Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jde o princip a pro syna to určitě hovadina není. Dost by mě to štvalo. A hlavně mrzelo to, že dělá rozdíly mezi vnuky.
Hovadina to není. I když jde jen o kartu se Šmouly, pro syna to má význam velký… A že to nedokáže dospělý člověk pochopit je spíše k pláči. Nehledě na to, že to není zrovna dobrý vzor pro syna. Já bych s dědou promluvila…
určitě bych to nebrala jako hovadinu, pro syna to bylo důležité. Já osobně bych to už teď nechala plavat, ale příště bych zasáhla v synův prospěch. Jestli karty nechce dědovi dát, tak děda na ně nemá právo.
Podle toho co píšeš, si myslím, že je promluvení si někde bokem zbytečné. Dědek má asi patent na rozum.
Vůbec mu nebylo trapné okrást svého vnuka ve prospěch vnuka druhého. Kartičky jsou sice prkotina, ale tady jde o princip. Já bych mu to ometala o čumák pravidelně v kruhu rodinném - dělala bych si z toho jako srandu, ale rýpala bych tím do něj. Ulevila bych asi hlavně sobě, protože s dědkem to zřejmě stejně nehne.
a ono i taková prkotina mu může způsobit trauma. moje babička vždycky kupovala čokoládu která měla 5 sloupků. a protože jsem byla nejmladší dostala jsem vždycky jen jeden zatím co moje sestry dostaly po dvou. mě to přišlo vždycky hrozně líto a do dnes na to vzpomínám jako na velkou křivdu!
Příjde mi, jestli není děda už senilní…Tohle by přeci zdravý člověk neudělal. ![]()
A jak to celé dopadlo? Tys mu něco řekla? Nebo jak ta scéna skončila?
Nemá děda i jiné potíže? Nepřijde mi normální krást věci malému klukovi až takhle. U kluka určitě klesl, zajímalo by mě, jak to bere klučina. Dávejte to dědovi „sežrat“ kde to půjde, připomínejte to na rodinných akcích, třeba se chytne za nos. U kluka jde „jen“ o kartičky, ale když to vemu kolem a kolem tak je to vlastně krádež. Navíc kluk mu jasně řekl, že mu tu jednu kartičku dát nechce, prostě nechápu to ![]()
Dědu bych si hodně hlídala. A manžela se zeptala, zda je po tatínkovi a čekají mne s ním podobné lahůdky.
Mafina: ono k odhalení
došlo až když byli ve dveřích, takže já jsem se nezmohla ani na slovo a oni hned ty dveře za sebou zavřeli. Můj muž v tu chvíli vůbec nepochopil, o co jde, protože nebyl u té předchozí diskuse. Se synem jsem o tom také neměla odvahu mluvit, on to vzal naoko tak nějak samozřejmě, prostě si tu kartu vzal zpatky. Ale jak ho znám, on o těch věcech dost přemýšlý (je dost citlivý a ne všechno z něj hned vyleze). Kolikrát si myslím, že něco vůbec nezaznamenal nebo že mu to nevadí a pak po delší době najednou zjistím, že to tak není. Asi bych si se synem o tom měla promluvit, asi mu řeknu, že děda je už starý blázen (teda samozřejmě ne doslova). Ach jo ![]()
Crispina: to jsi docela uhodila hřebíček na hlavičku. Manžel je hodný člověk, ale má přesně ty tendence všechny poučovat a myslet si, že sežral Šalamouna. Zatím se to dá vydržet, ale docela se toho děsím.
Samozřejmě jde o princip a naštvalo by mě to pekelně. Manžel asi nikdy nic nesbíral, že může takovou věc říct…
A vůbec, mně přijde i příšerné, jak může mluvit za toho druhého vnuka, že mu dá pět kartiček. Ať si sbírá děda svoje, aby měl co vyměňovat a klukům se do toho neplete
Kluci o sobě určitě ví, že to sbírají a kdyby chtěli, tak si to vymění sami. (tohle bych asi dědovi řekla - stylem ala vtip
)
Tak mě to nepřišlo vtipné vůbec..
Už to, že se sám hrabe ve vnukovo kartách a rozhoduje co mu uzme pro někoho dalšího je nevkusné a nevychované..Může se tak akorát otázat, zda vnuk má chuť mněnit, nic víc..
U mě by takových chováním klesl na dno..
A po pravdě, první co mě napadlo po dočtení bylo slovo DEBIL
![]()
Takže asi tak.
Jako kompenzaci za dědovo hnusné chování bych uvažovala o pravdivém vysvětlení synovi - žádný med kolem pusy: víš dědeček se splet atd..
Ale pěkně - no to víš, děda je pěkně vyčůranej a takhle tě chtěl okrást..
@paola white píše:
a ono i taková prkotina mu může způsobit trauma. moje babička vždycky kupovala čokoládu která měla 5 sloupků. a protože jsem byla nejmladší dostala jsem vždycky jen jeden zatím co moje sestry dostaly po dvou. mě to přišlo vždycky hrozně líto a do dnes na to vzpomínám jako na velkou křivdu!
To znám
......babička je hodná ženská,ale když jsme byly se segrou na prázdninách a dávala nám sladkost tak segra dostala taky víc,protože je starší.Třeba o dva čtverečky,šla spát o půl hodiny později než já a víc mě teď nenapadá,ale hodně jsem z toho byla špatná.Je přece jedno kolik nám je,když už jsme nebyly úplně malý tak by se rozdíly dělat neměly.
Jinak zakladatelko děda je teda fakt machr
.Líto je mi kluka…ale já osobně bych nevěděla jak se k dědovi teď chovat,bylo by mi z něho trapně.Zkusila bxch manželovi ještě jednou ríct,třeba si to uvědomí. ![]()
Ctu to az ted teda ale tohle by me nastvalo
.Jak muze deda uprednostnovat jednoho vnuka od druheho?Proc se jim do toho vubec micha?A hlavne to,ze si tu kartu nakonec opravdu vzal i presto,ze se s vnukem dohodl jinak..
To mi teda hlava nebere..Asi bych to synovi opravdu vysvetlila tak jak to je,jak rika Lizbeth,zadne mazani medu kolem pusy.A dedu bych si teda neodpustila nejakou dobu popichovat.Asi neco ve stylu kleptomanie a pozor vsichni si schovejte sve veci,dedecek prichazi..Ale delala bych to jen diplomaticky,abych z toho mohla vzdy vybruslit,ale tak aby dedecek pochopil.. ![]()