Bydlení v Turnově

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
17
15.6.12 14:08

Bydlení v Turnově

Dobrý den, rádi bychom se kvůli dětem přestěhovali z Prahy a zalíbil se nám Turnov - co si myslíte o bydlení v centru Turnova a vůbec o možnostech pro rodinu s malými dětmi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
232
15.6.12 14:18

Já pocházím u turnova, před 5 lety jsme se přestěhovali do Mnichova hradiště a já chci zase zpátky. turnov je moc hezké město, jsou tam akce pro děti(Šťastná země),různé trhy, jezdíme si tam do ajhodárny pro jahody a pro jablka a hrušky. Myslím, že jste si vybrali dobře. je tam hodně vyžití, jediný problém je v tom, že tam není práce a když, tak špatně placená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
969
15.6.12 14:25

Za mě jednoznačně ano. Udělali jsme tento krok také a jsme naprosto spokojení.
V zásadě do 15 minut jsi z jakéhokoliv místa v lese, školka je tam na každém rohu, školy tři, dokonce i soukromé jesličky (od 0,5 roku dítěte). Jinak Mateřské centrum Náruč, Sokol, Skaut, taneční škola… Pár restaurací s dětským koutkem. Okolí je plné památek dostupných s kočárem, v zásadě se dá všude po okolí cestovat vlakem.
My bydlíme v zásadě v centru a jsme spokojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
15.6.12 14:28

Mamaterko, děkuji moc za příspěvek. Manžel bude dojíždět do práce do Prahy (bude to otročina) a já si budu muset něco najít - nedělám si velké iluze, když bude péče o děti vlastně jen na mně…Nemáš náhodou ještě nějaký tip na dobrého dětského lékaře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
15.6.12 14:36

Ilwimio, děkuji i Tobě - potřebovala jsem tak trochu ujistit, že je to správné rozhodnutí a že má někdo podobnou zkušenost…už jsme o tom uvažovali dlouho, ale rozhodli jsme se až když nám v Praze nevzali děti do školky…Jen mám teď trochu obavy z cizího města…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
15.6.12 14:40
@k1978 píše:
Mamaterko, děkuji moc za příspěvek. Manžel bude dojíždět do práce do Prahy (bude to otročina) a já si budu muset něco najít - nedělám si velké iluze, když bude péče o děti vlastně jen na mně…Nemáš náhodou ještě nějaký tip na dobrého dětského lékaře?

ježíš to te´d už nevím. Ale na vyšince jsou proti škole myslím dětští doktoři. jo a když jsme u těch doktorů, mají lepší kvalitu v nemocnici než mladá boleslav. Blbý je, že už tam není porodnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
15.6.12 14:45

Já tě teda obdivuji, jsem z Prahy, a moje švagrová pochází z Turnova, jako pěkný město, ale jestli si zvyklá na Prahu, tak to bude obrovská změna a jeslti tam ještě nemáte žádné známé, tak taky izolace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
15.6.12 15:03

Je pravda, že tam neznáme vůbec nikoho a bude to náročné, ale říkám si, že se snad seznámím třeba v tom mateřském centru nebo s maminkami ze školky anebo třeba tady :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
15.6.12 15:05

@k1978 vzpoměla sem si. Dr Brunclík je dobrej, je to už starší pán.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Švadlenka Madlenka
15.6.12 15:26

Celý ten kraj od Bolky k horám je krásný a taky v nich doufám časem zakotvíme.
Nemůžu si pomoct, ale Praha s dětma musí být děs.

• Citovat
  • Upravit
14856
15.6.12 18:24

Ja jsem teda do Turnova chodila jen na stredni, tak jake tam maji vyziti maminky s detmi. V tom kraji jsem se narodila a vyrustala…

je tam teda krasne, ale bydlet bych tam nechtela, ja k zivotu potrebuju velkomesto. Takze v Cr jedine Praha.

Ceho bych se nejvic bala je toho dojizdeni manzela. Hodne zalezi kam pojede v praze, ale cca mezi hodinou a 2 hodinama od dveri ke dverim bych pocitala urcite a to dela hrozne moc. Bude utahanej, ty na deti sama. Deti si moc neuzije. Pro deti tam je mozna lepsi vzduch, priroda, ale za tuhle cenu.

kamaradka se takhle odstehovala do rodneho mesta z prahy, manzel je pres tyden v praci, je nevim, tohle podle me neni moc k zivotu. Ja bych chtela aby moje deti byli s tatou vic.

Nic bliz k Praze by nebylo? Co treba Benátky na Jizerou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucvan
13.8.12 17:28

K1978, já jsem z Turnova, mám 2 malé děti, chodím s nimi ke zmiňovanému Dr. Brunclíkovi - mohu jen a jen doporučit, je bezvadný. Co se vyžití pro děti týče, tak tu určitě je - teda s Prahou se srovnávat nemůže…ale je to Český ráj :) S těmi školkami nevím, nevím…je jich tu dost, ale stále jich je málo…ale to je nynější problém asi většiny měst :( Jsem ráda, že 1 dítko ve školce mám a letos nastupuje i druhé - jako poslední v pořadí - bylo to o fous :) Kdyby vás ještě něco zajímalo, tak se ptejte :)

• Citovat
  • Upravit
17
14.8.12 21:45

Lucvan, díky za příspěvek - už jsme se skoro stěhovali, ale nakonec jsme celou „akci“ stopli - překvapilo mne, jak je v Turnově drahé bydlení - navíc nabídka nic moc…Nakonec by nás to finančně vyšlo stejně, jako v Pze, akorát by manžel trávil více času na cestě do práce a z práce a já bych byla na vše sama… Docela už jsem se těšila - v Turnově a České ráji se nám moc líbí. Jinak my jsme měli dohodnutou školku v Daliměřicích - zatím nejlepší, kde jsem byla - sice budova a zázemí nic moc, ale ta atmosféra a přístup učitelek - to bylo přesně podle mého gusta…přeji vše dobré, posílám pozdravy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí