Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj maminy,
bydlíte na samotě??? Tak sem!!! Jak se Vám žije, co dítka… jaké to má pro a proti ![]()
Nebydlíme úplně u lesa, ten máme kousek dál ale bydlíme na konci vesnice, pro změnu asi 100m od hřbitova
vidím na něj z ložnice
Má to výhody i nevýhody, je tu úžasnej klid ale i to je na druhou stranu problém, protože zloději se to tu jen hemží, takže bez psa ani ránu… ![]()
My bydlíme taky, dá se říct, na konci vesnice…na kopci, v CHKO Jeseníky, obchůdek se smíšeným zbožím 1,5km…se třema malýma dětma…Díváme se z okna na lesy, louky a z kuchyně na horu Břidličnou 1358m. n.m.
…klid naprosto úžasný…
Tak mě se žije parádně, jsme sice na „samotě“ ale když mě chytí „společenská mánie“ sednu do auta a jsem do deseti minut ve městě
Sama doma jsem se chvilku bála, ale teď už ne, hlavně mám doma takové pětačtyřicetikilové hovádko, které když začně štěkat tak si většina lidí cvrkne do gatí… ![]()
No tak ja bydlim na vesnici ktera ma asi 500 obyvatel takze to neni uplna samota. V ulici jsou tri domy. Pak pole a les. Bydlim tu teprve rok a pul. Nikoho tu neznam. Dokonce kdyz bych potkala ty sousedy tak je nepoznam az na jednoho. Jsem velmi prizpusobiva takze me tento zpusoba vyhovuje i kdyz jsem si vzdy myslela ze jsem typicky mestsky clovek. Ale asi nezavisi na tom kde bydlim ale spis s kym bydlim. byvale pritelkyne manzela rikaly ze je to tady jak na konci sveta. Ale ta priroda je uzasna a nic mi tu nechybi.
@gala-dali píše:
Tak mě se žije parádně, jsme sice na „samotě“ ale když mě chytí „společenská mánie“ sednu do auta a jsem do deseti minut ve městěSama doma jsem se chvilku bála, ale teď už ne, hlavně mám doma takové pětačtyřicetikilové hovádko, které když začně štěkat tak si většina lidí cvrkne do gatí…
Naše vesnice má necelých 200obyvatel, je to tu samá chalupa,,, ale taky bych neměnila, bydlím tu skoro 7let a to jsem furt na mateřské. Teď je „sezona“, tak je to tu samej lyžař - běžkař, sjezdař, ale jinak docela „mrtvo“…
Máme dva psy, oba lovecký, protože jsme s manželem myslivci, ale já se tu nebojím
Jen není s kým pokecat, protože rodina bydlí daleko, vesnice je plná spíš seniorů, tak jsem založila tuhle diskuzi. Máme děti 6, 4 a 1,5 roku. Starší jsou holky a poslední je chlapeček.
Taky bydlím na vesnici kde je převážně samá chalupa takže člověk většinou nikoho nepotká. Výhoda je, že je tu klid, ale v létě mi skončil rodičák a děti musím vozit do školy a školky a vše se odvíjí od vyučování takže sehnat zaměstnání je docela problém.
Bydlela jsem na samotě o čtyřech chalupách, z toho tři z nich patřily pražákům, co tam jezdili jen občas posekat trávník. Bála jsem se tam a cítila jsem se tam opravdu jako na úplném konci světa) Přestěhovali jsme se teď před nedávnem do vesnice vzdálené jen 2,5km odtamtud. Máme tu hospodu a jakýstakýs SOS obchůdek v jednom, tam se stejně nakoupit na celý týden nedá.
Můj závěr je takový. Je tu čistý vzduch, krásná příroda okolo, zvěř, ticho a klid (když teda zrovna nejsou žně, všude okolo jsou totiž pole nebo přinejmenším pastviny). Na druhou stranu bez řidičáku a dvou aut (pro zaměstnaného muže a pro ženu) se tu téměř nedá existovat, protože autobus tu projede všehovšudy ráno, v poledne a večer. Za kulturou jedině dojet. Žádné marketové akce. Každý výlet do města se plánuje, aby se to co nejvíc vyplatilo (benzín něco stojí). Mizerná mzda (oproti městu zcela určitě). Omezený výběr doktorů v širém okolí. A ještě mnoho dalšího.
Takže.
Kdyby tu nebylo tak hezké okolí, relativně čistá příroda, a nemít ten dům se zahradou, neviděla bych jediný důvod, proč nejít do města. ![]()
Malebné jižní Čechy.
@michalka30 můj muž je též myslivec. Ostatně, to je na vsi skoro každý domorodec. Když ne myslivec, tak aspoň hasič ![]()
Já potkávám tatrovky, co jedou pro dřevo do lesa, traktory a lakatoše.
Holky vozí manžel každý den 8km do školky a zpět. Busy nejezdí, abych pro ně mohla případně dojet s malým…Taky to budu řešit - zaměstnání. Stávající mám 90km daleko, což je nereálný, abych se tam vrátila…
@lys to máš recht
, ale ono se tady ani nic jinýho, alespoň u nás, dělat nedá.
…Buď můžeš chodit na pivno nebo do lesa/hor, eventuelně se dát k hasičům…Můj chlap je i lesák z povolání - revírník u LČR
@lys jééééé, ale tm je krásně…my bydlíme v drsně krásných Jeseníkách na severu…a mluvíš mi z duše…vše, co jsi napsala…přesto nebrečím, spíš se divím, jak se čím dál tím víc adaptuju,,, když dojedu k našim, vesnice 5tis. obyvatel, vadí mi, jak je tam rušno…a to jsem tam bydlela do 25let…
Hmmm, chtěla jsem machrovat, že ten můj tý místní myslivecký sebrance dělá hospodáře, a vy jse přitom vyšší level ![]()
No a to pivo… pokud chlap nemaká od nevidím do nevidím nebo nemá nějakýho vážnýho koníčka, tak u toho piva v hospodě stejně nakonec skončí. Jako ten můj. Ačkoli dnes je zázračně doma a a chvíli spolu asi půjdeme hrát žolíky
Dali jsme si totiž závazek, že bychom spolu měli trávit víc času ![]()