Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Všechno je to v lidech. Když nechtějí dělat, nedonutíš je. Vím jenom, že na plíseň existuje přípravek, jmenuje se tuším HORP (chce to ověřit, nejsem si jistý tím názvem…) a potom jedna varianta SAVA, tuším že se jmenuje SAVO Stavex nebo tak nějak. Musí se tím napustit omítka (natřít štětcem) a pak myslím 12 hodin větrat… ![]()
Nemáš moc radostné vyhlídky, ale lepší začít něco dělat než sedět s rukama v klíně.
Ahoj, netuším, jak pohnout s úředníky, ale zrovna v neděli bylo v receptáři tohle
http://www.maxitherm.cz/…ry/index.php
Tak se zkusit s městem domluvit na proplacení ![]()
Natírali tam tím fakt velké plísňové fleky…
(Přesný postup asi bude někde popsaný)
Ahoj,sestrenice to resila pres hygienu az potom se neco delo.Ikdyz ji to nekonec pronajimatel seskrabal necim nastrikal,tak se ji to objevilo znova.To ji nakonec rekli,ze spatne vetra a nema v tom pokoji veset pradlo. ![]()
Teoreticky by ti měli dát slevu z nájmu a měli by to začít nějak řešit… Ale pokud s něma nedokážeš pohnout, my jsme se kvůli plísni stěhovali pryč… Většinou to má stejně nějakej hlubší důvod a po čase se ta plíseň prostě objeví znovu… ![]()
Pokud je to byt a ve vedlejších bytech nemají prblém s plísní a nebo celkově „panelák“ je suchý a je problém jen u tebe, tak špatně větráš
Poradí jen co s tím můžeš udělat sama.Úředníky netuším.
My jsme taky bydleli v bytě s plísní v koupelně hlavně nad okny po celé délce stěny a v pokoji jsme to měli za skříní.Bojovali jsme s tím dlouho a pomohlo nám to stříkat Savem proti plísni.A pak jsme koupili primalex mykostop vymalovali s tím a musím říct že to pomohlo.Pak se tam občas ještě objevila halvně v zimě,ale stačilo to smetáčkem setřít a bylo to pryč,nedrželo se to tolik.
S bytem neporadím, s plísní možná…
My máme taky problém s plísní, každoročně v zimě jsme stříkali Savem, zmizelo to hned, ale zase se to udělalo. Pak jsem koupila Cilit Bang, je tam napsáno, že je to i na plísně a světe div se, co jsem nastříkala, tam se mi už ROK plíseň neudělala. ![]()
Akorát se to blbě aplikuje, stříká to pěnu, takže je to takový zdlouhavý, ale stojí to za to.
Ahojky, moc moc se omlouvám za anonym ale mám k tomu důvody .Nechci aby se to dozvěděl můj ex , chodí sem jeho přítelkyně a matka …
Mám strašny problém v bytě s plisní , kdyby to byla jo malinka sme tam plíseň tak si řeknu dobrý, ale tohle jsou vyloženě obrovké lívance , jenže problém je v tom, že mám byt 1kk v pronajmu od města , mám malé dítě , které musí v tomto prostoru být , popněvadž nemáme kam jinam jít , ale proč to sem vlastně píšu …
Na svůj problém s plísní jsem už svého pronajímatele ( město ) upozornila v lednu dopisem a přiložila jsem k tomu i fotografie , paní mi řekla že se mi pán co má tohle na starost ozve , samozřejmě s emi nikdo neozval , minulý týden jsem posílala maila, přiložila k němu fotky že je plísen ještě za tu dobu horší a zase nic , tak co mám dělat ? jak to řešit ? už mě to vážně nebaví , na to že mám byt 1kk tak platim docela vysoky najem a oni pro mě nic neudělají, vždyt by to mělo být přeci hlavně v jejich zájmu ne ?
Na tu plísen jsem zkoušela co šlo, Savo, znova jsem i vymalovala , větrám, topím a nic …
Jsme z toho fakt neštastná už jenom kůli prckovi a taky kůli tomu že se stydim si sem kohokoli vzít na návštěvu
Co s tím ? jak je donutit aby to začli řešit ?