Bydlení v paneláku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
veselabaculka
3.8.11 08:10

bydlení v paneláku

ahojky, chtěla jsem se zeptat těch maminek, co bydlí v paneláku, jak tráví dny na mateřské dovolené s přibližně 16 měsíčním dítkem. Jak jsem pročítala různé diskuze, že maminky pořád něco uklízí, tak to jsem asi špindíra, ale uklízím jednou týdně a pak mi přijde, že nemám co dělat. Jsem na PC nebo koukám na Tv, samozřejmě pokud se malá zabaví, což zatím jen opravdu občas. Jsem divná? Co děláte vy? Když je hezky nebo když je škaredě. A spíš se ptám maminek, co nemají řidičák. Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15074
3.8.11 08:15

Bydlím v malým paneláku. Taky nejsem šůrovací typ, jsem ráda, když se dokopu k luxování. Prcka mám 8 měsíčního. Ale jsme na malým městě, tak se to asi nedá srovnávat s megasídlišti, paneláčků je tu pár a jen několikapatrové, my máme čtyři patra bez výtahu. Kolem nás příroda, hned vedle baráku park s hřištěm, kousek řeka, cyklostezka, Brdy, zábavy dost … řidičák mám, ale neřídím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veselabaculka
3.8.11 08:19

no my bydlíme v Jihlavě a taky ve čtyřpatrovém bez výtahu:-))

• Citovat
  • Upravit
219
3.8.11 08:24

ahoj, tak já nevím, nebydlím v paneláku, ale mám pořád co dělat :-D poklízím denně, cca půl hodiny, a pak je to ven, malý nákup, domů, spaní a celé odpoledne na hřišti, nebo nejdřív dlouhá procházka a pak hřiště, nebo se domluvím a zajedu podotýkám zatím vlakem na malou chatičku k přátelům a tak..myslím si, že řidičák není překážka..a za mě teda, já TV vůbec nezapínám, PC jo, ale TV přes den, to mi přijde fakt úchylný 8-) můj názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
3.8.11 08:25

zapoměla jsem na takové drobnosti, jako když malá spí, udělám oběd pro ní, večeři manželovi, většinou stihnu ještě nějaký koláč aby měl do snídaně..jako čas na to sednout si k TV fakt nemám, co já dělám asi blbě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
3.8.11 08:26

Uklízím taky jednou týdně, někdy ani to ne. Vysáváme jednou týdně.

Hračky po malé uklízím 2× denně, snažím se jí do toho zapojit, (ne)daří se, ale má teprve 11m, tak to nehrotím.

Malá si hraje dost sama, má koutek kde má hračky a tam sedí a vykládá si s panenkou, hraje si s knížkama atd. Někdy si sedne ke mě pod stůl, to vím že musím si jít hrát s ní, jinak bude řev.

Spí většinou jen jednou denně, ven taky chodíme jednou denně.

• Citovat
  • Upravit
20296
3.8.11 08:27

Já neuklízím, nebo jo ale až je to neúnosné. Snažím se být s malým co nejvíc venku, máme tu nějakou jedovatou zónu - nepřežije kvítko ani hmyz - maximálně kaktus to tu zvládá :lol: :lol:

A pokud musíme být doma, tak si hrajeme no. Jezdí o bytě na odrážedle, malujeme, skládáme…pak si hraje sám a já buď kouknu na něco v TV nebo na netu :nevim: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32866
3.8.11 08:33

Mám 15měs prcka a taky bydlím v paneláku. Mám štěstí, že mám maminku v důchodu, tak ta za námi chodí a aspoň se ta pozornost trochu rozptýlí, mám si s kým popovídat nebo zajít na větší nákup. Ale teď jsme druhý týden sami, tatínek je od 8 do 17h v práci, my vstáváme mezi 6 a 7h, pak chystám snídani, dokud vydrží v židličce tak umyju nádobí, trochu poklidím, pak si uvařím kafe, mrknu na PC (jako teď), malý si lozí po obýváku a hraje si a krámuje, pak si hrajem spolu nebo jdeme ven, kolem 10h má svačinu, v 11h jde spát. Takže vařím oběd jemu a sobě, případně vyperu, dneska budu věšet prádlo, protože to nemůžu dělat když je vzhůru, ve 13h oběd, pak si zase hrajem a po svačině jdem ven, domů se vracíme na večeři v 18h, pak koupání a spát. Večer bych měla žehlit nebo něco dělat, ale nechce se mi, tak to většinou nechávám na víkend, kdy si vezme malého tatínek ven a mám na to klid. Večery trávíme smanželem, chodím celkem brzy spát.
TV někdy puštěnou přes den mám, ale většinou ČT24, ať jsem v obraze.
Jinak mám pocit že celý den akorát běhám za malým a dávám dohromady spoušť kterou po sobě zanechává. Zas nechci mít všude zavřené dveře aby nikam nemohl a u všeho mu říkat ne, nesmíš, nešahej…tak si hraje s oblečením, s prádlem, s botama, s bramborama ve špajzu..no a já chodím a uklízím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21991
3.8.11 08:40

Chodíme dvakrát denně ven - za každého počasí (když je nejhůř, bereme auto). Dopoledne zhruba mezi 9.30 - 11.30, odpoledne kolem 15.30-18.00 hod… Takže moc času nezbývá.

Vařím obvykle večer na druhý den (nebo během „poledního klidu“), uklízím s dětmi - buď mi pomáhají nebo se zabaví samy. Vařím relativně rychlá jídla a sladké nepeču, protože to u nás zatím nikdo moc nejí.

Na počítači jsem průběžně celý den, mám notebook na stole a nakukuju po chvilkách, televizi pouštím až večer na Večerníčka (když nemůžeme ven, tak na Kouzelnou školku), přes den vůbec ne (u nás se TV obecně pouští minimálně, maximálně si pustíme nějaký film na dvd, jinak nás to moc nebaví).

Myslím, že je v tomto směru úplně jedno, jestli bydlím v paneláku nebo jinde. Kdybych měla domeček, byla bych s dětmi na zahradě, takto musíme na hřiště nebo jinam. A strávila bych asi víc času uklízením, podle toho jak veliký domeček by to byl - ovšem do toho stejně zapojuji děti… Ale ten denní režim by byl podobný, to je jen o životním stylu. Nedokážu být s dvěma dětmi zavřená doma, pokud to není nezbytně nutné, byla bych jak v kleci.

Příspěvek upraven 03.08.11 v 08:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
3.8.11 08:41

Ahoj,
tak dětem je 19m a bydlíme v paneláku. DOpoledne vařím, uklízím, peru a hrajeme si. Když mi dají chvilku pokoj, koukám na pc a nebo na tv. Tu mám jako zvukovou kulisu. Spí jednou denně, po probuzení oběd a jdeme na celé odpoledne ven. Vracíme se akorát na koupání, večeři, pomazlit a spát. A takhle pořád dokola.
Uklízet musím denně, dělají šílený bordel a peru taky denně, nevím jak je to možné, ale je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1757
3.8.11 09:43
RyBANA píše:
Já neuklízím, nebo jo ale až je to neúnosné. Snažím se být s malým co nejvíc venku, máme tu nějakou jedovatou zónu - nepřežije kvítko ani hmyz - maximálně kaktus to tu zvládá :lol: :lol:A pokud musíme být doma, tak si hrajeme no. Jezdí o bytě na odrážedle, malujeme, skládáme…pak si hraje sám a já buď kouknu na něco v TV nebo na netu :nevim: :-)

tak nějak podobně je to u nás :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
3.8.11 10:07

Tak my jsme si tady na eMiminu udělali partu holek z okolí a chodíme společně s děckama ven, do heren, do lesa, na výlety…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9394
3.8.11 13:12
andelka83 píše:
Mám 15měs prcka a taky bydlím v paneláku. Mám štěstí, že mám maminku v důchodu, tak ta za námi chodí a aspoň se ta pozornost trochu rozptýlí, mám si s kým popovídat nebo zajít na větší nákup. Ale teď jsme druhý týden sami, tatínek je od 8 do 17h v práci, my vstáváme mezi 6 a 7h, pak chystám snídani, dokud vydrží v židličce tak umyju nádobí, trochu poklidím, pak si uvařím kafe, mrknu na PC (jako teď), malý si lozí po obýváku a hraje si a krámuje, pak si hrajem spolu nebo jdeme ven, kolem 10h má svačinu, v 11h jde spát. Takže vařím oběd jemu a sobě, případně vyperu, dneska budu věšet prádlo, protože to nemůžu dělat když je vzhůru, ve 13h oběd, pak si zase hrajem a po svačině jdem ven, domů se vracíme na večeři v 18h, pak koupání a spát. Večer bych měla žehlit nebo něco dělat, ale nechce se mi, tak to většinou nechávám na víkend, kdy si vezme malého tatínek ven a mám na to klid. Večery trávíme smanželem, chodím celkem brzy spát.
TV někdy puštěnou přes den mám, ale většinou ČT24, ať jsem v obraze.
Jinak mám pocit že celý den akorát běhám za malým a dávám dohromady spoušť kterou po sobě zanechává. Zas nechci mít všude zavřené dveře aby nikam nemohl a u všeho mu říkat ne, nesmíš, nešahej…tak si hraje s oblečením, s prádlem, s botama, s bramborama ve špajzu..no a já chodím a uklízím.

mam to tak jak ty, takze to nebudu vypisovat, az na to, ze babicky mame daleko a tak jsme porad sami…zahradu mame, ale jsme na ni tak 3× do roka, protoze prsi nebo je po desti, takze zijeme jakoby v panelaku… na nakupy a prochazky chodime taky, misto do parku chodime k mori…
takze si myslim, ze je u malych deti jedno, jestli jsme v panelaku ci domku…jen mi v baraku porad chodi na schody :roll: :lol: a TV zapinam k veceru na chvili, pred koupanim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
3.8.11 14:15
BohunkaP píše:
Chodíme dvakrát denně ven - za každého počasí (když je nejhůř, bereme auto). Dopoledne zhruba mezi 9.30 - 11.30, odpoledne kolem 15.30-18.00 hod… Takže moc času nezbývá.

Vařím obvykle večer na druhý den (nebo během „poledního klidu“), uklízím s dětmi - buď mi pomáhají nebo se zabaví samy. Vařím relativně rychlá jídla a sladké nepeču, protože to u nás zatím nikdo moc nejí.

Na počítači jsem průběžně celý den, mám notebook na stole a nakukuju po chvilkách, televizi pouštím až večer na Večerníčka (když nemůžeme ven, tak na Kouzelnou školku), přes den vůbec ne (u nás se TV obecně pouští minimálně, maximálně si pustíme nějaký film na dvd, jinak nás to moc nebaví).

Myslím, že je v tomto směru úplně jedno, jestli bydlím v paneláku nebo jinde. Kdybych měla domeček, byla bych s dětmi na zahradě, takto musíme na hřiště nebo jinam. A strávila bych asi víc času uklízením, podle toho jak veliký domeček by to byl - ovšem do toho stejně zapojuji děti… Ale ten denní režim by byl podobný, to je jen o životním stylu. Nedokážu být s dvěma dětmi zavřená doma, pokud to není nezbytně nutné, byla bych jak v kleci.

Příspěvek upraven 03.08.11 v 08:42

Ježíš Bohu, chodím ven úplně stejně..

ale k dotazu..
Denně uklízím jen zběžně - drobky, myčka, hračky - nic velkého..
Pokud nejsme na procházce tak modelujeme, hrajeme si, kouká na pohádky ( cca 30 minut denně)..
Já když ona spí vařím třeba polévku nebo oběd na druhý den ( když se mi chce) - koukám na emimino, čtu si atd..

Při dopolední procházce většinou nakoupím pečivo, maso či na trhu zeleninu..odpoledne už chodíme jen po klouzačkách a nahánime vrstevníky.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21991
3.8.11 14:19

Lizbeth: :mrgreen: :mrgreen: super, tak Ti hned odpoledne pošlu telepatický pozdrav od klouzačky :mrgreen: :mrgreen: Máme totiž stejný nejen čas vycházek, ale i ten program - my taky dopoledne „pochůzkujeme“ po nákupech a odpoledne máme volno na hřišti… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný