo. Za me to urcite nebylo mysleno, ze musi pouzit oba prostredky, sle ze existuje spojeni bud vlakem nebo busem a z obou mist se da do Prahy nejakym spojenim dostat do 1,5h. Ale tohle rozpitvavani mi prijde uplne zbytecny a zaplevelovani diskuze a na to se zakladatelka ani neptala.

Když někdo napíše větu, jak ji napsala zakladatelka, jinak se chápat nedá. Odpověď ode mě dostala. Plevelíš leda tak ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
12.11.22 17:21
@Hanka1 píše:
Bus z Liberce z centra do Prahy na metro Cerny Most jede presne hodinu bez zastavek, jezdi mi s nim dite kazdy tyden…stejne jako to trva autem…

Autem z Liberce za hodinu? I v zimě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
12.11.22 17:25

@Russet no tvl :lol: jsi znala mistne nebo ne, ze se tady uplne zbytecne hadas? :lol: Koukni na idos, kdyz neveris - flixbus autobus Liberec-Praha 1:20, dopravce Arriva autobus Liberec-Praha 1:50 - Arriva automaticky znamena vlak? A samozrejme, ze pokud je vanice nebo nekde nehoda nebo nekde neco rozkopanyho, tak to muze mit zpozdeni, stejne jako jine spoje 🤦‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
12.11.22 17:33
@Russet píše:
Autem z Liberce za hodinu? I v zimě?

Vzdyt je to po dalnici, i v zime to trva hodinu…ja najizdim na dalnici u Brandysa - o to to mam kratsi…
Ted jsem mluvila s ditetem a busem to trva hodinu a pet minut, jezdi Regiojetem nebo Flixbusem. Ted jsem si zkusmo dala do navigace v mobilu Liberec a hodilo mi to hodinu a dve minuty…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max