Bydlení Děčín vs Liberec

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
12.11.22 20:20

@Ťarbík01 mrzi me, ze nemam uplne tolik mistni znalosti Decina, jako ty Jablonce, abych ti mohla chvalu oplatit :mrgreen: kazdopadne na me Decin proste pusobil tak nejak sympaticky - mozna mi vnitrne opravdu trochu pripominal Jablonec, byla jsem tam parkrat pracovne i na zamku a v zoo (ikdyz to bylo jeste jako dite a pamatuju si, jak me hrozne nastvali rodice, tak jsem tam chodila jak tygr v kleci nas…na celej svet :lol: ). A musim rict, ze se mi i libi cesta z Decina do Usti, podel ty reky v udoli. Obecne jsem teda rada jezdila autem z JBC do Usti, bohuzel uz to moc neni :mrgreen: a jinak mas pravdu no. Pokud nas jeste zakladatelka cte a je uchyl do sportu, tak s Jabloncem/Libercem asi nemuze trefit vedle. Ikdyz my s manzelem jsme takova vyjimka potvrzujici pravidlo, urcite neobouvame bezky, jen co napadne prvnich 5cm snehu a ani na jare zas nadrzene neoprasujeme kolo :lol: my jsme na ty pesi, ale na to je tu taky spoustu moznosti na vyziti :palec:

• Citovat
  • Upravit
4059
12.11.22 20:37
@Russet píše:
Buď a nebo znamená obě. Ne to první. Veřejnou dopravou a Arrivoautobusem jezdím pravidelně, takže si perličku schovej pro někoho jiného.

Buď a nebo neznamená obě, buď a nebo znamená jednu věc ze dvou - buď jednu nebo druhou, ale ne obě. A s tou veřejnou dopravou - přesně to chtěla zakladatelka tou formulací bus/vlak říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
12.11.22 21:54
@Hibou píše:
Buď a nebo neznamená obě, buď a nebo znamená jednu věc ze dvou - buď jednu nebo druhou, ale ne obě. A s tou veřejnou dopravou - přesně to chtěla zakladatelka tou formulací bus/vlak říct.

Tak proč tam vlak uvádí? Když vlastně jde jen o bus?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
12.11.22 21:58

@Russet protoze z DECINA jezdi vlaky do Prahy za 1h20 a uz nevotravuj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
12.11.22 22:00
@bambusek61 píše:
@Russet protoze z DECINA jezdi vlaky do Prahy za 1h20 a uz nevotravuj

A z Liberce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
12.11.22 22:02

Mohl by @admin odtajnit anonym? Je tu zcela bez důvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
12.11.22 22:16

V Decine jsem se narodila, ale bydlim na vesnici 7 km od Decina…Presto Decin znam jako svoje boty…chodila jsem tam do skoly, jezdim tam nakupovat…zit bych tam nechtela, ale to ja bych nechtela v zadnem meste, jsem vesnicky typ :) Jinak si ale myslim, ze je to relativne klidne mesto bez vetsi kriminality…jsou tu caste prestupky - alkohol, drogy za volantem, drogam se tu dari…ale o nejakych vaznejsich trestnych cinech nevim…je to male mesto, par fetaku, romu a bezdomovcu, tot vse. A jelikoz delam na pumpe, tak vim ze tihle problemovi vylezaji vetsinou po setmeni…za bileho dne nejsou videt…jinak na tak male mesto je tu toho hodne…i co se nakupovani tyce, mame tu vse, zoo, aquapark, obchodni centrum, herny pro deti… :) A souhlas, sousedni Usti mi prijde mnohem horsi, spinavejsi, to mesto se mi nelibi vubec. Liberec tolik neznam, jen jsem tam projizdela a nijak me to neuchvatilo.

• Citovat
  • Upravit
1177
12.11.22 22:34

Ja hlasuju pro Liberec, nebot je to moje srdcovka a detstvi.

Krasny mesto, spoustu vyziti, v Praze na Cernaku busem za hodinu, v zime opravdu za hodinu po dalnici, jasne, kdyz je ultra chumelenice, tak za dyl, ale to i pak v ramci Prahy, treba. Prekrasna priroda kolem, kousek do hor, kousek do Nemecka, Polska. Ale je go proste sever, letos jsem tam byla s detmi par dni v cervenci a malem jsme umrzli :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4059
12.11.22 22:55
@Russet píše:
Tak proč tam vlak uvádí? Když vlastně jde jen o bus?

S tebou je fakt legrace. Protože tím myslela rychlé spojení hromadnou dopravou zcela obecně. Kdyby se do Prahy za hodinu dostala loď, tak popluje lodí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
12.11.22 22:56
@Hibou píše:
S tebou je fakt legrace. Protože tím myslela rychlé spojení hromadnou dopravou zcela obecně. Kdyby se do Prahy za hodinu dostala loď, tak popluje lodí :mrgreen:

Aha, to je zní logicky po tom vlak/bus :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
13.11.22 00:25
@Anonymní píše:
Holky prosím o radu, kde byste raději bydlely z těchto dvou měst. Nejlépe osobní zkušenosti. Obě města se mi líbí proto, že za humny hory a příroda prakticky všude kolem, blízko do Německa i Polska (v případě Liberce), dobré spojení s Prahou (Děčín i Liberec snad do 1,5 hodiny vlakem/busem), navíc obě města se mi líbí, Děčín snad o trochu více. CO se mi nelíbí, jsou nepřizpůsobiví, kteří třeba v tom Děčíně jsou snad všude v centru, jsou tam celé ulice, kde bydlí. navíc kriminalita taky docela masakr…Nevím, jak Liberec. Bydlíte někdo, jak se vám tam žije, co se vám líbí a co ne?

Zakladatelka musí být asi rentiérka, když jediné, co řeší v případě stěhování, je zda je to tam pěkné :lol:

Já z jednoho z těch měst pocházím a rozhodně bych o něco víc řešila ekonomiku takového životního kroku - práce (Budu pracovat kompletně remote nebo budu někam dojíždět? Jaká je šance na získání jiné slušné práce, pokud by se v té první něco zvrtlo?), náklady (kolik mi zbyde po zaplacení všech nákladů?), bydlení (chci být v nájmu nebo chci jít do vlastního?). To vše bych si porovnala s aktuální situací a teprve potom řešila, kde je to „hezčí“. Ono ostatně v každém městě najdeš pěknou lokalitu k bydlení. I v tom zatracovaném Ústí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.22 09:01

@Russet a mohla bys už přestat reagovat? nemusí každý vědět, kam se chci stěhovat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.11.22 09:04

@Pakočka rentiérka nejsem, nicméně Děčín je opravdu o dost levnější, co se bydlení týče, jak nájem, tak prodej. Co jsem koukala na Liberec, tam je to trochu horší, ale stále asi reálnější koupit byt v Liberci než v Praze, případě pronajímat a ušetřit.

• Citovat
  • Upravit
53518
13.11.22 09:16
@Anonymní píše:
@Russet a mohla bys už přestat reagovat? nemusí každý vědět, kam se chci stěhovat.

Aha. Tak ty už se stěhuješ. A kam že? Sezeneš tam práci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
13.11.22 09:18
@Anonymní píše:
@Pakočka rentiérka nejsem, nicméně Děčín je opravdu o dost levnější, co se bydlení týče, jak nájem, tak prodej. Co jsem koukala na Liberec, tam je to trochu horší, ale stále asi reálnější koupit byt v Liberci než v Praze, případě pronajímat a ušetřit.

Víš proč? Protože v Děčíně není moc práce. Proto tam je i dost nepřizpůsobivých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí