Byt, nebo dům?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7974
23.1.13 12:36

@Barca12345 No právě, většina lidí zdrhne po první zimě ;) Teda z míst, kde je třeba v zimě teréňák :lol:. Další zdrhači jsou většinou z řadovek ze satelitů, tedy pokud na zdrhnutí mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
23.1.13 12:38
@kotyk píše:
@Barca12345 No právě, většina lidí zdrhne po první zimě ;) Teda z míst, kde je třeba v zimě teréňák :lol:. Další zdrhači jsou většinou z řadovek ze satelitů, tedy pokud na zdrhnutí mají.

Jo taaaak :-D Nadavam s kazde rano, kdyz jedu do prace a musim odhrabat verandu a oskrabat auto… no jo, ale pak si delame huhulaky a andelicky, skaceme z verandy do snehu a je to supr… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
23.1.13 15:10

@Barca12345 Ježiš co máš za auto? 8o
Já jsem si vyzkoušela taky obojí, ale pocházím z domu opravdu na samotě (11 domů, z toho polovina letní chalupy) a teď jsem se přistěhovala do domu za přítelem. On byt je takovej pohodlnej, že se dá přijít z práce, sednout na zadek a zbytek dne nic nedělat a nic se nestane. Ale domeček je domeček :lol: Jsem momentálně těhotná na neschopence a každý den už tady básním, jak se těším, až bude jaro a já konečně vylezu na zahradu. Tady to jaro voní úplně jinak než na sídlišti. Celý léto trávím na zahradě a teď se i těším, až tam budu s kočárem a s prckem :P Jinak auto máme zatím jedno a bohatě nám stačí. Já řidičák mám a určitě si pořídím auto i pro sebe, ale to spíš z těch důvodů, abych jsme měli každý svoje, protože už nás nebaví pořád regulovat sedačky :lol: A mně řídit baví, takže auto chci. Ale i s jedním se dá žít.

• Citovat
  • Upravit
9649
23.1.13 15:12

@RadkaCh
SUV - proc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
23.1.13 15:19

@Barca12345 Protože ta pojistka 11000,– je hustá

ale u SUV pochopitelná :lol:

• Citovat
  • Upravit
9649
23.1.13 15:23
@RadkaCh píše:
@Barca12345 Protože ta pojistka 11000,– je hustáale u SUV pochopitelná :lol:

Tak je v tom zakladni, havarijni a celni sklo… u oktavky jsme platili neco malo pod osm tisic (za stejne pojisteni), tak mi to AZ tak hrozne neprislo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
23.1.13 15:24

Jsme na vesnici (cca 600 obyv., škola, školka, nové hřiště, koupák), cca 5 km od okres. města 25 tis., kde mám práci já, manžel jezdí do Prahy. Nedaleko domu les, velká zahrada, v létě žijeme s dětmi na terase, kamarádky z města mi sem jezdí „štrůdlem“ na bazén, pískoviště, průlezky, co jsme dětem udělali, takže parťáků mají děti dost /jsou ovšem 3, brzy 4, takže akutní nouzí netrpí ani bez návštěv :mrgreen: /.
Je samozřejmě omezení, že to auto je potřeba. Doteď jsme to zvládali jedním, protože nějaká MHD nám tu funguje, teď cca rok má manžel služební, takže je to méně přemýšlení, jestli potřebuju - nepotřebuju, aby mi nechal auto a jel jinak. Nicméně já bych se v létě v bytě udusila, jsem z baráku, prostě potřebuju moci vyjít ven, obědvat venku, natrhat si ovoce, mrkev, pažitku, děti ty vůbec jsou nadšený, terasu máme 40 metrů a ta je pokaždý plná hraček a všeho. Co se kamarádů týče, tak jsem si tu našla pár maminek, s nimiž se můžeme na zahrádkách potkat, když mám potřebu, nejvíc ale jezdí ty kamarádky i z větší vzdálenosti.
Děti jsou díky tomu, že si můžou kdykoli vyběhnout ven (já vařím, oni venku, pak zas domů, odpolko, jak je napadne), otužilé, že skoro nestonají (v průměru 1 nemoc za 2 roky, nemoc je u nás i kašel. :D Představa, že jsem v bytě a teď se řekne, jdeme ven, všechno sbalit, je ustrojit a když už se někam např. teď na sáňky dotáhneme, tak se tam musím placatit. Kamarádka z bytu mi říká: jo, já jsem s nima venku hodně, ale doma mi pak stojí práce. To právě mi nehrozí, já si dám něco vařit, peru, odběhnu, pověsím atd.Ale je to o životní stylu. Já bych neměnila, ani když meju v pátek večer těch našich x metrů podlah (dům má asi 170 m2). :lol:

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
23.1.13 15:25

@Barca12345 jo tak s havarijním a se sklem to beru. My ho neplatíme, takže se pohybujeme v nižších mezích :lol:

• Citovat
  • Upravit
9649
23.1.13 15:28
@RadkaCh píše:
@Barca12345 jo tak s havarijním a se sklem to beru. My ho neplatíme, takže se pohybujeme v nižších mezích :lol:

Taky jsem mela mysky… az mi jednou prasklo sklo a nemusela jsem to platit… mesic na to bratr zajel do prikopu, protoze se musel vyhnout autu (na dlouhe vypraveni) a havarijni se mu dost vyplatila… takze pro me jasna volba :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
6.6.13 19:40

Ahojte holky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
6.6.13 19:53

Ráda bych oživila toto téma a zeptala se Vás, jak byste řešili naši situaci. Já jsem vyrosla v domě v okrajové části ostravy a manžel je z bytu v olomouci. Já vždy toužila po domě, líbí se mi přízemní bungalovy, ale ne za každou cenu (prostě ne tak, abych kvuli toho žila z ruky do huby). Nyní řešíme toto dilema - máme byt 3+kk v novostavbě na kraji olomouce (do centra busem cca 13 minut, přes cestu rybník a příroda, všude kolem je vše v dosahu, několik dětských hřišť zahrádky restaurací, kavárny atd…) Ale já mám prostě pocit, že až budeme mít děti, nějak to nebude stačit. Bude chybět zahrada a možná i pokoj navíc. U malých dětí a potom u větších si život v bytě dokážu představit, ale co děti ve věku 3-6 let- to mají být v bytě odkazané pořád jen na procházky a veřejná hřiště, kde my rodiče budeme sedět s nima? vím, že lidi žijou různě, ale co vy na to. Byt, kde bydlíme je náš, nemáme na něj hypotéku. Pokud bysme do domu šli, spláceli bychom hypotéku cca 6 tisíc (zbytek by nám pokryli náklady z pronájmu bytu). Jedná se nám o to, že máme možnost koupit pozemek cca 4 km od Olomouce, ale jedná se o to, že si nedokážu moc představit, kde se tam budu třeba procházet s kočárkem, jedná se v podstatě o část olomouce, MŠ a obchod tam je, ale co se procházek týče, tak ulice vždy končí v poli, je třeba se otočit a vrátit a druhá to stejné, chodníky tam moc nejsou, nevím, kde by třeba děti jezdili na kole. Autobus tam jezdí do města každou hodinu, ale já nevím… Pozemky v Olomouci jsou hodně drahé, každý dojíždíme do zaměstnání na opačnou stranu od OL, takže výběr pozamků máme dost omezený…Hodně se tam staví a buduje a časem to může být jiné. Pořád přemýšlím a už z toho nemůžu - nechceme udělat chybu. Jak se na to díváte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
336
21.8.13 10:17

@jajine Ahojky, osobně bych do toho nešla, koupila bych dražší pozemek blíže k centru olomouce, sice bude vyšší hypotéka, ale budete mít vše kousek, hlavne v dosahu mhd, tak nebudete delat detem do 20 let ridice. my chceme pozemek v brne v dosahu mhd. Rydi bychom i nece ve slapanicich, je to sice uz brno venkov, ale mhd tam jede každých 15 min..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
622
12.1.15 10:20

Záleží co uprednostnujete vy, jaký styl života, zda pochazite z mesta nebo vesnic ve. Já jsem z města a SLI jsme na vesnici. Já ale zjistila, ze to není pro me. Nesnasim ten klid tady, ze nemáš kam jít na procházku kromě lesa a pole. Hrůza hrůza a děs

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
20.3.15 16:00

Já jsem celé dětství prožila v bytě, ale dnes s manželem máme domeček - rekonstruovali jsme si ho podla našich představ a jsme spokojení :) Hlavně je to suepr pro děti - na zahradě mají pískoviště, domeček, klouzačku, houpačku, teď na jaře zase vytáhneme trampolínu… Samozřejmě je zahrada oplocená, tak vím, že mi nikam děti nikam neutečou a jsou v bezpečí - hrají si venku a já můžu vklidu třeba vařit, jen občas vykouknu z okna… Náš nejmladší spinká v kočárku na zahradě každý den. S dětmi bych v bytě nechtěla bydlet… Navíc jsme svými pány :D Sami si můžeme měnit dodavatele enrgií, můžeme si natřít dům jakou barvou chceme, dát okna podle sebe, nejsou tu žádné „společné prostory“ a schůze družstevníků… Brr, do bytu už ne!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.4.16 21:16

Neuvažovala bych ani chvilku. Jednoznačně domek a rekonstrukce podle finančních možností, však nemusí být všechno hned a na úvěr. Máme dům, zahradu, kočky pejska a čtyři děti, tři už nebydlí doma. Původní dům jsme museli opustit kvůli nekonečnému soudnímu sporu a platíme dvě hypotéky a taky to musí jít. To zvládnete, nesmíte se bát. Ber to jako že prostě platíte nájemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí