Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všem, bydlíte někdo u vysílače, který je v provozu? Plánujeme stěhování a nabízí se nám pozemek právě kousek od vysílače. Je to v pohodě nebo byste řešili? Vím, že různé vlny jsou všude kolem nás, ale přímo u vysílače to je asi jiná. Anebo nesmysl rěšit? Díky moc
Záleží, čemu věříš. Někteří řeknou, že to nevadí ale jiní tě budou zrazovat, protože na aeronetu četli, že… mě osobně by to bylo jedno kvůli nějakým vlnám, hlavně aby nehučel.
Když se zeptáš na hygieně, tak ti řeknou, že je to v pořádku, že to splňuje samozřejmě všechny limity atd. A že jsou zaměstnanci, kteří u těchto vysílačů jsou pořád, protože je opravují atd.
Ale můj osobní názor je ten, že bych tam bydlet rozhodně nechtěla.
Kousek od vysílače můžete být taky ve stínu.
https://www.lupa.cz/…e-a-signalu/
Pozjišťoval bych si pro jistotu, jaké to má technické parametry, jestli náhodou.
Ale obecně by mi to nevadilo.
@adablahova5 Pouzivas mobil? Pokud ano, pak bych se vysilace nebal. Ppkud ne, pak ano, telo vyssi zatezi vystavis.
Schvalne se ale podivej, kolika vysilacum jsi vystavena v nynejsim bydlisti. Mobilni, datove, tv a rozhlasove site… Tipuji, ze bezne je to cislo kolem dvacitky.
Nevím jaký vysílač máš namysli, já bydlela 22 let vedle vysílače na internet, kde měli operátoři antény a vůbec ničemu to nevadilo. Akorát byl v jedný místnosti slabší singnál na mobil, ale stačilo přejít do jiné místnosti.
@Premek_Orac Ale přece nepřestane používat techniku, pokud se přestěhuje k vysílači. Takže bude mít mobil, internet, TV a další a k tomu ten vysílač. Jak to na tělo působí nevím, dobrý pocit bych z toho rozhodně neměla. ![]()
U baraku rodicu pred 15lety (mozna i vic) postavili vysilac. Televizni. Hned na kopci za nami. Chodili jsme tam se psem na prochazky..
Delší dobu vybíráme pozemek pro stavbu dobu, a jakmile je v blizkém okolí vedení vysokého napětí, tak pozemek pro nás ztrací cenu. Manželka striktně proti, a i já sám bych z toho neměl dobrý pocit.
@Premek_Orac píše:
@adablahova5 Pouzivas mobil? Pokud ano, pak bych se vysilace nebal. Ppkud ne, pak ano, telo vyssi zatezi vystavis.
Schvalne se ale podivej, kolika vysilacum jsi vystavena v nynejsim bydlisti. Mobilni, datove, tv a rozhlasove site… Tipuji, ze bezne je to cislo kolem dvacitky.
On je snad rozdíl, jestli máš u hlavy vysílač o výkonu v kW, nebo v mW, milion sem, milion tam…
@Zumpa Ve vzdalenosti 80-100 m je intenzita takoveho vysilace srovnatelna prave s mobilem.
Edit: Pro predstavu - vykon vysilace Zizkov 100 kw. Duga 10mw.
@Premek_Orac píše:To opravdu není.
@Zumpa Ve vzdalenosti 80-100 m je intenzita takoveho vysilace srovnatelna prave s mobilem.
Edit: Pro predstavu - vykon vysilace Zizkov 100 kw. Duga 10mw.
Prosím tě, uváděj ty jednotky správně, ať to nevypadá, že to píše negramot. Takže Žižkov 100kW, Duga 10MW. U Dugy je problém, že jmenovitý výkon je jen odhad, reálný použitelný maximální výkon by měl být těch 10MW, proto byl také vysílač napájen z Černobylské elektrárny.
@Zumpa Obavam se, ze negramot by toho prilis nenapsal…
Ke srovnani vykonu vysilace a mobilu - v jake vzdalenosti je tedy srovnatelny, kdyz zakladatelka neuvadi vykon vysilace? ![]()