Bydlení Kladno

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
113
20.12.14 19:30

Bydlení Kladno

Zdravím všechny maminky z Kladna a chci poprosit o radu. Přemýšlíme, že bychom koupili byt na Kladně během příštího roku. Dneska jsme se byli podívat v Kročehlavech, konkrétně v okolí ulic Havanská, Vitry. Moc se mi to tam líbí, byl tam klídek, hodně zeleně, menší paneláky. Zdá se mi to fakt pěkný, téměř ideál :D.
Znáte někdo tuhle lokalitu? Jaká má negativa? Je tam kriminalita? Případně jaká lokalita v Kladně je klidná, čistá a bezpečná. Teď jsem četla na netu, že je tam hodně ubytoven v okolí Americké ul., mám z toho trochu obavy. A jaká je podle vás nejlepší MŠ a ZŠ?
Teď bydlíme ve Stodůlkách, kousek od metra a Prokopskýho údolí, jsem tu spokojená, ale chtěli bychom si pořídit něco většího.
Moc vám děkuju za všechny podněty a rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4256
20.12.14 19:45

@strummer02 kamarád chtěl kupovat někde byt v kladne ze byl levný. Když šel na prohlídku řekl ze nastěhovat se tam tak by mel obavy zda ho nikdo neokrade nebo mi někdo něco neudela :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.14 21:10

Na Kladně je kriminalita poměrně velká, je tam dost rómů a feťáků. Jsou ale i hezká místa, dá se třeba Sítná a okolí, nebrat centrum, a moc ne ani to, kde se ti zrovna líbí. V Kladně je největší problém právě v těch ubytovnách a šíleném množství heren a podivných podniků, které nesmírně přitahují prvě tu lůzu, povl, verbeš…snad jen fakt tu Sítnou, nebo pak odloučené novostavby v Kročehlavech, nebo ještě odloučené sídliště na druhé straně, jde vidět z centra, nevybavím si název, asi Bresson :think:
Já jsem na Kladně bydlela, pracuji tam, a odstěhovala jsem se, v budoucnu budu hledat jinde poblíž Kladna. pro mě to není.

Katka.

• Citovat
  • Upravit
26574
20.12.14 21:15

Ne bresson. Ostrovec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
20.12.14 21:27

Mě se nejvíc líbí Rozdělov +centrum v okolí nemocnice/Amálky taky není špatné. Pak Ostrovec, na Vyhaslém, případně Švermov (ale tam je horší dopravní obslužnost).
Nešla bych do Kročehlav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.14 21:43
@jenny.fields píše:
Ne bresson. Ostrovec.

jj, díky :*

• Citovat
  • Upravit
390
20.12.14 23:35

Ja v Krocehlavech bydlim tretim rokem a konkretne v ulici Vitry :) a moc nerozumim tomu straseni, ze je to tady pomalu jako v pekle. Je to klidna lokalita, zelen a lesy z jedne i druhe strany a da se nima krasne jezdit kocarkem, rybnik a kaceny, ktere chodime s prckem krmit :) Jo, mozna je I lepsi lokalita-slysela jsem o tom Ostrovci ale to je zase z ruky.Taky Sitna je fajn-je tam Sletiste, sportovni vyziti pro dospele I deti, ale take hodne lidi. Ani nektera cast Rozdelova neni spatna.Ja jsem tady hodne spokojena.MS a ZS mam 5min cesty. Preji ti stastny vyber

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
21.12.14 05:53

Mám na Kladně rodinu a vůbec bych se bydlení tam nebála. Právě naopak, ve srovnání s Prahou. Nové Kročehlavy jsou v pohodě, plno zeleně, obklopené lesy a 10 minut do Prahy 6.
V pohodě je taky Rozdělov, Ostrovec.
Neřekla bych, že je tam spoluobčanů více než v jakémkoli jiném městě.

• Citovat
  • Upravit
113
21.12.14 08:57

Díky moc za rady a postřehy. @Veverko a ty jsi za 3 roky neměla s romy nebo feťáky problém? Všimla jsem si, že je kousek speciální škola, to znamená zvláštní, a tam je to taky v pohodě? Už chodí tvůj prcek do školky? Je problém s umístěním? Já když jsem tam včera byla, tak jsem z té lokality byla celkem nadšená, ale pak jsem četla na netu zkušenost jedný paní z Americký, že jí romové z ubytovny napadli syna a okradli ho. A docela mě to děsí. Jako každá máma chci pro dítě bezpečí. A nechci se spálit, hlavně, když budeme investovat celoživotní úspory. Taky máme psa, tak abych se nemusela večer bát s ním jít čůrat před spaním, když budem s malym doma sami.
Včera jsem se šla projít do toho lesa, vcházeli jsme tam kde jsou ty černý trubky a tam teda byl na zemi dost nepořádek. Hodně odpadků a hlavně nikde nikdo, ani noha. Tak nevím, jsem asi šla jinudy, než chodíš ty. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.14 09:15

Já jsem třeba bydlela na Břevnově 3 roky a pak i v Kladně na té Sítné. Na Břevnově jsem se večer se psem nebála, v Kladně jo. Ani jsme nikdy nešla po setmění Kladnem třeba z centra. Kladno se s tím snaží něco dělat, je hodně měšťáků v ulicím, i st. policie (motorizované), ale dokud tam budou ty ubytovny plné svoloče a bary plné kriminálnícků, feťáků a našich spoluobčanů, tak se to nezlepš. Já bych ti doporučila za bílého dne exkurzi centrem Kladna (pěší zóna, Nám. Svobody, okolí ulic Holandská, v okolí Baumaxu, a dle toho se rozhodni, protože tohle v tom Kladně prostě je. Já kdybych tam zvažovala bydlení, fakt bych šla na ten Ostrovec, nebo do těch novostaveb (Generála Selnera) max. Sítnou. Nejlépe si udělejte celodenní výlet, projděte to.

Katka.

• Citovat
  • Upravit
káťa
21.12.14 10:33

Já nevím, no. Já v Kladně občas potmě jdu, protože s kolegy z bývalé práce tam občas paříme a potom přespávám u mamči. Nikdy se mi nic nestalo.
Ona Americká je od ulice Vitry a Havanské taky celkem daleko. Já bych na Americké nechtěla bydlet už jen z toho důvodu, že je tam hrozně rušno. Tesco, Kaufland, paneláky, hlavní čtyřproudovka…
To sídliště okolo Vitry je něco jiného. Sice je tam kousek taky silnice na Prahu, ale alespoň les a spousta zeleně, což na Americké není. Do toho lesa se nevchází je tím vlezem, kde jsou ty „trubky“ (parovod či co), ale jsou tam níže ještě asi dvě příjemné cesty, ten les je fajn na procházky se psem. pak je tam kousek i lesopark Bažantnice, kde je rybník, krásné procházky, koupaliště…Jako já Kladno můžu, zvlášť tuhle část.
Sítná už je na mě moc lidnatá a betonová, ale já jsem buran, mně je nejlépe u nás na vsi ;)

• Citovat
  • Upravit
390
21.12.14 12:24

@strummer02 to chapu, ze jsi musim byt 100% jista, je to zivotni vyber. Nechci te nutit nebo to priklasovat.Pisu z mobilu v aute(ja neridim :) ) jedem na Vanoce na Slovensko a nebudu mit pak net.Tak ti aspon neco malo napisu.Ja se tady nebojim, myslim ze nase lokalita je jedna z tech lepsich. Specialni skola zde je, ale problemove deti? O tech ani nevim. A ten les jak ses byla, tak tam chodi lidi mene, hlavne uz ted v tomto pocasi. V lete je to fajn a je tam I detske hriste. Prochazi se tam hodne pejskaru a cyklistu, vede tudy cyklostezka. Prcek ma teprve rok, tak zkusenost s umistenim nemam, ale obavy nemam, skolek jw tady dost.Jo o me nikdy nikto nevyhrozoval. Americka ul u Kauflandu, je pravda ze heren je zde bohuzel dost, slysela jsem ze by to meli zredukovat, tak snad. Drzim ti palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
22.12.14 08:32
@strummer02 píše:
Zdravím všechny maminky z Kladna a chci poprosit o radu. Přemýšlíme, že bychom koupili byt na Kladně během příštího roku…

Ahoj, v Kladně je dost černo. Tahle lokalita, kterou zmiňuješ, jelikož je u hlavní silnice, není úplně nejhorsí, jenže… až si budeš chtít jít nakoupit, nejblíž je albert nebo penny. albert - hnus! myslim to okolí, samej feťák a cikán.
Cikánům se na kladně bohužel nevyhneš asi už nikde, ale jsou lokality, kde to není tak hrozný. Marný to není kolem ul. vodárenská, dál taky sítná. a tam bych asi skončila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
22.12.14 17:46

Moc vám děkuju, holky :-) No asi tam ještě několikrát zajedu a obejdu i ty obchody, abych si udělala představu. A pak se rozhodneme.
Každopádně díky za podněty!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
23.12.14 06:47
@divine_d píše:
Ahoj, v Kladně je dost černo. Tahle lokalita, kterou zmiňuješ, jelikož je u hlavní silnice, není úplně nejhorsí, jenže… až si budeš chtít jít nakoupit, nejblíž je albert nebo penny. albert - hnus! myslim to okolí, samej feťák a cikán.
Cikánům se na kladně bohužel nevyhneš asi už nikde, ale jsou lokality, kde to není tak hrozný. Marný to není kolem ul. vodárenská, dál taky sítná. a tam bych asi skončila :)

Zrovna na Vodárenskou na Sítnou by mě vydlet nedostali ani párem volů. Natěsnané paneláky v betonu kolem hlavní silnice.
Kladno má mnohem hezčí lokality.

Ale pro zakladatelku bude určitě lepší, když Kladno párkrát navštíví a zajde si do obchodů, na hřiště, do lesa atd. a sama posoudí. ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max