Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj Ostravacky,
nejsem z Ostravy a proto bych vas rada pozadala o informace ohledne bydleni v Ostrave. Konkretne se jedna o Slezskou Ostravu blizko ulice Chittusiho. Co mne znepokojuje je stadion Bazaly, jestli tam diky fotbalum neni vandalismus, rusno, atp. Zda-li se jedna o bezpecnou cast Ostravy.
Predem dekuji za vase nazory.
Proc ty kukadla? Nechapu. V Praze to po fotbale vypada katastrofalne, tak mne zajima jake to je v Ostrave, protoze v blizkosti bytu je prave stadion.
je to dost daleko od centa dění na Bazalech, ulice Chittusiho je více v centru
Anulko, byt je v Atrium. Znas to tam? Je to klidna cast Ostravy? Slysela jsem, ze v Ostrave je hodne cikanu a urcite casti jsou hodne nebezpecne. Co myslis?
@Florzinha píše:
Ahoj Ostravacky,nejsem z Ostravy a proto bych vas rada pozadala o informace ohledne bydleni v Ostrave. Konkretne se jedna o Slezskou Ostravu blizko ulice Chittusiho. Co mne znepokojuje je stadion Bazaly, jestli tam diky fotbalum neni vandalismus, rusno, atp. Zda-li se jedna o bezpecnou cast Ostravy.
Predem dekuji za vase nazory.
Bydlela jsem kousek odtamtud - fotbalu se neboj, Bazaly jsou pod Atriem a hlavně směrem na nádraží a autobus, což znamená, že davy půjdou na fotbal a z fotbalu opačným směrem. Romský problém tam taky není obvyklý, Atrium je docela pěkný komplex. Jen je to na straně směr Polsko, takže hrozí smog…
Kousek odtamtud je univerzita a studentské koleje, ale taky bych to neviděla jako vážný problém, studenti jsou občas sice hluční, ale ne moc a hlavně jsou vcelku neškodní.
Kousek to je do ZOO a MHD spojení je výborné.
Tak ať se vám dobře bydlí.
Diky za prispevek. Hodne zvazujeme a porovnavame, tak jsem za kazdou informaci vdecna, zvlaste proto, ze to tam neznam. Mrzi mne, ze je z bytu vyhled na cestu a baraky kolem jsou stare barabizny. Okoli jsem nemela cas jeste projit, takze taky neznam.
Atrium je na kopci, u zastávky Důl Bezruč, že? vím že je tam Penny market a jsou tam některé fakulty Ostravské univerzity, před 2lety jsem tam dělala nějakou zkoušku. A na místě Atria kdysi stával učitelský ústav. Mně se tahle část Ostravy líbí, i když se tam člověk dostane málokdy, spíš jak se jezdí trolejbusem do ZOO, já jsem z Poruby a většinou moje cesta končí v centru, ještě před řekou. Ale ta část je podle mě v pohodě. Bazalů bych se nebála, stadion je dole a Atrium nahoře.
@Florzinha píše:
Diky za prispevek. Hodne zvazujeme a porovnavame, tak jsem za kazdou informaci vdecna, zvlaste proto, ze to tam neznam. Mrzi mne, ze je z bytu vyhled na cestu a baraky kolem jsou stare barabizny. Okoli jsem nemela cas jeste projit, takze taky neznam.
A mezi čím porovnáváte? Slezská Ostrava nebo co? Myslím, že je to relativně klidná část Ostravy, jak už bylo zmíněno bazaly jsou pod a lidi na a z fotbalu proudí opačným směrem rušno je pak spíš v centru kde jdou zástupy na tramvaje, autobusy atp..Kosek je Zoo - občas jdou v okolí slyšet v noci zvířátka
.. Romská problematika se týká spíše částí Ostrava Přívoz a Ostrava Vítkovice. Mezi čím se tedy ještě rozhodujete, o odkud jste? Z Prahy?
Andelko, nevim, nejsem z Ostravy a vubec to tam neznam, tak z toho duvodu se snazim zjiskat informace i tady na emiminu od vas ostravacek. Takze Slezska Ostrava patri mezi klidnejsi casti Ostravy, ano? Jake je prostredi kolem? Jsou tam nejake parky, mista kam se da chodit s detmi?
@Kallkapa píše:
A mezi čím porovnáváte? Slezská Ostrava nebo co? Myslím, že je to relativně klidná část Ostravy, jak už bylo zmíněno bazaly jsou pod a lidi na a z fotbalu proudí opačným směrem rušno je pak spíš v centru kde jdou zástupy na tramvaje, autobusy atp..Kosek je Zoo - občas jdou v okolí slyšet v noci zvířátka.. Romská problematika se týká spíše částí Ostrava Přívoz a Ostrava Vítkovice. Mezi čím se tedy ještě rozhodujete, o odkud jste? Z Prahy?
Zajima mne vice nazoru, ne jen jeden, kazdy ma svuj nazor a pohled na danou vec v tomto pripade na dane misto a proto jsem zalozila tuto diskusi a jsem vdecna za kazdy nazor. Pri koupi nemovitosti kazdy zvazuje v jake casti je byt umisten, cenu, pristupnost, bezpecnost, no proste vse co se noveho bydleni tyce. Hledame klidnou a bezpecnou cast Ostravy.
@Florzinha píše:
Zajima mne vice nazoru, ne jen jeden, kazdy ma svuj nazor a pohled na danou vec v tomto pripade na dane misto a proto jsem zalozila tuto diskusi a jsem vdecna za kazdy nazor. Pri koupi nemovitosti kazdy zvazuje v jake casti je byt umisten, cenu, pristupnost, bezpecnost, no proste vse co se noveho bydleni tyce. Hledame klidnou a bezpecnou cast Ostravy.
Jasně, já myslela, že se rozhodujete mezi Slezskou Ostravou a nějakou jinou částí ostravy, víš, že bych napsala názor, která část Ostravy je podle mě lepší. Co se týče parků - slezskou a moravskou ostravu dělí řeka - ostravice, když přejdeš most si v parku komenského sady - teď se podél řeky staví - budou tam „loděničky“. http://www.turistika.cz/…enskeho-sady. To je od vás cca tři trolejbusové zastávky - v létě i procházka pěšky. Jinak tam jako tak nic moc extra není, ale to v celé Ostravě, že. Jestli si z Prahy bude to pro Tebe asi trošku šok
(bydlela jsem i v Praze i v Ostravě
). Jinak nevím co by tě tak zajímalo no.. je tam kousek gymnázium, fakulta ostravské univerzity, koleje, kousek dál jsou švédské domky, za zoo jsou pak michálkovice. Kolem zoo spíše rodiné domky (starší, novostavby tam moc nenajdeš). Taky je kousek soukromá vysoká škola - takže v okolí spíše mladí lidé..plus teda ta zoo přitahuje rodiny s dětmi. Vzhledově je to o zvyku (ty barabizny jak říkáš..)..
@strelish píše:
A co Hrabová, Hrabůvka a tam ta strana?
Skutecne nevim. Jak uz jsem psala Ostravu neznam. Vyhledavali jsem novostavby a Atrium se nam moc libi. Zajimaji nas nazory lidi, kteri Ostravu znaji. Hodne lidi nas od Ostravy odrazuje, ze je to skarede mesto plne cikanu. ![]()
pokud se stěhujete do Ostravy nově tak bych centrum Ostravy nevolila atrium je pro mě moc umělí je to kolos domu postaveny do kruhu oploceny hned u toho docela dost rušná cesta o smogu ani nemluvím mimo komplex atria není o co stát z dětma raději bych volila Porubu nebo Zábřeh tato část Ostravy je pro rodiny z dětma rozhodně lukrativní hodně parku školek hřišt kousek od Poruby cca 15 minut pěšky lesy louky klid romu málo kděžto v centru jsou na každém rohu Poruba a Zábřeh má rozhodně čistší vzduch i dle ceny bytu je jasné že je to velmi žádaná lokalita mimochodem i v Porubě jsou novostavby kde se dá luxusně bydlet třeba u bazénu jsou nové byty s krásnám parkem uprostřed zeleně ![]()
Hrabůvka? Tak tam ani za zlaté prase,jsem sice z Frýdku, ale do Ovy jsem jezdila na střední, výšku, pracovala jsem tam. Zrovna dneska jsme byli ve slezské, zdá se mi to tam v pohodě, ale kdybych měla volit, tak Poruba, ta je někde jinde. Co se týče cikánů, tak bohužel to byste museli někam na vesnici, ti jsou všude.