Bydlení - jak dál?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Krasavicaa
6.11.14 13:49
@Šarlota4 píše:
@Krasavicaa trosku. Lidi i s vyssimi prijmy si dum nedovoli 30 tacu na neopraveny barak je proste malo.

Ano je…Prostě si to nespočítali. :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.11.14 13:50

@Fima Děkuji za alespoň jeden racionální názor běz urážek a posměchu!
Samozřejmě jinou hypotéku bysme brali pouze v případě, že bysme měli našetřeno a až v dohledu několika let… proto uvažuji o návratu k rodičům manžela… aby sme se opět postavily na nohy a zkusily začít znovu.
Kousíčkem sebe i přemýšlím o tom, že by to u rodičů nemuselo být tak špatné… dříve mě vadily i prkotiny, teď bych třeba slevila z nároků, navíc teď vycházíme dobře ( asi proto, že spolu nebydlíme :-) ) ale u nás jde spíše asi o tu lokalitu, o to, že tu nikoho nemáme, neznáme a nemůžeme si zvynout :-(

• Citovat
  • Upravit
2075
6.11.14 13:52

@blumen mega dáš pomalu jen za vybavení a něco málo okolo domu, pokud to tedy chce mít člověk alespoň trochu hezké..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85232
6.11.14 13:56
@Aishenka píše:
@blumen mega dáš pomalu jen za vybavení a něco málo okolo domu, pokud to tedy chce mít člověk alespoň trochu hezké..

Taky myslim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85232
6.11.14 13:57

Jinak ja v teto diskuzi urazky a posmech nevidim :nevim: piseme normalni nazory a postrehy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
6.11.14 13:59

Zakladatelko, ale bude to u rodičů fajn i když vás budou vnímat jako že se vracíte jako spráskaní psi s ohonem mezi nohama?

btw. z těch nejostřejších názorů některých zdejších bezdětných či několikrát rozvedených autorek si moc nedělej, minimálně nebyly v tvé kůži co ty jsi teď..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
6.11.14 14:01

@kjhui nejostřejších názorů? Asi špatně čtu ale nic takového nevidím. Jsem vdaná, s dítětem, nikdy rozvedená takže čím to, že si také myslím, že zakladatelka neumí počítat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.14 14:01

@kjhui děkuji za útěchu, nikdo asi neví, co přesně si prožívám… tak proto.

Spíš jsem chtěla názor od někoho, kdo koupit a prodal barák a pak třeba koupil jiný a je spokojený… ale to zde asi nikdo nepochopil

• Citovat
  • Upravit
2997
6.11.14 14:04
@blumen píše:
Ja bych ten baracek za milion chtela fakt videt :roll: pozemek taky neco stoji. Za milion bych mela problem sehnat i byt.

záleží, co si kdo představuje pod „baráčkem“. Pokud je baráček dvoupatrová šestipokojová vilka se dvěma koupelnama a garáží postavená na 1000m čtverečnch ve čtvrti novostaveb nedaleko města, kterou ještě navíc postaví firma, pak ano, je to blbost a milion je utopie, kolikrát za to nekoupíš ani pozemek, natož barák.
Pokud baráček znamená třípokojová mrňava bez garáže, na pozemku, kde nafoukneš dětský bazén a okopeš záhon s bylinama, v obci, kde je tak možná konzum, 20 kilometrů od menšího města, stavíš sama a na to, co nezvládneš, máš známé…pak ano. Pak je milion reálný. Ze zkušenosti. Nicméně málokdo je ochotný bydlet na takovém místě, postavit všechno sám, má tolik známých a chce bydlet v metráži možná menší než paneláková králíkárna :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
6.11.14 14:08
@Anonymní píše:
@Fima Děkuji za alespoň jeden racionální názor běz urážek a posměchu!
Samozřejmě jinou hypotéku bysme brali pouze v případě, že bysme měli našetřeno a až v dohledu několika let… proto uvažuji o návratu k rodičům manžela… aby sme se opět postavily na nohy a zkusily začít znovu.
Kousíčkem sebe i přemýšlím o tom, že by to u rodičů nemuselo být tak špatné… dříve mě vadily i prkotiny, teď bych třeba slevila z nároků, navíc teď vycházíme dobře ( asi proto, že spolu nebydlíme :-) ) ale u nás jde spíše asi o tu lokalitu, o to, že tu nikoho nemáme, neznáme a nemůžeme si zvynout :-(

8o vidíš a já myslela, že primárně jde o to, že nevycházíte kvůli doma s penězi a dotují vás rodiče. Nuž, věc priority.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
6.11.14 14:28
@Anonymní píše:
@kjhui děkuji za útěchu, nikdo asi neví, co přesně si prožívám… tak proto.Spíš jsem chtěla názor od někoho, kdo koupit a prodal barák a pak třeba koupil jiný a je spokojený… ale to zde asi nikdo nepochopil

tak jak jsi popisovala to předchozí soužití, tak si myslím že po návratu s novorozencem by to bylo ještě horší.. i když bys měla babičku na hlídání po ruce a třeba na vodění/vyzvedávání starší do školky.. což teď budeš muset zvládnout zřejmě sama s novorozencem na krku.. ale zase jestli jste tam měli jednu cimru a tady máte víc.. a máš zahrádku na vegetování s dětma po odpolednách.. jestli je to tam co jste pro děti dobré, dostupnost školek atd., a jestli jde „jen“ o tvůj/váš psychický stav, že tam němáte kamoše, tak bych to kvůli dětem vydržela.. zvlášt když skrz školku, besídky atd. poznáš nové lidi určitě.. myslím v porovnání s několikaletým provizoriem u tchyně nebo v bytě a následujícími roky s chlapem na stavbě v každé volné chvíli, a s výsledkem za iks let (možná v době až už to děti nebudou zas tak potřebovat, ty cimry navíc a zahradu).. zakladatelko kdyžtak mi písni SZ, už tu nebudu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
6.11.14 20:02
@Anonymní píše:
Děkuji za Vaše názory, nečekala jsem tolik negativních reakcí.
nicméně, nejsem uplně tupá… hypotéku jsme samozřejmě promýšleli… nebylo to rozhodnutíz nerozumu… abych Vás vyvedla z omylu, nejsme na tom tak, že bysme neměli co jíst apod. Máme víceméně skoro všechno, s tím, že pokud to nemáme tento měsíc, můžeme to mít příští… ale není to tak jednoduché… ze začátku jsme všechny své peníze vráželi do baráku, aby jsme zde opravily co jde.
Možná jsem to špatně napsala nebo to blbě vyznělo.
Nicméně naše čisté příjmy jsou 30 000 měsíčně, z toho 15 000 nám jde na hypo, inkaso a půjčku, do toho musíme platit internet, benzín ( cca 5000, mažel to má daleko do práce) pak pojistky, jídlo, atd. pojištění na auto, na barák, telefon, ono se to nezdá, ale nasrtřádá se to… ve výsledku nám zbývají třeba 2 000 měsíčně, ale jak jsem psala stále je potřeba něco opravovat a do něčeho vrážet, např. teď nám ureznul výfuk, budeme ho muset vyměnit, bude to stát 2500, k tomu budeme muset vyvézt jímku, což taky bude něco stát,

Nechci si tu stěžovat, každý musí platit něco, možná jsem rozmlsaná, ale vadí mi představa, že se zase něco rozbije, nebo pokazí a já budu muset opět za našima pro nějakou korunu…
Druhé dítě plánované nebylo…

Chtěla jsem spíše názor někoho, kdo se dostal do podobné situace, než kritizování.

Nejsme tupci a dokážeme se uskromnit!! Vím, že bysme to zvládli i s druhým dítětem, protože mám skvělé rodiče, kterí nm vzdycky pomůžou, ale nechci na ně spolíhat.

Jen jsem si říkala, jestli by nebylo rozumnější ustoupit z nároků, jít na pár let k rodičům a až budeme mít oba práci a víc peněz, postavit si malý domek ( dnes už se dá postavit i za milion)… především u nás jde o tu psychickou stránku :-(

Zakladatelka

Nejste tupci? Máte příjem 30 t, z toho 15 jen do baráku, ostatní věci 5 t a na zbytek - tj ZATÍM 3 lidi 10 t? Ne že nejste, ale jste a to tuplovaní! :roll:
Přemýšlela jsi ty matko roku třeba nad tím, kolik výhledově stojí obléct -obout ne jedno, ale dvě děti? Školka, kroužky, jídlo, doprava apod?
Evidentně, že NE.
Tak proč taky, když máte ty skvělé rodiče, kteří místo toho, aby už konečně měli klid, musí ted´dotovat dva nedozrále pitomce, co si nadělali děti, ale postara se neumí.
Domeček by chtěli. Za milion. Jak směšné :lol:
Běžte bydlet k jedněm, nechte se dotovat od druhých, však nějak bylo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
6.11.14 20:13

Diskuzi jsem nečetla.

Jejda, zrovna řeším stejnou situaci. Bydlíme přes dva roky a konečně jsem si tu našla známé. Líbí se mi tady. Ale, to že čekáme druhého prcka, určilo, že se nastěhujeme k našim. Jinak bych to ještě zkoušela vydržet (chodím na brigády). Ale u rodičů v domě budeme mít vlastní byt.
Nezkoušeli jste hledat podnájem, který by vyšel laciněji než hypotéka. Ve vašem případě, než bych se stěhovala, dopředu bych se domluvila na pravidlech a pokojích. Ne to řešit až po nastěhování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
6.11.14 20:28

PS. Ale hlavní důvod, proč ho prodáme je, že je tu vlhko a plíseň. Řešíme to 2 roky, vždy po kouskách, ale moc to nepomáhá. Museli bychom ho podřezat a udělat nové podlahy a na to zrovna nemáme. Mě se v tomto stavu už nechce čekat.
Jinak je to moje třetí nemovitost a nikdy jsem neměla problém s prodejem (mám je v žádaných lokalitách).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.14 20:41

@berry4 Hele místo urážení by ses mohla nejdřív zamyslet, když lidi nejsou hovada a neutrácí za kraviny, tak se s tím dá v pohodě vyžít… je to jen o prioritách… navíc moje dítě má to nejlepší co může mít… a i když budeme mít 2, budu doma už,,jen,, 3 roky, pak se vrátím do práce a bude víc peněz, nebudu sedět jak lemra doma na zadku a stěžovat si… tak prosím tady nepiš, kolik stojí obout dítě a školka… to já samozřejmě vím!!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max