Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Kallkapa píše:
Jasně, já myslela, že se rozhodujete mezi Slezskou Ostravou a nějakou jinou částí ostravy, víš, že bych napsala názor, která část Ostravy je podle mě lepší. Co se týče parků - slezskou a moravskou ostravu dělí řeka - ostravice, když přejdeš most si v parku komenského sady - teď se podél řeky staví - budou tam „loděničky“. http://www.turistika.cz/…enskeho-sady. To je od vás cca tři trolejbusové zastávky - v létě i procházka pěšky. Jinak tam jako tak nic moc extra není, ale to v celé Ostravě, že. Jestli si z Prahy bude to pro Tebe asi trošku šok(bydlela jsem i v Praze i v Ostravě
). Jinak nevím co by tě tak zajímalo no.. je tam kousek gymnázium, fakulta ostravské univerzity, koleje, kousek dál jsou švédské domky, za zoo jsou pak michálkovice. Kolem zoo spíše rodiné domky (starší, novostavby tam moc nenajdeš). Taky je kousek soukromá vysoká škola - takže v okolí spíše mladí lidé..plus teda ta zoo přitahuje rodiny s dětmi. Vzhledově je to o zvyku (ty barabizny jak říkáš..)..
Jo, jasne, presne jak pises, je to o zvyku. Taky jsem uz nad tim premyslela. Jedna se mi hlavne o tu bezpecnost. Mame jednu tetu v Ostrave a k ni se projizdi cikanskou ctvrti a vypada to tam hruzostrasne. Clovek ma i strach kdyz sedi v aute. Fakt skaredy pohled. Nejsem rasistka, ale je to o kulture tech lidi. Oblasti kde bydli cikani jsou skutecne priserne a je to jen jejich vina, ze si to neudrzuji. Takze v te Slezske Ostrave je to v pohode, jo?
@Florzinha píše:žiju zde celí život bydlela jsem chvíli i ve Zlíně a teda utíkala jsem rychle zpět do OV kouknu ti na tu porubu a hodím odkaz tam je fakt hezky moc vlastně když jsem bydlela v Porubě tak jsem do centra nikdy jezdit nepotřebovala a že je Osz´trava škaredá a nevím co to je mytus který snad pořád přetrvává a s cigánama mají snad více problému v čechách než zde jK TO Tk v tv sleduju
Skutecne nevim. Jak uz jsem psala Ostravu neznam. Vyhledavali jsem novostavby a Atrium se nam moc libi. Zajimaji nas nazory lidi, kteri Ostravu znaji. Hodne lidi nas od Ostravy odrazuje, ze je to skarede mesto plne cikanu.
@strelish píše:
A co Hrabová, Hrabůvka a tam ta strana?
Hrabůvku, Dubinu a Zábřeh bych s dětma rozhodně nevolila (tady se neshodnu s nemolkou
). Nesnáším sídliště a sídlištní „gangy“
. Ale je pravda, že i v Zábřehu se dá najít klidná lokalita mimo sídliště. Jinak naopak souhlasím s nemolkou, že pro rodinu s dětma je ideál (když už ostrava
) Poruba - je tam všechno - parky, bazén, školy, obchody, lékaři - myslím, že z poruby ani nepotřebuješ vycestovat do jiné části, že tam seženeš vše
.
@nemolka píše: žiju zde celí život bydlela jsem chvíli i ve Zlíně a teda utíkala jsem rychle zpět do OV kouknu ti na tu porubu a hodím odkaz tam je fakt hezky moc vlastně když jsem bydlela v Porubě tak jsem do centra nikdy jezdit nepotřebovala a že je Osz´trava škaredá a nevím co to je mytus který snad pořád přetrvává a s cigánama mají snad více problému v čechách než zde jK TO Tk v tv sleduju
OK, dik, tak posli. Hledame novostavbu.
Do hrabuvky a vubec tam ten směr dubina a spol ani omylem já bydlím ted na Fifejdách a jsem z toho tady neštastná je to děs běs zlatá poruba tam jsou pískoviště dětmi narvané tady ani noha vubec je to tady divní na slezkou bych já nešla taky trochu se mi ta část jeví jako konec světa
tam fakt jen do té zoo a pak zpět do civilizace ![]()
a co třeba něco takového, když novostavba http://www.domybytypozemky.cz/…rava-dubina/ já bych centrum-či slezskou nevolila, kdysi jsme bydleli na Dubině, pak v Zábřehu a nyní opět na Dubině (vždy byl důvodem stěhování větší byt). A na Dubině, kousek od TESCA a MAKRA (je to okraj sídliště, dům je oplocen). Jsou taky nové domy s volnými byty. Romské problematiky bych se nebála, oni jsou totiž všude bez rozdílů města či jeho části. Já bych třeba nemohla žít v Praze (tam je nyní můj prostřední syn).
@Kallkapa píše:
Hrabůvku, Dubinu a Zábřeh bych s dětma rozhodně nevolila (tady se neshodnu s nemolkou). Nesnáším sídliště a sídlištní „gangy“
. Ale je pravda, že i v Zábřehu se dá najít klidná lokalita mimo sídliště. Jinak naopak souhlasím s nemolkou, že pro rodinu s dětma je ideál (když už ostrava
) Poruba - je tam všechno - parky, bazén, školy, obchody, lékaři - myslím, že z poruby ani nepotřebuješ vycestovat do jiné části, že tam seženeš vše
.
Mame auto, tak si myslim, ze neni problem zajet kousek autem. Neni to prece zase takova dalka, ne? Ale zase na druhou stranu je dobre mit vse po ruce, pekne prostredi kolem. Jak jsi psala, ma probehnout i revitalizace reky, tak to tam snad casem bude vypadat jeste lip. pak jsou tam i ty Komenskeho sady a ty na netu lidi taky hodne vychvaluji. No tak nevim.....
@Anulka píše:
a co třeba něco takového, když novostavba http://www.domybytypozemky.cz/…rava-dubina/ já bych centrum-či slezskou nevolila, kdysi jsme bydleli na Dubině, pak v Zábřehu a nyní opět na Dubině (vždy byl důvodem stěhování větší byt). A na Dubině, kousek od TESCA a MAKRA (je to okraj sídliště, dům je oplocen). Jsou taky nové domy s volnými byty. Romské problematiky bych se nebála, oni jsou totiž všude bez rozdílů města či jeho části. Já bych třeba nemohla žít v Praze (tam je nyní můj prostřední syn).
To uz jsem videla. Nelibi se mi to. Ty domy mi pripadaji jak krabice. ![]()
@nemolka píše:
Do hrabuvky a vubec tam ten směr dubina a spol ani omylem já bydlím ted na Fifejdách a jsem z toho tady neštastná je to děs běs zlatá poruba tam jsou pískoviště dětmi narvané tady ani noha vubec je to tady divní na slezkou bych já nešla taky trochu se mi ta část jeví jako konec světatam fakt jen do té zoo a pak zpět do civilizace
Primo v objektu Atria je piskoviste a je to cele pro verejnost uzavrene. Ja moc zmatku kolem sebe nepotrebuji a do centra to neni daleko, ne? Jak dlouho se jede autem do centra?
bydlela jsem v Ostravě 20let hlavně se vyhni Ostrava-Dubina to je ráj fetek a všeho hnusu, no a potom jestli nechceš ,,cigány,, tak se vyhni Ostrava-Přívoz a Ostrava-Vítkovice…jinak poz. do Ostravy už bych se nikdy nevrátila ![]()
@Florzinha já osobně jsem bydlela dlouho na Fifejdách, nemusím ani Slezskou, přesně na místě, kde ti dali odkaz na tu Dubinu, Fr. Formana jsme 2 roky s manželem bydleli. Upřímně, nic moc a jsme rádi, že jsme pryč. Teď bydlíme v tzv. Starých Výškovicích a jsme mnohem spokojenější. Sice tady žádná novostavba není, ale chodíme do lesa, do Běláku, kousek je to k řece Odře, venku se skvěle griluje atd. Každopádně Poruba, to je fakt super část pro rodiny a hlavně s dětma. Jen můj osobní názor ![]()
@Florzinha píše:
Klikla jsem na ten odkaz o Porube a vypada to tam pekne, je tam hodne zelene kolem a to dela hodne. Jinac na te posledni fotce ty byty, to uz jsem taky proletela na webu, ale jedna se o druzstevni byty a to take nechceme.
A jak velký chceš byt? Kouknu na inzeráty.
@Domiik87 píše:
bydlela jsem v Ostravě 20let hlavně se vyhni Ostrava-Dubina to je ráj fetek a všeho hnusu, no a potom jestli nechceš ,,cigány,, tak se vyhni Ostrava-Přívoz a Ostrava-Vítkovice…jinak poz. do Ostravy už bych se nikdy nevrátila
Dik i za Tvuj nazor. No ja bych nejradeji volila Brno. To se mi libi moc, ale to bych mnela strasne daleko k mojim rodicum a to take nechceme.
No je to slozite rozhodovani a kazdy z nas ma na to jiny nazor.
@Anulka píše:
a já zase zvyklá 25.let v Ostravě -jih bych do Poruby nešla ani za nic, přijde mi taková roztahaná, ale je to věcí názoru
No presne tak, kazdy ma na to jiny nazor a ja jsem z toho ted cela dopletena jak se nakonec mame rozhodnout. ![]()
Dej pokoj, tam bych nešla. To už ta slezská nebo pak Poruba, ta je moc fajn. Anebo kousek za Ostravu, třeba do Klimkovic, ty jsou krásné.