Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@chs.jasmin díky za tip. Tahle diskuze už je celkem stará, nakonec jsme zůstali na mé milované šumavě, bez sídlišť, obchoďáků a davů lidí ![]()
A v jaké části Prahy byste si koupili třípokojový byt pro budoucí rodinu? Aby bylo rychlé spojení do centra i dost hřišť pro děti?
Jizni mesto, haje…ja i pritel to tam mame moc radi, je tam i celkem dost pritody a je to tam takove…hezčí…nevim mi mame jiznak nejradsi..ale bohuzel tam nebydlime
No a rychle spojeni di centra mas treba z vrsovic..ale tam se mi to moc nelibi
No ja hlavne nechci moc zadny panelakov, v tom jsem vyrustal a uz mi to stacilo.
@rayon Někde kolem metra Chodov. Jsou to sice paneláky, ale upravené, hodně zeleně, Kunratický les na procházky.
Zmiňované Vršovice jsou dopravně super, já to tam miluju (teda jen určité ulice), ale pro děti to moc není. Bydlela jsem tam s miminem a procházky mi teda lezly na nervy.
@rayon Vokovice, Dejvice nebo Vinohrady, je to přímo na metru a krásné parky, ve Vokovicích navíc Šárka, v Dejvicích Stromovka, na Vinohradech Grébovka
@Peprminta píše:
@rayon Vokovice, Dejvice nebo Vinohrady, je to přímo na metru a krásné parky, ve Vokovicích navíc Šárka, v Dejvicích Stromovka, na Vinohradech Grébovka
Musím souhlasit- bydlíme v Liboci. Hned naproti Šárce. Hvězda taky kousek. A do Dejvic 10 min. a tam už je všechno. ![]()
My bydleli na Kavčích horách a líbilo se mi tam, Vinohrady taky nejsou špatné. Dejvice se mi nelíbí, přijdou mi takové špinavé ![]()
Jinak známá bydlí v Malešicích a to si člověk fakt připadá jak na vesnici ![]()
Tak ono taky záleží jaké máte finance na byt, přeci jenom 3 pokojový byt v paneláku stojí výrazně méně než byt na Vinohradech a nebo v nové zástavbě.
My jsme našli pro nás dokonalý kompromis, koupily jsme nový byt v Písnici se zahradou. Původně jsme chtěli do domku za Prahu, i jsme tam rok bydleli, ale už to bylo moc daleko na dojíždění a moc vesnice. Tady je to ideální, Písnice je úplně na okraji, dá se říct, že už je to taky jako vesnice, ale pořád je to Praha 4, autobus odtud jede často, bude tady nová stanice metra, třeba na Chodově nebo na Budějovické (tam jsme bydleli dřív) jsme autem za 10 minut. Je tu všechno - školky, školy, obchody, hřiště, parky, výborný starosta, takže se tu pořád něco upravuje, pořádá se spousta akcí pro děti, našli jsme tu výborného pediatra, kousek les, modřanská rokle, rybník, stáje s jezdeckou školičkou pro děti. Jsme v přírodě, máme zahradu a přitom jsme pořád v Praze v dosahu všech služeb a se všema výhodama velkoměsta. Jsou to malé bytovky a okolo všude rodinné domky. Jinak na Budějovické se nám také vcelku líbilo, ale už je to moc město, dokuď jsme byli sami, tak to tam bylo perfektní, ale pro děti je to tady znatelně lepší. Na těch Kavčích horách je to pěkné a pěkný parky, ale já bych neměnila. Stěhovali jsme se na 4× a konečně jsem spokojená ![]()
Jinak kde se mi vyloženě nelíbí, tak Dejvice ty taky teda nemám ráda, až na Stromovku mi to tam není moc sympatické, na Vinohradech jsem bydlela, záleží kde přesně, ale pro děti nic moc, spousta cizinců, ale parky tam jsou docela pěkný a pěkný starý domy. Jižní město je hrozný panelákov. Libuš, ta je tady hned vedle nás a ta je teda taky hrozná, naštěstí ta stará Písnice je oddělená
jenom samosprávou to k sobě patří. Kunratice mi přijdou pěkné, taky už je to na kraji, park, pěkný domky. Mě prostě přijde, že s těma dětma to do toho města není, lepší na ten okraj, kde není tolik lidí, aut, může jim dát člověk trochu volnost, příroda. Nedovedu si na těch Vinohradech třeba představit jak tam chodím s dvouletým na procházku kromě parku bych ho musela pořád všude držet za ruku a hlídat jak ostříž. Tady ho můžu vypustit, všude obytná zóna, málo aut až na jednu hlavní silnici, hned jsem v lese. Prostě vesnice ve městě
.
Praha 13
myslím, že ti každý napíše tu,,svoji,, část Prahy