Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj vsem, resim takovy mensi vnitrni myslenkovy pochod.
Bydlime nyni v RD, novostavba Breclavsko, cca 90m2 uzitne, 4kk sami dva a kocka, zatim bez deti. Mame malou zahradu, odhadem 200-300m2 a sousedime s domem mamky, ktera si nasla noveho pritele. Doufam, ze na me nebude nikdo osocovat, ale oni sedi na zahrade nonstop- zima, teplo. Je jim to jedno. Poslouchame je neustale, cely den. Porad cigarko, kaficko. Hudba - do 22:00. Mame uz skrz nej narusene vztahy. Podotykam ze jsme se tam nastehovali nez s ni zacal.
Problem je ten, ze na ne mam averzi a nejsme schopni to poslouchat. ![]()
Otazka je, mame zustavat, i kdyz nas to proste stve? Rikam si, nac mit RD a zahradku kdyz si tam stejne nemuzu v klidu sednout a relaxovat.
Je to novostavba, ceny jsou ted silene i u bytu, ale mame moznost mit pekny podkrovni ve Znojme, taky 4kk ale 120m2 Cesta do prace by vsak byla 45 min autem oproti cca 30min nyni. O dite by jsme se chteli snazit koncem roku 22. Zena by to mela do prace 30min autem oproti 20min nyni, ale po materske se tam uz vracet nechce.
Prosim o vase nazory.
No hele, to je vysoce subjektivní. Já bych do bytu nešla. Na druhou stranu sousedy si nevybereš, i když ve Vašem případě tak trochu jo… Každopádně i v tom podkrovním bytě pak můžete řešit retardovaného souseda co si stěžuje, že dupete nebo vám třeba brečí dítě (podobná diskuze tu byla nedávno). Mít zahrádku, když máš dítě je super, v dnešní době zvlášť. Asi bych zvážila do jaké míry je to otázka averze na přítele a do jaké míry je to skutečně neúnosné. I v tom bytě můžete mít hlasitého souseda co si pouští hudbu…
Nestěhovala bych se. Kdo ví jak dlouho jim ten vztah vydrží. Prostě se je snažte ignorovat.
@Danielmta Nestěhovala bych se, nikdo ti nezaručí, že v tom bytě budete mít klid, co když tam bude pro změnu nějaký otravný soused?
A v bytě máte zaručeno že budete mít sousedy o. k.? hele a dojíždět třeba v zimě takovou dálku je dost síla jezdila jsem a už bych nechtěla
100 lidí 100 názoru. Ale já osobně bych je ignorovala. Nebo bych postavila na zahradě pořádnou betonovou zeď
Každopádně by byla škoda přijít o barák se zahradou kvůli takové zbytečnosti. Averzi můžeš mít i na sousedy na bytě a tam to bývá podle mě ještě horší.
Jenže v bytě můžete taky natrefit na problémové sousedy. Nemůžete to třeba vyřešit plotem?
10-15 min cesty navic to nic neni. Ale kdo vam zaruci, ze v byte (nebo jinde v domku) budou sousedi lepsi ![]()
To je strašně individuální…já mám možnost žít v novostavbě (po mé matce), ale raději volím s dětma menší byt. Pevně si za tím stojím.
V bytě mám větší klid, jde o příjemnou, menší bytovku, kolem domu dva parky a vše v dosahu. Mám čas se plně věnovat dětem, jsme pořád venku. Představa, že je vyženu na zahradu - to není nic pro mě. V bytě celé léto otevřená okna, klid, zeleň… tohle bych v domě neměla, obzvlášť v noci! Přírodu, vyžití v létě, v zimě- využíváme celé město i přilehlou krajinu a vracíme se do bytu, kde už jen relaxujeme a nemusíme se zabývat činnostmi, které se dělají v domě.
Tohle musí každý zvážit sám - je dům a dům / byt a byt
vše je o místě, prioritách, životním stylu a povaze.
Za rok za dva je to prejde. Pritel uz ani nemusi byt. Nestehovala bych se. Dum a zahrada je lepsi pro dite. Babicka blizko taky neni k zahozeni.
@caramba píše:
Jenže v bytě můžete taky natrefit na problémové sousedy. Nemůžete to třeba vyřešit plotem?
Plot je, bez toho bych uz davno mozna skoncil v blazinci ![]()
Nase okna cca 10m od plotu, a za plotem oni. To se tezko popisuje, ale je to hodne hlucny clovek. ![]()
Ahoj, mimo dotaz. Takže bysme rádi domek 90m2 užitné plochy 4kk, dá se to? Všude jsou četla, jak je pak vše na sobě namačkle apod. ![]()
@Danielmta píše:
Plot je, bez toho bych uz davno mozna skoncil v blazinci
Nase okna cca 10m od plotu, a za plotem oni. To se tezko popisuje, ale je to hodne hlucny clovek.
A řekl jsi jí to? Protože kdyby mi děcko řekl, že se chce odstěhovat, protože je nonstop vyrušujeme, já osobně bych se nad sebou zamyslela.
Od čeho je zahrada?
Když tam nesmí člověk ve volnu být? Jo, prodej to. Jestli patříš spíš mezi lidi, kteří jsou raději zavření v bytě, tak to prodej. A nech lidi na vesnici žít venku. Zahrada, terasa je totiž obrovský obývák.
@TO_IT píše:
A řekl jsi jí to? Protože kdyby mi děcko řekl, že se chce odstěhovat, protože je nonstop vyrušujeme, já osobně bych se nad sebou zamyslela.
Vi o vsem, je ji to jedno. ![]()