Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak mateřská skončí a peněz bude víc. A děti a zahrádka to je užasná kombnace. Spíš posuď vaše potřeby. Domek je i spousta starostí a práce kolem, ale zase soukromí a prostor. Nebo bych ho zrekontruovala a prodala a koupila normální domeček, za 2.5 mil taky seženete hezkej a bude po dilema
Pokud je baráček na dobrém místě s fajn zahrádkou, neprodávala bych… Vím, že je to hodně o financích, ale zkuste udělat to nejnutnější a pak si to postupně dodělávat…
Když máš děti v létě je super mít možnost být na zahrádce, jíst venku, dát malý bazének, hrát s klukem fotbal, možnost třeba něco pěstovat… V bytě, ať je sebehezčí tohle mít nikdy nebudeš…
Navíc cena baráčku poroste s vašimi investicemi,o to víc, pokud je na dobrém místě se zahrádkou. Pokud se ocitnete v tísni, prodat můžete vždy a jít do bytu… ![]()
Ahoj,asi bych si taky nechala baráček se zahradou,žádní sousedé co vás vytopí,poslouchají hlasitou hudbu apod.Oni by vám ty splátky asi rozložili na vícero let,aby to nebylo tak hrozné,ne?
Za mě byt nebrat, já dostala dům dvougenerační ve kterém bydlím od narození jako svatební dar
![]()
Je to soukromí, zahrada a člověk je pánem sám sobě, i když koupíte někde byt, stále buddte platit do fondu oprav apod. Moje ségra si koupili s manžou byt 3+1, byli přesvědčeni, že oni nejsou typ do domku, přitom ségra v něm vyrostla. Teď si drbou hlavu, byt koupili v 2008 kdy začínala krize,ale ceny byly pořád hrozně vysoko, teď by ho za to neprodali ani náhodou. Mají malý díťátko a teď je to s***, že nemají svůj dům se zahradou.
Rekonstruovat můžete postupně, jak na to jdeme my, nechceme se zkadlužovat, tak jedeme postupně.
Dům je dům to mi nikdo nevymluví.
Stejně ho teď v krizi neprodáte tak výhodně, je blbá doba na prodej. U nás v ulici teď prodávali dům, spěchali a tak se z ceny 3,8 mil dostali na 2,6 což je hrozná ztráta.
Předem gratulece k děditství, už to je zabezpečení rodiny, které spousty lidí nemá ![]()
Co se týče té rekonstrukce, je ten baráček opravdu v tak hrozném stavu???? Já bych si asi vzala snesitelnou půjčku na to nejnutnější a zbytek dodělávala až na to prostě bude. Určitě bych se domku se zahradou nevzdávala ( kor s dětmi) kvůli ,, modernímu,, bydlení v nějaké zástavbě… Ono totiž ty novostavby jsou dnes dost odfláklé a sousedy, které uslyšíš, nebo oni tebe přes lehké zdi si nevybíráš…Chápu, že by jsi chtěla mít ihned vše hezké, moderní a nechce se ti žít v provizoriu ale zapřemýšlela bych, jaké bydlení je lepší pro děti…
Každopádně ti přeji aby jsi se rozhodla ke své spokojenosti a do budoucna byla v jakémkoliv bydlení spokojená ![]()
Taky jsem pro dům
vše má výhody i nevýhody
ale myslím, že zahrádku terasou nebo balkonem nenahradíš… a zvlášť v létě je to pro děti prima ![]()
My máme tos amé. Žijem tři roky na bytě - tchánovců, a buď tu můžem zůstat a nebo jít na rodinný domek, který jsem zdědila..
Na bytě už mámě zázemi, ale i přesto jsem se rozhodla na barák. Mudem tam sami, budem mít jakoby svoje - nevím, pořád se na bytě cítím, jak na ubytovně
.
Sice bude hodně práce, i to zadlužení, ale když jsem se zamyslela, co nám to přinese, tak jsme zvolili domek..
Zahrada, soukromý, malý si tam může běhat, uděláme mu tam pískoviště houpačku. Na bytě je to tak, že to soukromý neni, nic si člověk nemůže venku udělat pro děti, máme ho u cesty..
A taky mě láká představa vylést ven jenom v plavkách s kávou a sedět u bazenku s malým, což by na bytě asi těžko šlo..
Na vašem místě bych šla do domku..Nevím, kde bydlíte, ale my to máme tak, že tento byt se prodá a určité peníze budou i na přestavbu domku- něco si nechají tchánovci něco mi, protože jsme to tady zrekonstruovali a upravili…
Ale chápu tvoje dilema, my to řešíme aktuálně
dům mám zděděný teprve 14 dní ![]()
souhlasím, opravovat můžete postupně ,i my chceme bydlet na bytě a pomalu opravovat domek..
já bych brala domek. s dětmi k nezaplacení. my chceme taky jít z paneláku do domečku se zahradou..
My jsme s manželem začali v bytě a teď stavíme - placení bude nad hlavu, ale těšíme se staršně
Takže za mě DOMEK ![]()
ahojky my meli taky domecek manzel zdedil byt a vymenil ho s nevlastnim otcem za barak na jeho reknstrukci jsem si vzali uver cca 1 milion 100 tisic a i kdyz si vemu kolik zaplatime uroku tak za tu cenu by jsme barak nporidili…myslim ze utahnout se to da…mame malinko vyssi prijmy nez vy ale az zacnu brat tech 7600 bude to obobny..a po matersky ale zas budep enez vic…hypoteku budem platit jeste 26 let ale mit baracek vlastni je nenahraditelny…navic na cene neklesne a da se prodat jeste draz.
Zalezi na vas ale ja bych hlasovala pro baracek…
Ahoj, za mě tak barák… doted bydlíme v bytě, ale baráček nám už stojí a už se dodělává vevnitř a v létě se stěhujeme.
kvaček píše:
souhlasím, opravovat můžete postupně ,i my chceme bydlet na bytě a pomalu opravovat domek..
my zrekonstruovali to nejnutnejsi a plus na vybaveni a fasadu a takovy veci neresime…ted chcem zrekonstruovat jeste jeden pokoj ale asi postupne pomalinku jak budou penize…
Zdravím
Chci se zeptat co byste dělali vy..,
Jsme v situaci, kdy jsme zdědili domek, na celkem dobrém místě se zahradou. A teď přemýšlíme jestli vzít úvěr 1,5mil, zadlužit se, a udělat rekonstrukci a celej život platit hypo. Podotýkám, že jsme normální rodina se dvěma dětmi, a s příjmy dohromady, kolem 26tis.
Nebo udělat v domě to nejnutnějsí a prodat, odhadní cena 3mil. Koupit byt v nové zástavbě(2,5mil) a vlastně platit pouze poplatky v bytě..
S manžel vše táhne sám, a já jsem na mateřské… mám obavu, že když půjdeme do hypo abychom to zvládli platit.
Vůbec nevím jak se rozhodnout…