Jak vyřešit s pronajímatelem plíseň v bytě?

Anonymní
23.3.11 22:36

Jak vyřešit s pronajímatelem plísen v bytě

Ahojky, moc moc se omlouvám za anonym ale mám k tomu důvody .Nechci aby se to dozvěděl můj ex , chodí sem jeho přítelkyně a matka …
Mám strašny problém v bytě s plisní , kdyby to byla jo malinka sme tam plíseň tak si řeknu dobrý, ale tohle jsou vyloženě obrovké lívance , jenže problém je v tom, že mám byt 1kk v pronajmu od města , mám malé dítě , které musí v tomto prostoru být , popněvadž nemáme kam jinam jít , ale proč to sem vlastně píšu …
Na svůj problém s plísní jsem už svého pronajímatele ( město ) upozornila v lednu dopisem a přiložila jsem k tomu i fotografie , paní mi řekla že se mi pán co má tohle na starost ozve , samozřejmě s emi nikdo neozval , minulý týden jsem posílala maila, přiložila k němu fotky že je plísen ještě za tu dobu horší a zase nic , tak co mám dělat ? jak to řešit ? už mě to vážně nebaví , na to že mám byt 1kk tak platim docela vysoky najem a oni pro mě nic neudělají, vždyt by to mělo být přeci hlavně v jejich zájmu ne ?
Na tu plísen jsem zkoušela co šlo, Savo, znova jsem i vymalovala , větrám, topím a nic …
Jsme z toho fakt neštastná už jenom kůli prckovi a taky kůli tomu že se stydim si sem kohokoli vzít na návštěvu :cry:
Co s tím ? jak je donutit aby to začli řešit ?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18305
23.3.11 22:45

Všechno je to v lidech. Když nechtějí dělat, nedonutíš je. Vím jenom, že na plíseň existuje přípravek, jmenuje se tuším HORP (chce to ověřit, nejsem si jistý tím názvem…) a potom jedna varianta SAVA, tuším že se jmenuje SAVO Stavex nebo tak nějak. Musí se tím napustit omítka (natřít štětcem) a pak myslím 12 hodin větrat… :cert:

Nemáš moc radostné vyhlídky, ale lepší začít něco dělat než sedět s rukama v klíně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
23.3.11 22:47

Ahoj, netuším, jak pohnout s úředníky, ale zrovna v neděli bylo v receptáři tohle
 http://www.maxitherm.cz/…ry/index.php

Tak se zkusit s městem domluvit na proplacení :nevim:
Natírali tam tím fakt velké plísňové fleky…
(Přesný postup asi bude někde popsaný)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19692
24.3.11 06:49

Ahoj,sestrenice to resila pres hygienu az potom se neco delo.Ikdyz ji to nekonec pronajimatel seskrabal necim nastrikal,tak se ji to objevilo znova.To ji nakonec rekli,ze spatne vetra a nema v tom pokoji veset pradlo. :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
24.3.11 07:00

Teoreticky by ti měli dát slevu z nájmu a měli by to začít nějak řešit… Ale pokud s něma nedokážeš pohnout, my jsme se kvůli plísni stěhovali pryč… Většinou to má stejně nějakej hlubší důvod a po čase se ta plíseň prostě objeví znovu… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
24.3.11 07:21

Pokud je to byt a ve vedlejších bytech nemají prblém s plísní a nebo celkově „panelák“ je suchý a je problém jen u tebe, tak špatně větráš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
24.3.11 07:28

Poradí jen co s tím můžeš udělat sama.Úředníky netuším.
My jsme taky bydleli v bytě s plísní v koupelně hlavně nad okny po celé délce stěny a v pokoji jsme to měli za skříní.Bojovali jsme s tím dlouho a pomohlo nám to stříkat Savem proti plísni.A pak jsme koupili primalex mykostop vymalovali s tím a musím říct že to pomohlo.Pak se tam občas ještě objevila halvně v zimě,ale stačilo to smetáčkem setřít a bylo to pryč,nedrželo se to tolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
24.3.11 08:40

S bytem neporadím, s plísní možná…

My máme taky problém s plísní, každoročně v zimě jsme stříkali Savem, zmizelo to hned, ale zase se to udělalo. Pak jsem koupila Cilit Bang, je tam napsáno, že je to i na plísně a světe div se, co jsem nastříkala, tam se mi už ROK plíseň neudělala. :palec:

Akorát se to blbě aplikuje, stříká to pěnu, takže je to takový zdlouhavý, ale stojí to za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí