Bydlení na samotě u lesa, maminy sem :-D

441
15.2.13 20:48

Bydlení na "Samotě u lesa", maminy sem.:-D

Ahoj maminy,
bydlíte na samotě??? Tak sem!!! Jak se Vám žije, co dítka… jaké to má pro a proti :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9090
15.2.13 20:55

Nebydlíme úplně u lesa, ten máme kousek dál ale bydlíme na konci vesnice, pro změnu asi 100m od hřbitova :D vidím na něj z ložnice :D Má to výhody i nevýhody, je tu úžasnej klid ale i to je na druhou stranu problém, protože zloději se to tu jen hemží, takže bez psa ani ránu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
15.2.13 21:02

My bydlíme taky, dá se říct, na konci vesnice…na kopci, v CHKO Jeseníky, obchůdek se smíšeným zbožím 1,5km…se třema malýma dětma…Díváme se z okna na lesy, louky a z kuchyně na horu Břidličnou 1358m. n.m. :D…klid naprosto úžasný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
930
15.2.13 21:03

Tak mě se žije parádně, jsme sice na „samotě“ ale když mě chytí „společenská mánie“ sednu do auta a jsem do deseti minut ve městě :mrgreen: Sama doma jsem se chvilku bála, ale teď už ne, hlavně mám doma takové pětačtyřicetikilové hovádko, které když začně štěkat tak si většina lidí cvrkne do gatí… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
805
15.2.13 21:03

No tak ja bydlim na vesnici ktera ma asi 500 obyvatel takze to neni uplna samota. V ulici jsou tri domy. Pak pole a les. Bydlim tu teprve rok a pul. Nikoho tu neznam. Dokonce kdyz bych potkala ty sousedy tak je nepoznam az na jednoho. Jsem velmi prizpusobiva takze me tento zpusoba vyhovuje i kdyz jsem si vzdy myslela ze jsem typicky mestsky clovek. Ale asi nezavisi na tom kde bydlim ale spis s kym bydlim. byvale pritelkyne manzela rikaly ze je to tady jak na konci sveta. Ale ta priroda je uzasna a nic mi tu nechybi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
15.2.13 21:05
Tak to mám naprosto stejně…neumím si představit, že bych neměla řidičák…rodinu máme daleko 90km, ale i tak…neměnila bych…
@gala-dali píše:
Tak mě se žije parádně, jsme sice na „samotě“ ale když mě chytí „společenská mánie“ sednu do auta a jsem do deseti minut ve městě :mrgreen: Sama doma jsem se chvilku bála, ale teď už ne, hlavně mám doma takové pětačtyřicetikilové hovádko, které když začně štěkat tak si většina lidí cvrkne do gatí… :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
15.2.13 21:08

Naše vesnice má necelých 200obyvatel, je to tu samá chalupa,,, ale taky bych neměnila, bydlím tu skoro 7let a to jsem furt na mateřské. Teď je „sezona“, tak je to tu samej lyžař - běžkař, sjezdař, ale jinak docela „mrtvo“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
15.2.13 21:11

Máme dva psy, oba lovecký, protože jsme s manželem myslivci, ale já se tu nebojím :D Jen není s kým pokecat, protože rodina bydlí daleko, vesnice je plná spíš seniorů, tak jsem založila tuhle diskuzi. Máme děti 6, 4 a 1,5 roku. Starší jsou holky a poslední je chlapeček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23864
15.2.13 21:16

Taky bydlím na vesnici kde je převážně samá chalupa takže člověk většinou nikoho nepotká. Výhoda je, že je tu klid, ale v létě mi skončil rodičák a děti musím vozit do školy a školky a vše se odvíjí od vyučování takže sehnat zaměstnání je docela problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lys
6155
15.2.13 21:22

Bydlela jsem na samotě o čtyřech chalupách, z toho tři z nich patřily pražákům, co tam jezdili jen občas posekat trávník. Bála jsem se tam a cítila jsem se tam opravdu jako na úplném konci světa) Přestěhovali jsme se teď před nedávnem do vesnice vzdálené jen 2,5km odtamtud. Máme tu hospodu a jakýstakýs SOS obchůdek v jednom, tam se stejně nakoupit na celý týden nedá.
Můj závěr je takový. Je tu čistý vzduch, krásná příroda okolo, zvěř, ticho a klid (když teda zrovna nejsou žně, všude okolo jsou totiž pole nebo přinejmenším pastviny). Na druhou stranu bez řidičáku a dvou aut (pro zaměstnaného muže a pro ženu) se tu téměř nedá existovat, protože autobus tu projede všehovšudy ráno, v poledne a večer. Za kulturou jedině dojet. Žádné marketové akce. Každý výlet do města se plánuje, aby se to co nejvíc vyplatilo (benzín něco stojí). Mizerná mzda (oproti městu zcela určitě). Omezený výběr doktorů v širém okolí. A ještě mnoho dalšího.
Takže.
Kdyby tu nebylo tak hezké okolí, relativně čistá příroda, a nemít ten dům se zahradou, neviděla bych jediný důvod, proč nejít do města. :nevim:
Malebné jižní Čechy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lys
6155
15.2.13 21:23

@michalka30 můj muž je též myslivec. Ostatně, to je na vsi skoro každý domorodec. Když ne myslivec, tak aspoň hasič :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
15.2.13 21:24

Já potkávám tatrovky, co jedou pro dřevo do lesa, traktory a lakatoše. :D Holky vozí manžel každý den 8km do školky a zpět. Busy nejezdí, abych pro ně mohla případně dojet s malým…Taky to budu řešit - zaměstnání. Stávající mám 90km daleko, což je nereálný, abych se tam vrátila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
15.2.13 21:27

@lys to máš recht :mrgreen:, ale ono se tady ani nic jinýho, alespoň u nás, dělat nedá. :D…Buď můžeš chodit na pivno nebo do lesa/hor, eventuelně se dát k hasičům…Můj chlap je i lesák z povolání - revírník u LČR

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
15.2.13 21:30

@lys jééééé, ale tm je krásně…my bydlíme v drsně krásných Jeseníkách na severu…a mluvíš mi z duše…vše, co jsi napsala…přesto nebrečím, spíš se divím, jak se čím dál tím víc adaptuju,,, když dojedu k našim, vesnice 5tis. obyvatel, vadí mi, jak je tam rušno…a to jsem tam bydlela do 25let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lys
6155
15.2.13 21:31

Hmmm, chtěla jsem machrovat, že ten můj tý místní myslivecký sebrance dělá hospodáře, a vy jse přitom vyšší level :-)
No a to pivo… pokud chlap nemaká od nevidím do nevidím nebo nemá nějakýho vážnýho koníčka, tak u toho piva v hospodě stejně nakonec skončí. Jako ten můj. Ačkoli dnes je zázračně doma a a chvíli spolu asi půjdeme hrát žolíky :D Dali jsme si totiž závazek, že bychom spolu měli trávit víc času :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí