Stavební ohlášení - souhlas sousedů?

585
11.2.13 21:18

Stavební ohlášení - souhlas sousedů?

Hezký večer všem :-)

chtěla bych se vás zeptat zda máte někdo zkušenost s vyřizováním stavebního ohlášení?

Na konci května by nám firma měla stavět dřevostavbu na klíč o velikosti do 150 m2.

Potřebujeme kvůli ohlášení nějaký papír s podpisy sousedů, že souhlasí s výstavbou.

Jak by prosím měl takový papír vypadat? Nemáte někdo zkušenost, popř. nějaký vzor?

Děkuji mockrááát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4692
11.2.13 21:26

Ahoj, potvrzení je potřeba, teda aspoň bylo, když jsme povolení vyřizovali my, měli jsme normálně na papíru napsáno, že ten a ten souhlasí s výstavbou rodinného domu a datum a podpis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
11.2.13 21:34

@Irinka0210

Ahojky, moc děkuji za odpověď. Našla jsem nějaký vzor na internetu, je s hlavičkou „odbor výstavby“.. tak snad to projde :lol: 8o :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
11.2.13 21:38

My jsme tenkrát namnožili papír od projektanta, kde bylo umístění domu na pozemku, pod to jsme napsali něco jako „Souhlasím s výstavbou rodinného domu“, datum a podpis ;)

na stavebním úřadě jim to naprosto stačilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
11.2.13 21:41

@chaarleene

Super, děkuji, tak já k tomu dodám i ten papír od projektanta. My máme v MB velmi nepříjemnou paní, tak snad to proběhne bez problémů. Mají na to 40 dní a na konci března mají začít stavět, já jen doufám, že to stihneme.

Náhodou si nepamatujete co všechno bylo potřeba pro stavební ohlášení??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30979
11.2.13 21:41

Tak my jsme podavali ohlaseni pred 2 lety, ale souhlas sousedu jsme nepotrebovali. Stavebni urad chtel po nas dolozeni, ze jsme je informovali, bylo to bud osobne a pak tedy podepsali formular ze stavebniho uradu a nebo formou dopisu na dorucenku (doporuceny dopis nestacil). Paradox je, ze opravdu stacila tato dorucenka, nikdo nezkoumal, co v dopise bylo. Kdybychom poslali prazdnou obalku, tak by to uradu stacilo. Nektere pozemky v okoli jsou stale nezastavene, tak by bychom museli shanet majitele po vsech certech, tak jsme posilali dopis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30979
11.2.13 21:44

Co bylo potreba nam presne rekli na stavebnim urade. Potrebovali jsme vyjadreni CEZu, plynaren, kanalizaci, vodaren, O2 o neexistenci siti, pak radonovy pruzkum, projekt s prukazem energeticke narocnosti a doklad o informovani sousedu. Ale dosla jsem na urad a pan me vse zaskrtal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
11.2.13 21:46
@ilyz píše:
Hezký večer všem :-)

chtěla bych se vás zeptat zda máte někdo zkušenost s vyřizováním stavebního ohlášení?

Na konci května by nám firma měla stavět dřevostavbu na klíč o velikosti do 150 m2.

Potřebujeme kvůli ohlášení nějaký papír s podpisy sousedů, že souhlasí s výstavbou.

Jak by prosím měl takový papír vypadat? Nemáte někdo zkušenost, popř. nějaký vzor?

Děkuji mockrááát

Sousedé nemusí se stavbou souhlasit, ve stavebním zákoně je napsáno, že stavebník doloží, že sousedy „prokazatelně informoval“. Návrh Chaarleen je super, pokud jsou dobré sousedské vztahy a sousedům výstavba nevadí. Tj. výkres od projektanta nechat podepsat sousedy. Jinak stačí, když jim na doručenku zašlete kopii výkresu a informujete je o plánované výstavbě. Na stavební úřad pak doložíte kopii stejnopisu dopisu + doručenku. Pracovala jsem 4 roky na stavebním úřadě :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
11.2.13 21:47
@Cuddy píše:
Co bylo potreba nam presne rekli na stavebnim urade. Potrebovali jsme vyjadreni CEZu, plynaren, kanalizaci, vodaren, O2 o neexistenci siti, pak radonovy pruzkum, projekt s prukazem energeticke narocnosti a doklad o informovani sousedu. Ale dosla jsem na urad a pan me vse zaskrtal.

Tohle všechno mám, akorát mě zaskočilo - co mi tedy tvrdil manžel - že mu paní řekla, že chce nějaké smlouvy o připojení na vodu (VaK) a připojení k elektrice (ČEZ)??? Nevíte o tom něco???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30979
11.2.13 21:48

Tak po nas chtel stavebni urad pouze tu dorucenku. Takze fakt vtipne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30979
11.2.13 21:50

Jo, to jsem potrebovala take. Proste CEZ se musi vyjadrit, ze je mozne pripojit se do jejich distribucni site. Ale samotne pripojeni k elektrine jsme delali urcite az pozdeji, na zacatku jsme staveli bez elektriny. Vodu jsme zapojovali (a smlouvu uzavirali) az po dokonceni hrube stavby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
@Ivanhoe007 píše:
Sousedé nemusí se stavbou souhlasit, ve stavebním zákoně je napsáno, že stavebník doloží, že sousedy „prokazatelně informoval“. Návrh Chaarleen je super, pokud jsou dobré sousedské vztahy a sousedům výstavba nevadí. Tj. výkres od projektanta nechat podepsat sousedy. Jinak stačí, když jim na doručenku zašlete kopii výkresu a informujete je o plánované výstavbě. Na stavební úřad pak doložíte kopii stejnopisu dopisu + doručenku. Pracovala jsem 4 roky na stavebním úřadě :mavam:

No tak to je super, alespoň budu mít informace přímo od „zdroje“ :lol: :lol:

Já jsem si na internetu stáhla formulář, kde je, že informuji sousedy o výstavbě domu a pak se tam vyplní jejich adresy a podpisy.. Stačí to?.. Já nějak nerozumím tomu, proč to posílat poštou?.. Jinak sousedé jsou všichni příbuzní, takže problém určitě nebude..

Ještě jsem se chtěla zeptat, manželovi ta naše paní na SÚ prý tvrdila, že potřebujeme nějaké smlouvy o připojení na vodu a elektriku. Je to možné?

Vyjadřovačky o existenci/neexistenci sítí mám všechny. Kujuuuuu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30979

Jo, to jsem potrebovala take. Proste CEZ se musi vyjadrit, ze je mozne pripojit se do jejich distribucni site. Ale samotne pripojeni k elektrine jsme delali urcite az pozdeji, na zacatku jsme staveli bez elektriny. Vodu jsme zapojovali (a smlouvu uzavirali) az po dokonceni hrube stavby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
11.2.13 21:52

@Cuddy

To teda.. Koukám, že všude si to dělají nějak jinak :nevim: to aby se v tom tele vyznalo :zed:

Mě se to připojení taky nezná, i když tedy, my přípojky budem dělat nejspíš před zahájením stavby - jak jsem psala jedná se o dřevostavbu, takže to je fofr. Ale nějak nechápu proč bych teď měla uzavírat smlouvy a lítat po všech čertech když ještě min. měsíc a půl nebudu připojení potřebovat :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30979
11.2.13 21:52

Ano, na ten papir se vyplnovali adresy tech sousedu a podepsali to. Postou je to vyhodne, kdyz je vice vlastniku co bydli jinde. Ja bych musela jezdit pres celou Prahu, tak jsem poslala par dopisu a bylo to. Musi se totiz informovat vsichni vlastnici pozemku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí