Bydlení - velké dilema. Odstěhovat se, nebo zůstat v domě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
23.1.13 10:19

Bydlení- velké dilema

Ahoj, je to pro mě citlivé téma a nechci to rozebírat veřejně :oops: tak proto ten anonym.

Chce se mi brečet, jsem rozrušená a chvílema se klepu, jsem nepříjemná na děti, protože mám v hlavě obrovský otazníky.

Máme starý dům z opuky, elektřina stará, voda původní, septik, kterej propouští splašky pod dům, dům je starej asi 120let, je vlhkej. Občanská vybavenost je cca 3km daleko. V místě je pouze jedna Jednota.

Já nemám řidičák.

Máme dvě malé děti, předškolní a (skoro)školkový.

Současně bydlíme v nájmu, ve velkém městě, vše máme u nosu, auto nepotřebuji. Já jsem ještě na RD, manžel má přiznanou minimální mzdu.

Manžel přišel s tím, že nebudeme platit drahý nájem a odstěhujeme se do domu (cca 16km od současného bydliště) a budeme dělat za pochodu. Nebo si vezmeme úvěr (ten nám ale nikdo nedá) a budeme bydlet v bytě, platit 10tisíc, platit úvěr a manžel po práci předělávat 8o :roll:

nebo

bydlet v bytě, platit 10tisíc do vzduchu, sledovat hnijícího manžela na gauči s pivem.

prý si mám vybrat :cert: :cert: :cert:

navrhla jsem tedy, ať se odstěhuje sám… to nechce. Nevím jak to vyřešit, od rána do večera nemyslím na nic jinýho, když na mě děti něco chtějí, jsem na ně hnusná. Bydlet v barabizně nechci, ale poslouchat manžela, že jsem si sama vybrala bydlení a prodala dům - taky nechci.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27002
23.1.13 10:25

Nešla bych tam! Víc k tomu dodávat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
23.1.13 10:26

Neporadím, jen bych mu řekla, že mě mrzí styl jakým se mnou komunikuje, v podstatě tě vydírá, buď to bude po mém, nebo budu hnít na gauči a můžeš si za to sama. No tak to pardón :cert: možná bych zkusila navrhnout, že to zkusíte znovu, sednete si spolu a každý řekne pro a proti jak to chce a bude se hledat kompromis, který bude vyhovovat oběma i dětem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
23.1.13 10:26

No tak pokud na oboje na jednou nemáte (platit nájem i předělávat dům) a zároveň chcete v domě jednou bydlet, tak bych nastěhování do něj a neplacení nájmu viděla jako dobrou variantu.

ALE - z toho co píšeš mi vyznívá, že tam nikdy bydlet nechceš - vadí Ti, že nemáš vše po ruce, že bys za běžnými radostmi i starostmi musela dojíždět atd.

Čili by bylo vhodné se doma spíš domluvit jak nadále situaci řešit - manžel předpokládám nechce bydlet v onom nájmu a Ty na dědině - tady bude asi složité najít nějaký kompromis..

(Já na vesnici taky bydlet nechci. Taky tam máme barák -využíváme jako „letní sídlo“ ale jinak přebýváme ve městě)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.1.13 10:28

Nejde ten dům prodat a s menší hypo si vzít dům někde blíž města? jinak za mě, pokud bych tam jít nechtěla, tak bych tam prostě nešla, i kdyby se chlap na hlavu postavil… pokud na takové bydlení nemáš náturu, budeš akorát nešťastná..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
23.1.13 10:29

A co takhle se přestěhovat do bytu, kde bude nižší nájemné? Když to bude starší byt, může manža po práci opravovat taky :) Hypotéku Vám dle mě bohužel nikdo nedá a do starého domu bez řidičáku bych nešla, ani kdyby mě hnali byčem. Nemám nic proti vesnici, ale buď dobré autobusové, vlakové spojení do města + školka a škola blízko nebo prostě ne. A neboj, nic se nejí tak horké, jak se to uvaří :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.13 10:35
@iggy.piggy píše:
Neporadím, jen bych mu řekla, že mě mrzí styl jakým se mnou komunikuje, v podstatě tě vydírá, buď to bude po mém, nebo budu hnít na gauči a můžeš si za to sama. No tak to pardón :cert: možná bych zkusila navrhnout, že to zkusíte znovu, sednete si spolu a každý řekne pro a proti jak to chce a bude se hledat kompromis, který bude vyhovovat oběma i dětem…

přesně tak, tohle prostě posr.. :cert: má k tomu domu nějaký pouto, udělal tam spoustu věcí, vidí tam tu jeho práci (která už tam dávno vidět neni) prej si tam vydělá, má tam známý, bude makat - není typ do paneláku… to sice není, ale stěhovat se za každou cenu, jen proto, že tam má pouto??? :cert:

• Citovat
  • Upravit
27002
23.1.13 10:37
@Anonymní píše:
přesně tak, tohle prostě posr.. :cert: má k tomu domu nějaký pouto, udělal tam spoustu věcí, vidí tam tu jeho práci (která už tam dávno vidět neni) prej si tam vydělá, má tam známý, bude makat - není typ do paneláku… to sice není, ale stěhovat se za každou cenu, jen proto, že tam má pouto??? :cert:

ale ten barák podle popisu mi nepřijde zrovna vhodný k obývání :nevim: to už nevidí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.13 10:37

Hodně dobře si to rozmyslete…

Ono se jednoduše řekne předeláme to, my to taky řikali… Měli jsme dům v lepším stavu než ty popisuješ… prakticky si myslím, že by většina lidí nedělala ani takové předělávky jako my.

Máme dům ve městě 5minut od všeho.. od nákupního centra, od školy, od školky, od doktorů…

I přesto všechno jsme strašně nešťastní. Protože manžel pracuje, po práci pracuje na domě, já mám čerstvě narozené miminko, takže se točím okolo miminka.

Manžel nemá na malého čas. Je udřený, nešťastný a můžu ti říct že žijeme od výplaty k výplatě a to nemáme malé příjmy.

Dům spolkne moc peněz… a abych ti pravdu řekla, chceme se co nejdříve baráku zbavit a jít zpátky do bytu. Kde jsme žili spolu, podnikali výlety, společně se smáli.

Teď náš život a naše dny plynou tak že vím, že manžel někde tady je… ale nemá čas. Pořád pracuje. Je to velký šikula miluju ho za to, al už se nemůžu dívat na to jak je udřenej… Nechci aby mi umřel brzy… raději klid a pohodu v bytě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.1.13 10:39

@Kallkapa já bych tam šla, pokud by to tam bylo hotový, na to ale nejsou peníze a úvěr taky můžu vyloučit vzhledem k manžela přiznanému příjmu. Co nevidět mám nastoupit do práce, nevím, jakou budu mít pracovní dobu :zed:

nejsem vůbec typ do domu, nejsem na okopávání zahrádky, vytažení tepláků pod prsa a čekání na manžela, až dodělá co má :,( přesně takhle bych tam skončila, protože bych byla odkázaná na jeho odvoz nebo na autobusy a přijet z práce autobusem, jet do další vesnice do školky, školy pro děti a pak domu? :roll: Já to možná vidím moc černě, ale popravdě moc PRO nevidím a aby mi vyčítal, že kvůli mě to prodal? :cert: :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.1.13 10:41

Ještě dodám, že teď v baráku žijeme v luxusu, veliká zahrada, garáž vše…

Ale toto všechno využíváš, jen v létě a já ti řeknu že si ani nepamatuji kdy naposledy jsme jen tak seděli na zahradě… Neseděli, protože na to nemáš čas, a když si sedneš, a koukneš okolo sebe vidíš jen ježiši… tam je zase plevel, a ta tráva ta by chtěla taky posekat, no a tady to zase opadává… Tak moc ti to zkazí náladu, že se radši sebereš a jdeš pryč… :-(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.1.13 10:42
@Anonymní píše:
Hodně dobře si to rozmyslete…

Ono se jednoduše řekne předeláme to, my to taky řikali… Měli jsme dům v lepším stavu než ty popisuješ… prakticky si myslím, že by většina lidí nedělala ani takové předělávky jako my.

Máme dům ve městě 5minut od všeho.. od nákupního centra, od školy, od školky, od doktorů…

I přesto všechno jsme strašně nešťastní. Protože manžel pracuje, po práci pracuje na domě, já mám čerstvě narozené miminko, takže se točím okolo miminka.

Manžel nemá na malého čas. Je udřený, nešťastný a můžu ti říct že žijeme od výplaty k výplatě a to nemáme malé příjmy.

Dům spolkne moc peněz… a abych ti pravdu řekla, chceme se co nejdříve baráku zbavit a jít zpátky do bytu. Kde jsme žili spolu, podnikali výlety, společně se smáli.

Teď náš život a naše dny plynou tak že vím, že manžel někde tady je… ale nemá čas. Pořád pracuje. Je to velký šikula miluju ho za to, al už se nemůžu dívat na to jak je udřenej… Nechci aby mi umřel brzy… raději klid a pohodu v bytě.
:kytka: děkuju. Já jsem už zoufalá, nic jinýho neřešim, furt to mám v palici a už nemůžu. Manžel mi řekne, že jsem madam z města, co se na vesnici nehodí - ironie. Jenže ono to tak asi je. Já jsem na vesnici nikdy nežila a vnitřně bych tam shnila já :zed: :zed:
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.1.13 10:43

Zakladatelko, vidíš a manžel toto vše zase dělá kvůli mě. Dům je můj po babičce.. a i když si ho vážím a mám vzpomínky, nechci tu zadusit svou rodinu prací…

Takže ano raději ho prodám a budu se dívat na svého může jak je zase šťastnej..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.1.13 10:43
@Crystal87 píše:
ale ten barák podle popisu mi nepřijde zrovna vhodný k obývání :nevim: to už nevidí?

takhle tam žije více lidí, je to obyvatelný, voda teče, bojler tam je, topí se uhlím… já na tohle ale asi nemám :zed:

• Citovat
  • Upravit
7569
23.1.13 10:44
@Anonymní píše:
přesně tak, tohle prostě posr.. :cert: má k tomu domu nějaký pouto, udělal tam spoustu věcí, vidí tam tu jeho práci (která už tam dávno vidět neni) prej si tam vydělá, má tam známý, bude makat - není typ do paneláku… to sice není, ale stěhovat se za každou cenu, jen proto, že tam má pouto??? :cert:

a proč, jak píšeš, by po práci měl ležet na gauči??? 8o
tak ať jde opravovat ten barák s těma známýma, co má, ať se můžete co nejrychleji přestěhovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí