Bydlení na samotě u lesa, maminy sem :-D

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ohýnek
15.2.13 23:43

@Verca1989 my jsme spokojený :-D sice když zapomeneš koupit mouku, jen tak si někam nedoběhneš, ale zvykli jsme si :-D

• Citovat
  • Upravit
ohýnek
15.2.13 23:44

Jinak já jako lesák topím jen dřevem a do práce chodím pěšky :-)

• Citovat
  • Upravit
441
16.2.13 08:57

My si dřevo děláme tzv. samovýrobou. Revírník označí stromy, řekneš kolik chceš metrů, kubíků, tvrdý nebo měkký…Sepíše se smlouva. Zaplatí dle ceníku. Revírník odveze peníze a kopii smlouvy na Lesní správu. Pak to jede manžel nakácet, pořeže na metry a odveze z lesa. Po nějaké době, vezme do ruky kalaš a štípe. Máme i štípačku, ale on je tak zvyklý. Štípačku používám spíš já. Poskládáme venku, necháme celé léto vyschnout a září-říjen uklízíme do kůlny. A tak to je každý rok dokola. :mrgreen:
Topíme hlavně v kuchyni, máme tam klasický kamna s troubou. Vytopí nám to celý domek. Vařím na nich, je to paráda, vleze se tam hodně hrnců najednou. Buchty tam taky peču a nám chutnají víc, než z el. trouby. Když mrzne moc, zatopíme v kotlu.
My jsme taky spokojení, jen občas já jako matka malých dětí bývám naštvaná, když něco potřebuju nutně a je všechno daleko.
Manžel je taky lesák z povolání a oba jsme myslivci. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
16.2.13 09:02

@ohýnek to je teda početná dědinka…nás je tu kolem 200. Vesnice dlouhá, roztahaná, hodně popisných čísel, ale většinou jde o chalupy. Žijí tu převážně starší lidi. My bydlíme až na konci na kopci. Obchůdek máme 1,5km.
Naše děti 6, 4 roky jsou hodně zvyklé chodit, což je určitě fajn. Nejmladší 1,5roku ujde kousek a pak může na kočár, má výhodu. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
16.2.13 10:51

@michalka30 štípačku bych taky chtěla, aby furt nemusel štípat přítel ale jemu to přijde zbytečné :nevim: ale mě to sekerou teda zatím moc nejde :nevim:

A kamna na tuhá paliva taky plánujeme pořídit, ne teda do kuchyně ale spíš do dílny, stejně je potřeba tam v zimě trochu vytopit, aby nezamrzla voda a chci tam vařit hlavně věci, co se dělají déle, péct maso, zavařovat a tak, na to už se těším jak malá. V kuchyni máme indukční varnou desku a ta teda sežere elektřiny až to bolí :cert: Můžu se zeptat, jaká ta kamna máte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
805
16.2.13 11:20

A ja se zrovna chtela zeptat jestli nektera mate klasicka kamna. To je muj sen. Ale neni to kam dat. MAme normalni sporak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lys
6155
16.2.13 11:31

@el009 myslíš jako kachlová?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
805
16.2.13 11:38

Presne tak myslim kachlova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
16.2.13 12:28

Kachláky tmavě zelené barvy malé máme rozložené ve sklepě, kamarád je vyhazoval. Tak jsme si je vzali.
V kuchyni máme kamna, říkáme tomu tak, ale správně - sporák na tuhá paliva zn. FIKO DE LUXE 85. Je to oravdu velká úspora energii, když zavařujeme, peču dlouho maso - např. hovězí kýtu na cibuli. :mrgreen:
Vedle něho nám stojí klasický sporák elektrický se sklokeramickou deskou. Kachlová klasická kamna máme s manželem v plánu, ale teď to není priorita. :)
Já na štípačku nedám dopustit, strašně jsem si na ni zvykla. Máme ji hned vedle kotlu a už nedělám ani třísky sekerou. Všecko to valím na ní :mrgreen: Zatím mám všechny prsty. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
16.2.13 12:30

Přeju Vám moc pěknou sobotu, nám se tu teď ukázalo sluníčko a přestalo sněžit. Tak půjdu s dětma ven…ahóóóój :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
805
16.2.13 14:41

Tak tady je pekne divoce. Snezi zatazeno. Manzel nekam odjel. Ja sama se psem doma. Hmm tohle nejsou dobre vyhlidky na pekne odpoledne. Vcera jsem pro nej a jeho kamarady jela v jednu rano do hospody. Zdali se byt v pohode. Akorat teda nesmeli v aute promluvit. :lol: Z nich padaly perly. :) Bavili se o zenskych. Malem jsem vyprskla smichy. Oni meli tezce filozofickou debatu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
16.2.13 14:57

El009 ahoj, jsme doma. Přišli jsme úplně mokří, sáňkovali jsme a sníh je mokrý…slunko už tady taky není. Přesto přeju krásné odpoledne, počasí hezký den nedělá. :kytka:
Jo, to bývá sranda - rozvoz chlapů a jejich debaty. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
805
16.2.13 15:05

Teda ale ty kachlovy kamna. Ja na ne vcera myslela jak jsem cekala az mi zavolaji ze mam pro ne prijet. Nejsem moc romanticky typ ale hodne o vecech premyslim a taky snim protoze co si vysnim k tomu se vzdy jednou doplachocim (i kdyz treba za spoustu let) a ja vzdycky snila o drevenem domecku a jak venku snezi. Uvnitr je krb a pred krbem obrovsky koberecek z nejake ovce. A ja se tam vyhrivam a koukam z okna jak snezi. No tak rekneme ze se mi tohle splnilo. Akorat ze dum neni ze dreva. A pred krbem neni ten koberec z ovce protoze by mi to okamzite zalehl nas pes. :) Ale pak tam mam jeste hezkou predstavu s temi kachlovymi kamny. Hmm jenze ty bych musela mit tak maximalne na zahrade. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
805
16.2.13 15:06

@michalka30 ale ja mam nejakou ponurou naladu uz od rana. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ohýnek
16.2.13 18:07

@michalka30 tak mi jsme tu my, sousedi a chlap na bejvalé rotě, pak jsou tu jen 4 chaty.Na jednu nejezdí vůbec, na druhou občas někdo přijede chlastat, na třetí jezdí skoro každou sobotu i v zimě a ta poslední patří revírníkovi, takže tu straší pořád :-D Nejbližší obchod je asi 6km do čech, do německa nevim :-) ale asi tak nastejno :-)

My když jsme se nastěhovali, tak tu byli starý kamna, bohužel leželi dlouho ladem a byl v nich popel, takže celé prožrané. Dali jsme si je alespoň ven do přístěnku, na ohřátí rukou nebo přihřátí polívky jsou ještě dobrý.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max