Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky,
chtěla jsem se zeptat-bydlí tu někdo v mobilním domku?
Pokud se nepletu tak mobilni dum je vlastne karavan.Plno kamaradu v nich bydlelo, ale ve Skotsku, tam nejsou tak teply leta a tuhy zimy. V Cechach si to nedovedu predstavit, clovek musi protopit majlant.
Právě že ne,když se domeček zateplí,tak stačí na vytopení jedny akumulačky.
Karavan to uplně není-i když se to trochu podobá..
Ale některé jsou luxusně vybavené a mají rozměry jak malý byt.
Ja vim, je to velky a zarizeny jako byt, i dva pokojicky pro deti. Ale kdyz si vezmu, ze pod podlahou nic neni, ptrecha taky nic moc a o stenach ani nemluvim. Samo, ze to lidi i zateplovali, ale i v tom Skotsku museli v zime topit o 107 i v tech mensich. Nevim no
Hlavne netusim, jestli je to mozny prihlasit jako trvaly bydliste, jestli to dostane cislo popisny nebo to bude brany podobne jako zahradni domek ![]()
Taky sem na to koukala, premejslime jak vyresit do budoucna bydleni, ale od tohohle jsem po skotsky zkusenosti upustila. Navic nam v podobnym „domku“ horeli dva kamaradi
Pravdepodobne od elekrtiky nebo plynu.
Taky jsem o tom přemýšlela. Nevím jestli jsou v Čechách vhodné klimatické podmínky pro tento typ bydlení. Co mě nakonec odradilo bylo to, že bych vlastně byla bezdomovec, nemůžeš si tam napsat trvalé bydliště a s tím jsou spojeny nějaké problémy, kdybys měla poblíž rodiče nebo někho blízkého, tak by se to dalo napsat k nim pokud ti důvěřují.
No v podstatě pokud se takový Mobilhem či jak se to píše..postaví na pozemku kde se ta rodina chystá stavět dům,tak myslím,že by se to jako trvalé bydliště již předem dalo použít.A nebo mít bydliště na obecním úřadě.Co se týče tepla tak my máme celoročně karavan 6m na Orlíku a jezdíme tam i když je hodně pod nulou a ty originální kamna ten karavan vytopí senzačně.Otázkou je jak by to bylo s financováním těch bomb.Oni sice moc plynu nespálí,ale celoročně by to vyšlo asi dost draho.
No my v něm teda tak trochu bydlíme.A nic nám tu nechybí..Podlahu máme zateplenou zespodu,zdi taky,celé obložené do dřeva.Přistavěli jsme ještě předsíň.Letos doděláme terasu a bude to komplet.
Vytápíme to celoročně akumulačkama..Od jara do podzimu netopíme vůbec-vyhřeje to sluníčko a v zimě žádná hrůza.
Jde o zvyk.Je to super na uklízení:-)
Tak jsem myslela jestli je tu ještě někdo takový.
To je asi lepší ten dům Chico stojí 1000000.-
A máš ho postavený na klíč za 2 měsíce perfektně izolovaný a plně funkční.
Taky jsem na to hleděla, ale ve finále mi to přišlo hrozně mrňavé - když uvážím, že budeme snad časem 4členná rodina a děti mají i jiné potřeby, než spát - např. by si neměly kde postavit dráhu ze stavebnice atd.
Navíc, jak jsem to tak počítala, kdybych brala nějaký ten větší, tak nás už vyjde skoro na stejné prachy si postavit domek (ale čísla po mně nechtějte a ano, budeme stavit malý domek a doufáme, že ho postavíme levně). Akorát to zařizování a úřadování (=skoro žádné) je strašlivě lákavé ![]()
Jinak pocitově by mi to nevadilo, že nemáme klasický dům, možná i naopak… Otázka je to topení, TP a spol., to jsem pak už podrobně nezjišťovala…
Michaellla píše:
To je asi lepší ten dům Chico stojí 1000000.-
A máš ho postavený na klíč za 2 měsíce perfektně izolovaný a plně funkční.
Akorát o Canabě jsem četla „samé lepší“ věci
A není tam ani kam dát pračku… My jsme na něho taky hleděli, ale nakonec nám nevyhovoval (hlavně otázka světových stran, do svahu hledět nepotřebuju), tak jsme si navrhli vlastní
Netvrdím, že bude za milion, bude stát o něco víc, ale aspoň se nám tam vejde ta pračka
![]()
Ten náš stál i se zateplením cca 350tis..Za to se domek asi nepostaví.
Máme mimčo,takže zatím je toi v pohodě s prostorem.Uvidíme až malá začne chodit.Ale na druhou stranu byt v paneláku není o moc větší.A takhle jsme v přírodě-stačí otevřít dveře a človek je na terase.
na menší prostor si člověk rychle zvykne.Když jsem v něm byla prvně ,tak to byla hrůza..Teď mě to přijde uplně normální.Navíc jsme skoro pořád venku.
S topením pohoda.Mít tu krbovky tak se asi upečem s jedním polínkem.
Proxa, ahaaa, tak tys nechtěla názory, ale chtěla ses družit ![]()
A jaký máte? Dá se vidět na netu? Kolik tam máte místností?
A jak koukám na dům Chico,tak ve finále za milion určitě nebude..Na klíč stojí už 1 119 000 a to je bez DPH a nevím jestli je v tom i deska,která je tam za 200tis ![]()
Mame něco podobného..
http://www.mobilheimy.eu/…galerie1.php?…
Jinak jsem chtěla zjistit jestli je tu někdo kdo taky tak bydlí. ![]()