Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Právě, já jak jsme teď na okraji, skoro vesnice, příroda, les, koně, rybník, tak už bych tam nechtěla a Žižkov se mi teda nikdy nelíbil, prostě moc lidí i mi teda přijde takovej špinavej, ale Pražačka byla super, chodila jsem tam pěšky z Vinohrad a takový malý bazén jen na takový to obyčejný zaplavání se jinak těžko hledá, všude jen aquaparky a Podolí úplně nesnáším
. Ale s dětma si to tam nějak neumím představit, minulý týden jsme byli po delší době na Budějovické/Pankráci, prošla jsem se tam s kočárem, že si zavzpomínám a fakt jsem děkovala, že už tam nejsme, přitom to pořád považuji za jednu z těch lepších míst - parky, Kavčí hory a pod., ale těch aut, smradu, za tu chvilku jsem potkala asi čtyři bezdomovce, sem tam odpadky poházené, jako je to na spoustě míst Prahy znatelně horší, ale jak jsme teď tady, tak jsem si na to úplně odvykla.
Tak já bych řekl, že teď ceny bytů hlavně v Praze půjdou nahoru. Myslím, že spousta lidí si bude kupovat byty jako investici, i když to asi budou spíš jednopokojové nebo dvoupokojové. Ale při současných nízkých sazbách se moc nevyplatí mít peníze na účtě, lepší je si vzít hypotéku a pronajmout. Navíc když centrální banka peníze sama cíleně znehodnocuje. Což povede k tomu, že místo převisu nabídky u prodeje bude převis nabídky u pronájmů.
Ale ceny bytů v Praze jsem trochu začal sledovat až na přelomu roku. Už za poslední dva roky to ale muselo stoupnout.
Tak stoupá to, ale pořád ještě to není tam, kde to bylo někdy před 6 lety, protože ten propad při krizi byl opravdu veliký a hlavně těch obzvlášť nových bytů je opravdu moc, developeři to přehnali. Tohle mám vysledované, my jsme totiž udělali všechno naprosto špatně, před 6-7 lety když byly ceny nemovitostí nejvýš, tak jsme nakoupili, pak když byla krize a spadlo to děsně dolů, tak prodali a jak se to zase začalo zvedat, tak jsme teprve koupili nové
No teď už si z toho dělám srandu, co mi zbývá že
Jinak s tím pronájmem to je pravda, ale taky už mi přijde, že je jich moc a asi těžko shání nějaké slušné klienty, tady je spousta bytu koupená jako investice a pronajímají to, ale převážně garsonky a nejmenší byty.
Prahu si nemužu vynachvalit. Jsem typicky měšták. Potřebuju velky byt s terasou a do přirody za město si vyjedu rada o vikendu, ale přes tyden potřebuju mit svůj komfort.