Bydlení v Praze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2325
21.1.15 21:54

Taky se mi moc líbilo na Slivenci, je to teda trochu z ruky od centra, ale spojení v pohodě, autem je to kousek na Barandov, a přišlo mi to tam fakt takové vesnické a to se mi líbilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
21.1.15 22:51

Tak počítal jsem s něčím kolem 4 mil., 4 a půl by taky ještě šlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
21.1.15 23:22

@rayon Nejlepší je projet si to sami, nemůžeš na nikoho dát :-). To je individuální, nikdo Ti neporadí přesně, každý bude říkat podle svého vkusu… :) Pro mě srdeční záležitost jsou Vinohrady, pro někoho Kačerov atd.atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
870
22.1.15 00:11

@peta h a neni ta Pisnice uz taky samy Vietnamec?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
22.1.15 12:12

@budla Je jich tady taky dost, někteří bydlí i přímo tady v těhlech nových bytech, ale musím říct, že s nima nemáme naprosto žádný problém! Přiznám se, že dřív jsem proti nim měla taky averzi, jsem původně z Hradce Kr, tenkrát bydleli i u nás v domě (v malém bytě jich bylo asi deset, pořád vařili ty smradlavý jídla, že se to šířilo celým domem, v noci pašovali hromadů pytlů s oblečením a všude na rohu ty jejich strašný obchody s hadrama, no neměla jsem je ráda :-D ) Ale tady mě naopak mile překvapili, narazili jsme jen na samý slušný, vůbec si na ně nemůžu stěžovat. Spíš naopak, kéž by se někteří češťí spoluobčané chovali tak slušně jako oni :-D. Většina z nich má malé děti, mluví česky, pracují třeba na poště a tak. Tady teda celkově má asi 80% lidí děti a jak jsou tu zahrádky, tak tady má hodně lidí i pejsky, kočičky, docela sranda když to na jaře všechno vyleze ven na zahrádky :-D Je to tady samá mladá rodina, což je perfektní. Já to tady předtím ani neznala, našli jsme to tu čistě náhodou a hned jsem byla okouzlená, jednak jsem moc chtěla tu zahradu, ale dům v Praze bylo pro nás finančně nemyslitelné a hlavně jsem pořád váhala jestli město/vesnice kvůli přírodě a tady je skutečně obojí. Bydlela jsem předtím na Vinohradech, pak na Budějovické, potom za Jesenicí v pronajatém domku (ale to už bylo moc daleko a úplná vesnice). Ale hlavně to chce si to všude projezdit, aby se vám tady líbilo, třeba co se líbí jednomu, nemusí se líbit druhému. Kamarádka co bydlí na Náměstí Míru říká, že jsme vesnice a že by tady bydlet nemohla, já zase si nedovedu představit chodit s malýma dětma na procházky na Náměstí Míru, jedna tramvaj za druhou, kolony aut a turistů, prostě centrum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
22.1.15 17:32

No jde o to, že já jsem spíš člověk do centra, ale pro rodinu to asi není ono, tak to chce nějaký kompromis :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
870
22.1.15 17:58

@peta :palec: tak mi bydlime zrovna ve vesnici za Jesenici :mrgreen: A tedy, je to tu dira :D A prave zjistuji, ze cim dal casteji jezdim kvuli lekarum, peci pro seniory, zubari na P4 vasim smerem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
22.1.15 20:00

Jj, to je přesně ono. :-) Já jsem hrozně chtěla domeček, někde 20 km za Prahou, zahradu, přírodu, byla jsem o tom naprosto přesvědčená, ale pak jsem zjistila, že asi přeci jen takový vesničan nebudu :-D. Hrozně mi vadila ta dálka a to máme dvě auta, tak jsem nemusela autobusem, ale stejně vza vším se muselo daleko jezdit a ty lidi ve vesnici, no na mě to moc není, buď typicky co vám lezli až do talíře nebo naopak takový ty co se s nikým nebaví. Takže tady ideální kompromis. Jediný co mě „štve“, že za stejnou cenu bych měla někde v horní dolní velký baráček a tady máme 3+1, ale stačí to, nemůžu mít všechno no :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
16.2.15 12:26
@rayon píše:
Tak počítal jsem s něčím kolem 4 mil., 4 a půl by taky ještě šlo.

Nebo kolik si myslíte, že je dnes třeba na solidní třípokojový byt v Praze? Žádný panelák na sídlišti a dobrá dostupnost do centra?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
16.2.15 12:34

Myslím, že to odpovídá, ty lepší byty (3kk a 3+1, né v paneláku, na pěkném místě, zrekonstruované ) jsou tak za 3,5-4 mil, novostavba trochu dráž 4-4,5 mil. I ten náš tak odpovídal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
16.2.15 12:54
@rayon píše:
Nebo kolik si myslíte, že je dnes třeba na solidní třípokojový byt v Praze? Žádný panelák na sídlišti a dobrá dostupnost do centra?

za 3kk byt v cihle, pokud nechces panelak, musis sakra pritlacit…

http://www.eurobydleni.cz/…raha/prodej/ http://www.reality.cz/…/byty/Praha/?…

• Citovat
  • Upravit
1172
16.2.15 13:00

@Hanka1 Nemusí, bytů je teď přebytek, hodně developerských projektů začalo vznikat když byl boom, jenže pak přišla krize a už na to nikdo neměl, takže teď je spousta volných bytů v novostavbách a ceny dole. Pokud se nejedná o nějaký speciální byt přímo v centru a pod. Stačí se podívat na nabídku na sreality a i to brát s rezervou, protože to, že se to za tu cenu inzeruje neznamená, že se to za ni i prodá, většinou se počítá ještě s nějakou další slevou. Do 4,5 mil 3kk nebo 3+1 seženou v pohodě a ještě si budou moci vybírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
16.2.15 13:37

Za novostavbu na okraji Prahy jo, za cihlovy byt v sirsim centru - Vinohrady, Zizkov, Flora, Vrsovice, Holesovice za tu cenu nezrekonstruovany.

• Citovat
  • Upravit
1172
16.2.15 13:47

Tak zrovna ani v jednom z těhlech míst bych s dětma bydlet nechtěla :-D Pro mladý pár bez dětí, studenty nebo cizince jo, pro malé děti nic moc. Ale i tam by sehnali, tři roky jsme to sledovali, nejdřív prodávali náš byt na Budějovické, potom hledali nový a dá se, nebojte se toho. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
16.2.15 14:34

Tak ja si na Zizkov ani Holesovice stezovat nemuzu. Zizkov - les za rohem (Krejcarek), bazen vcetne venkovniho (Prazacka), park az na Vitkov a naproti pres ulici park Zidovske pece a do centra za ctvrt hodinky tramvaji. Holesovice/Letna - Stromovka hned pres ulici, park Letna kousek a centrum 10 minut tramvaji. Ovsem uznavam, ze nynejsi bydleni, kdy jsem sice na vesnici, ale za 15 minut u konecne metra a vlastni zahrada ma od jara do podzimu neco do sebe. Kazdopadne pres zimu bych byla naprosto spokojena v Praze. Mne se libilo i na Vinohradech. :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max