Dědeček krade karty

Anonymní
4.6.12 17:16

Dedecek "krade" karty

Omlouvám se za anonym, ale jsem z toho trochu v rozpacích. Potřebovala bych radu a asi se i trochu vypovídat. S tchánovci vychazím docela dobře. Chovám se k nim velmi slušně a i oni ke mně. Některé věci mi u nich samozřejmě vadí, ale snažím se je tolerovat, oni už jsou také dost staří, takže je stejně nezměním. Ale v sobotu se stala následující věc, která mě opravdu dost mrzí. Tchán se u nás doma začal shánět po kartách se Šmouly, které sbírá náš sedmiletý syn. Já jsem mu je ukázala a on začal hledat karty, které chybí jinému vnukovi(10 let). Našel dvě a strčil si je do kapsy. Syn se ho ptal, co to dělá, a on říkal, že druhý vnuk synovi dá za každou kartu 5 jiných. Syn ale chtel vidět karty, které si dědeček vybral, a řekl, že jednu mu dá, ale tu druhou ne, protože se mu líbí. Dědeček do něj hordně dlouho hučel, jak je to pro něj výhodné, mít 5 karet za 1 a pořád si je strkal do kapsy a syn pořad říkal, že tu jednu mu dát nechce. Už z toho chudák málem brečel, tak jsem zasáhla a řekla dědečkovi, že se omlouvám, ale že to jsou synovy karty a že se může přece rozhodnout, jak chce. Dědeček to uznal a řekl, že tedy vezme jen jednu kartu. Když ale odcházeli, syn uvíděl, jak karty prosvítaji v kapse od košile a řekl dědovi, aby mu ukázal, které karty vzal. Mě to bylo trapné a říkala jsem synovi, že přece určitě vzal jen tu jednu kartu, na které se domluvili, ale syn mu šáhl do kapsy a dědeček tam měl karty obě. Prostě mu ji šlohnul, aby ji mohl dát druhému vnukovi. Jak to píšu, tak to zní hrozně směšně, ale mě to fakt mrzí. Říkala jsem to manželovi, že by mu měl promluvit do duše, ale on se tomu jen smál. Myslíte, že bych to měla nechat plavat a nebo že bych s ním měla promluvit sama. Manžel mu nic neřekne, pro něj je to hovadina… teda ona to hovadina je, ale přece jde o princip, ne? Co si myslíte?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14046
4.6.12 17:18

děda je vůl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
4.6.12 17:20

Jako „hovadinu“ bych to nebrala, děda by mě tímto pěkně naštval, to se nedělá! Přeci nemůže „okrádat“ vlastního vnuka který mu vysloveně řekl, že tu dotyčnou kartu mu nedá. Dědovi bych řekla bokem svůj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
4.6.12 17:20

No je to jak telenovela :mrgreen: ..
Myslím, že to hovadina je, ale zase když se člověk nad tím zamyslí, tak děda pěkně ukázal synovi, jak by se chovat neměl-krást.. I když jde o takovou prkotinu, tak si myslím,že se víc strapnil děda a myslím, že je vytrestaný on, že ho načapal malý kluk při kráděži

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
4.6.12 17:21
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13755
4.6.12 17:23

Je to sice „hovadina“, ale mně by to mrzelo velmi a byla bych hodně naštvaná :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1207
4.6.12 17:24

To by u mne děda klesl hodně nízko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mamina Janina
4.6.12 17:26

Materiálně jde o hovadinu, ale výchovný dopad zas taková hovadina není. Jak pak synovi vysvětlovat, že krást a lhát se nemá, když děda může?
Mě by osobně i vadilo, že mému dítěti je schopen za každou cenu něco ukrást…

• Citovat
  • Upravit
41882
4.6.12 17:30

A je děda v pořádku? Krást malému dítěti kartičky? (vím, píšeš pro jiné vnouče, ale teda i tak mi to přijde padlé na hlavu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
4.6.12 17:35

Jo, karty šmoulů jsou hovadina, ale pro dospělého člověka. Pro malého je to jeho majetek, něco na co je hrdý a co má rád a dělá mu radost. Dědek by se měl stydět!!!

Příspěvek upraven 04.06.12 v 17:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
4.6.12 17:35

Deda je ocividne padlej na hlavu, to snad nemuze myslet vazne!!! :D Jako tohle bych rozhodne nenechala jentak a nejspis bych ho praskla v rodinnem kruhu, aby se poradne zastydel a uz to neopakoval…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
4.6.12 17:45

nejdřív sem se smála :mrgreen: ale pak mě to vlastně zarazilo a taky bych byla naštvaná.Brala bych to tak že klidně děda svému vnukovi ublíží aby druhému udělal radost a že má teda druhého nejspíš radši :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
4.6.12 17:46

Asi bych mu tedy také řekla stranou své pěkně od plic a jak se znám, tak bych to jen tak nepustila z hlavy a dávala mu to najevo ironicky při každé příležitosti :-( To je tedy vzor pro dítě za všechny prachy :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
4.6.12 17:46

no to mi přijde opravdu dost přes čáru. ano pro nás jsou karty se šmoulama možná prkotina, ale prostě děda musí respektovat že tvůj syn má svůj „majetek“ a o něm si může rozhodnout jak chce. bokem bych mu řekla že se tohle nedělá a že nechceš aby tvému synovi ukazoval že krást a lhát je normální!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.12 17:52

Jsem zakladatelka. Mě to strašně štve hlavně proto, že přesně rozumím tomu, proč to udělal. On si prostě myslí, že má patent na všechno a že vše, co chce on, je správné. Choval se tak celý život, vždycky vše rozhodoval sám, protože to jeho rozhodnutí bylo vždy to nejlepší, a nikdy nerespektoval názor toho druhého. Prostě v jeho hlavě to měla být oboustranně výhodná transakce: jeden vnuk bude mít karty, které mu chybí, a ten druhý bude mít zase karet o 8 víc. No a bohužel ten náš svéhlavý individualista tento „bohulibý“ záměr nepochopil, a proto bylo potřeba zasáhnout, protože děda přece ví nejlépe, co je pro ostatní dobré. Dřív mohl komandovat celou rodinu, teď už ho nikdo neposlouchá, tak si to vybíji na dětech :cert: .

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová