Bydlení s tchánovcema - vchod

Anonymní
10.6.12 15:56

Bydlení s tchánovcema-vchod

Ahoj dámy :mavam:

Není to tak o vztazích,ale jde mi o přechod,z jedné bytové jednotky do druhé.Nemáme vlastní vchod (teď na něho nejsou peníze) a když jde někdo na návštěvu k tchánovcům,tak se zastaví i k nám nahoru.Problém je ten,že nemáme rádi nečekané návštěvy.A oni si klidně příjdou,bez zaklepání,a jdou nahoru jen tak.Probírala jsem to s tchýní (opět hádka) ta to všem řekla.Tak oni radši nechodí,než by měli zaklepat nebo napsat sms,že dojedou.Jenže jejich děti se taky bez ozvání zjeví u nás.To samé dělá i tchán,a tchýně sem nechodí,nebude přech klepat na svoje dveře (není to ještě naše)

Myslíte,že bude blbé,si dát k nám zámek,i když to není naše?nebo jak to máte vyřešené?
Podotýkám,zvonek máme u dveří.

Děkuji za reakce.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7182
10.6.12 16:02

Máte právo na soukromí a tedy i na zámek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
10.6.12 16:11

jsem pro zámek :) nesnášíme neohlášené návštěvy z mnoha důvodů a marně se to snažíme naučit tchánovce, pro které je potupa dát vědět dopředu že jedou a přitom nechceme aby se ptali jestli můžou přijet, ale jen aby prostě napsali že jedou a oni se radši měsíc neobjeví :lol: taky dobře :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
10.6.12 16:11

Máte právo na soukromí,ale myslím,že tchyně to nepochopí a myslí si,že chceš něco jinak.
Bydlela tchyně někdy s někým z rodičů?Možná vás bete pořád jako její děti a nechápe,že chcete své soukromí.
Příbuzní řeší obdobnou věc už 15 let a marně-bydlí v prvním patře nad tchánovcema.Zámek neprosadili-vadilo jim když odjeli a tchyně občas prošmejdila byt.Nikdy to nepřiznala.Naopak se brání,že když bude zamčeno,začne hořet,nebo jiný problém,tak nemají přístup k části baráku.Oni aby měli klid,tak se podřídili a zámek nadali.Oni jim tchánovci platí komplet bydlení-elektriku,vodu,topení,opravy na domě,předělání koupelny,okna,střechu,novou kuchyň-a oni mají rádi peníze a nechtějí o tyto výhody přijít.A co jim vadí-že jsou u televize,leží v pyžamu či spodním prádle a přijde tchán,bez zaklepání,že se chce na něco zeptat…vždy ona říká-co kdybychom byli v nejlepším?Občas se ho i pořádně leknou.Ale bohužel vše marné.
Takže neporadím jak,jen bohužel vím že jednoduché to není a nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
10.6.12 16:12

dala bych tam zámek a tchýni vysvětlila že potřebujete stejně jako oni soukromí
taky nesnáším nečekané návštěvy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
10.6.12 16:19

tak to udělejte, jako moje známá, oni si dali tu kulatou kliku a klíček nosí neustále na krku a je klid ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.6.12 16:30
@karinka píše:
tak to udělejte, jako moje známá, oni si dali tu kulatou kliku a klíček nosí neustále na krku a je klid ;)
:pankac: tak to super nápad,však nebudeme zamklí,tak nemůžou nic říct :pankac:
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.6.12 16:31

U nás se to nakonec vyřešilo vlastním vchodem.do té doby to byl děs.Tchán ječel jak siréna, že v jeho vlastním domě se nic zamykat nebude…
Tetička nám klidně vlezla až do ložnice :roll:
Tchýně naštěstí klepala a čekala až někdo z nás přijde a tchán chodil jen když jsem nebyla doma.
Osobně bych si tam dala minimáln zámek nebo tu koupi místo kliky, ale očítala bych s tím, že to udělá rozbroje v rodině.

• Citovat
  • Upravit
18305
10.6.12 16:32

Asi bych tchýni řekl: „A co když nás nečekaná návštěva nachytá v posteli zrovna v tom nejlepším…?“
Záleží na tom, jestli má tchýně rozum nebo je taková jednodušší. Podle toho pak dopadne výsledek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1122
10.6.12 16:32

Já se nikoho na nic neptala, a začala sem prostě zamykat. Tchánovec využívá ještě jeden pokoj u nás na patře, kterej neni spojenej s našim bytem, a furt nám sem lezl na záchod kouřit, pravidelně večer, a ráno od 4 do 6 byl zavřenej na hajzlu.

Tim jak sem těhotná, tak mi to prostě strašně vadilo už, a hlavně ten smrad. Nehledě na to, že sem potřebovala chodit furt na záchod hlavně ráno a furt tam bylo obsazeno.
Jednoho krásného dne sem se vracela domu, a na verandě sme měli zloděje, v tu chvíli sem prostě řekla, že mě to nezajímá, že máme nahoře dost drahý věci a podobně a že se prostě zamykám a nezájem.
Zbavila sem se i tchána, a máme už půl roku klid:)
naštěstí my máme dva byty oddělený společnou chodbou jen, takže nechodim ani přes jejich byt a oni nemaj přístup do našeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
10.6.12 17:25

já bych zamykala a je to , když jde návštěva k vám taky nelezou ke tchánovcům bez zaklepaní ne :nevim: - hold společný bydlení......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
10.6.12 18:14

My bydlíme necelé tři měsíce v baráku s tátou a hned po těch 3 měsících mi to lezlo na nervy :mrgreen: .. Člověk jde polonahý a táta se mi zjeví nahoře apod.. :mrgreen: Takže to máme tak, že máme jeden hlavní vhod- dva zvonky!! jeden stály a my máme ten bezdrátový a máme dva vchody a já mám zamčeno a i táta.. Když přijdem ke dveřím zaklepem si.. Nezamykám na celý den, ale třeba, když vím, že chci mít klid, tak ráno nechám zamčené , vařím , si uklízím..
Jestli máš děti, tak bych i řekla, že necheš, aby ti utíkali, to jsem tak nějak tátovi řekla, aby si nemyslel, že zamykám, kvůli němu vyloženě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16783
10.6.12 20:08

tak mi bydlíme naoře v patře vedou k nám schody a dali jsme tam balkonový dveře kvůli malýmu ale já s tím problém nemám,tcýně jen přinese nákup a podívá se na malýho a tchán nahoru nechodí vůbec,mi ddolů teda chodíme ale přítel to pořád bere že je doma a ajá tam chodím s malým za babičkou :nevim: zatím problémy nemáme bydlím tu rok a půl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
11.6.12 13:44

Tak u nás by problém taky nebyl, ale táta k nám chodí víc než časo :mrgreen: což mi nevadí, ale jde spíš o to, že si někdy najde blbou chvilku.. Kdy jde malý spát a nebo nemám čas a nebo se koupu apod..
A zase beru, že i on chce mít soukromý.. Malý mu vůbec nevadí, ale zase nechci, aby mu tam běhal, kdykoliv, chce mít taky svůj klid. I kdyby neměl zamčené, tak bych zaklepala jestli můžem.. Táta to tak nemá, tak proto máme někdy!! zamčeno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
13.6.12 12:03

No ja to mam to samé jsem ve 13 týdnu těhotenství a příteluv tata holduje dost alkkoholu. Tchán chce ať tady žijem, ale ja tady nechci být a přítel nechce o tom ani slyšet že nemáme kam jít. Přitom nechápu furt tady na nás řve když jdem něco dělat tak to není potřeba atd… Jakmile přijedou moji rodiče za náma tak sedí furt u nas a furt mele blbý keci do nich jim to vadi me to vadi. Když mu to řeknem tak řekne, že to dělat nebude, ale při další návštěvě je to opět vytažené. Mě to nepřijde normální, když tu všichni skrz něj brečí a on nic je mu to jedno. porad te mě co mám dělat. Prosim Vím že musím být v klidu skrz miminko ale tady to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová