Bydlení Kladno

Napsat příspěvek
Velikost písma:
jjelena
23.12.14 07:09

Na kladně bydlím 9.rokem, resp. bydlela jsem 6 let a ted 3roky na vesnici sousedící přímo s kladnem. Oproti Praze jevtovtu ráj, jsem rodilá pražačka a žila jsem tam 30 let, v životě bych se do prahy nevrátila. Konkrétně stodůlky mi hned po JM přijdou jako ošklivý sídliště. Znám to tam, ex tam má rodiče. Bydlela jsem v kročehlavech v ul. V bažantnici. Cikánů a feťáků tu není víc než jinde, v praze opakovaně vykradený auto, tady ani jednou. Nikdy žádný komplikace při nočním návratu, je ale fakt, že já pěšky nechdím, vždy se vracím radši taxíkem nebo mám jiný odvoz a hlavně po nocích býv doma s rodinou. Za mě má kladno jedině plusový body, i přesto, že nejsem rodilá, tak se za kladeňačku považuju

• Citovat
  • Upravit
491
23.12.14 07:13
@káťa píše:
Zrovna na Vodárenskou na Sítnou by mě vydlet nedostali ani párem volů. Natěsnané paneláky v betonu kolem hlavní silnice.
Kladno má mnohem hezčí lokality.Ale pro zakladatelku bude určitě lepší, když Kladno párkrát navštíví a zajde si do obchodů, na hřiště, do lesa atd. a sama posoudí. ;)

A proč ne? A kde bys chtěla bydlet? Kdybys měla možnost jen v paneláku?
Záleží na tom, co člověk chce. Pro mě je priorita nepotkávat cikány.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
23.12.14 07:26

Kdybych měla možnost jen v paneláku a na Kladně???
Kročehlavy - okolí ulic Vitry, Havanská, nebo nové byty za Oázou, popř. sídliště u Oázy (ul. V Bažantnici, Litevská atd.), dále třeba Na Vyhaslém, starý Rozdělov (Brjanská a okolí)…
Pro mě je priorita alepoň trochu čisto a zeleň okolo, bezpečno.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.5.15 21:26

Ahoj, máme to stejne jako zakladatelka…jsem z prahy a uvazujem o kladnu, ale dost me odrazuji komentare..zitra tam jedem na obhlidku :lol:
Zajima me okoli bazantnice ul. v bazantnici, armenska, hrebecska, litevska..proste asi od te prazske k bazantnici, tam nejsou nejake ubytovny pro socialne slabsi (romy),ukrajince a pod..?Kde je nejaka nejblizsi?
A jaka je ta zakladka montessori?
dekuji moc

• Citovat
  • Upravit
390
16.5.15 22:17

Až se přijedete do Kladna podívat, tak sama uvidíš, která ulice je lepší. Myslím, že to co je nejblíž k ul. Pražská - Budapešťská, Vitry, Pařížská, Estonská, potom v Bažantnici třeba. Arménská, Hřebečská neee, to je zástavba paneláků bez zeleně. Podívej se ještě na novou výstavbu v ulici Generála Selnera. Stojí na hezkém místě a jsou tam mladé rodiny s dětmi.
Jinak co je výše popsaný tak více méně pořád platí. Vyhnula bych se ještě ulicím Americká a Italská a i u Hvězdy.
Ubytovny ani nevím kde jsou, to nezjišťuji, romové a spol. jsou asi všude, bohužel. Škola Montessori je v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3813
5.10.15 20:07

Můžu se zeptat na ulici čs. armády? Ještě jsem tam nebyla a taky tam máme vyhlídnutý byt. Četla jsem, že je to centrum, je to tam dobrý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
5.10.15 20:12
@ferinka píše:
Můžu se zeptat na ulici čs. armády? Ještě jsem tam nebyla a taky tam máme vyhlídnutý byt. Četla jsem, že je to centrum, je to tam dobrý?

není, je tam strašně moc těch heren, ruchu…ale ten kdo tam třeba bydlí a je spokojený, tak to bude vychvalovat. Já bych tam bydlet nešla.

• Citovat
  • Upravit
3813
5.10.15 20:22
@sad 1 píše:
není, je tam strašně moc těch heren, ruchu…ale ten kdo tam třeba bydlí a je spokojený, tak to bude vychvalovat. Já bych tam bydlet nešla.

děkuju za info a názor. Jedeme se tam podívat, ale pokud je to tak, tak se tam neusadíme, hledám klid a mám dceru, takže bezpečnou lokalitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
5.10.15 20:28
@ferinka píše:
děkuju za info a názor. Jedeme se tam podívat, ale pokud je to tak, tak se tam neusadíme, hledám klid a mám dceru, takže bezpečnou lokalitu.

tak to bych radila jiné město než Kladno :oops: Možná ty nové výstavby ul. Generála Selnera.

• Citovat
  • Upravit
1
19.1.16 20:41

Předsudky

Tak jsem si kvůli tomuhle threadu zařídil registraci. Je tu plno předsudků, někdy až nesmyslů. Ale popořadě:
Přišel jsem z Brna, žena je z Prahy. Hledali jsme bydlení, kvůli ceně né v Praze, ale v dosahu (pracujeme tam). Volba padla na kladenské Kročehlavy. A musím říci, že jsme spokojeni. Bydlíme přímo naproti lesoparku Bažantnice. Bus na Prahu mi staví před domem, jezdí tu i MHD do celého Kladna. Asi dobře, já jezdím autem. Cesta na Pankrác mě trvá (vyhnu-li se špičce) 35 minut, to nezvládají kolegové ze Satalic (to je prý část Prahy).
Co se týče bezpečnosti - jsme tu 8 let a bez problému. Při nočních návratech z baru chodí žena sama, jen se logicky vyhýbá neosvětlenému lesu. Starší syn chodí do a ze školy sám. Za tmy má příkaz obejít tmavý les, ale jde spíše o náš klid, než reálné nebezpečí. Takže nic neobvyklého proti jiným městům.
Blízko u našeho paneláku je „Meta“ - původně bezbariérový dům pro invalidy s napojenou dílnou právě pro invalidy. V dnešní době samozřejmě část bytů obsadili potřebnější - hnědočeši. Ale jedná se o městské byty, dům je kompletně pod kamerami, takže bez problému. Ano, v létě zevlují v hloučku, ale nejsou hluční, neobtěžují. Projít kolem žáků 9. třídy ZŠ bývá horší :-)
Co se ubytoven týče. Dvě velké zmizely. Zůstává jedna malá na Americké, u Kauflandu. Ale magnetických spoluobčanů už je tam tak pomálu, že problémy nejsou. Samozřejmě tu jsou, ale né víc, něž kde jinde..
Nechci, aby to tu znělo, že Kladno je ráj na Zemi, ale jsme tu spokojení. Bydlení je levnější než v Praze, je tu klid a narozdíl od satelních měst tady je kompletní občanská vybavenost.
A možná je to jen můj dojem, ale zdá se mi, že se sem stěhují kvanta mladých rodin s dětmi. A odpovídají tomu i služby pro tuhle cílovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
28.11.18 19:52

Dobrý den, ahoj, chtěla bych poprosit také o názor - zkušenosti. Bydlím v Praze v pronájmu, a našla jsem krásný byt ke koupi v Kladně Kročehlavech - ulice Holandská. Lokalita se mi líbí ohledně dostupnosti do Prahy na Veleslavín, je to kousek na bus, v okolí co jsem koukala školky, obchody i supermarkety a byt je opravdu krásný. Mám ale obavu ohleně romů, jestli jich tam není hodně, jestli tam někdo třeba bydlíte, jaké máte zkušenosti? Děkuji moc a omlouvám se za případnou nevhodnost dotazu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí