Bydlení - velké dilema. Odstěhovat se, nebo zůstat v domě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
23.1.13 10:46
@ewanka píše:
A co takhle se přestěhovat do bytu, kde bude nižší nájemné? Když to bude starší byt, může manža po práci opravovat taky :) Hypotéku Vám dle mě bohužel nikdo nedá a do starého domu bez řidičáku bych nešla, ani kdyby mě hnali byčem. Nemám nic proti vesnici, ale buď dobré autobusové, vlakové spojení do města + školka a škola blízko nebo prostě ne. A neboj, nic se nejí tak horké, jak se to uvaří :hug:
:kytka: díky já už fakt nemůžu, furt na to myslim a i teď je mi z toho úzko a vim, že tam já bydlet nechci.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.1.13 10:48

A že jsi madam z města? no a co..

Já jsem zase moc pohodlná na to abych makala…

• Citovat
  • Upravit
30971
23.1.13 10:48
@Anonymní píše:
takhle tam žije více lidí, je to obyvatelný, voda teče, bojler tam je, topí se uhlím… já na tohle ale asi nemám :zed:

Jemu by tedy nevadilo bydlet v tom dome ve stavu, v jakem ted je? Nevim, jakou ma mzdu doopravdy, zda ma vyssi nez priznanou, ale chtela bych tedy po nem rozpocet/casovy plan, kdy by jste mohli to dat do kupy. By videl, ze je to nerealne. Ale jemu by to asi nevadilo tam zit v tech podminkach.

Jak si predstavuje dopravu deti do skol?

Vzdy tvrdil, ze nechce bydlet v byte, ze chce zit v dome?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.13 10:49
@martina.se píše:
Nejde ten dům prodat a s menší hypo si vzít dům někde blíž města? jinak za mě, pokud bych tam jít nechtěla, tak bych tam prostě nešla, i kdyby se chlap na hlavu postavil… pokud na takové bydlení nemáš náturu, budeš akorát nešťastná..

Ano, šlo by dům prodat a koupit si něco jinýho + nějaký úver, ale on tam chce bydlet a řekl, že když já nechci, tak ať si to prodám, ale ať si to rozmyslim, že on pak už nebude nikdy nic dělat, protože bude mít klid v paneláku, bue mít všechno hotový a nebude se mu nic chtít dělat. Argumentuje tím, že je na vsi lepší vzduch, příroda, klid, že tam bude mít kšefty a že my bydlíme ve městě, kde neni nouze o nepřizpůsobivý apod. :zed: nepodá mi to stylem vydírání, ale v podstatě já mám svázaný hrdlo, protože když nepůjdu tam, tak on bude „hnít“ a říkat: „já jsem ti to říkal“ (to si myslím, nevím)

• Citovat
  • Upravit
14335
23.1.13 10:51

My jsme měli podobnou situaci - akorát, že jsme měli rozdělaný rodinný dům na beton, takže nebyl nějak extra starý, a máme všechno blízko, ale prostě na beton…
No a prostě se to udělalo tak, že jsme bydleli na bytě, manžel jezdil pracovat na dům a občas tam přespal.. Když byl dům obyvatelný - což bylo pomalu za rok, tak jsme se nastěhovali..
Takže asi za mě zůstat na bytě, manžeel makat na domě, ty třeba víkendy sním, a atž bude obyvatelný, tak se přestěhovat…
Přesně jsem nečetla jak to máte z bytem, ale pokud je váš a pak ho prodáte, zase budet mít nějaké peníze..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Ježiš, je to sobec…

Těžká situace… :-( ale já bych si stála za svém, protože budeš celý život nešťastná a život máš jen jeden…

• Citovat
  • Upravit
15319

Podle toho, jak to popisuješ, by ses tam stěhovat neměla. Jenže vy máte s manželem komunikační problém, to je myslím horší, než rozhodování, kde bydlet. ;)

My jsme třeba taky v rodinném domě (ovšem ne tak hodně starém, ani v takovém stavu), zahradu jsme založili „bezúdržbovou“ a rozhodně si klidně sednu, i když někde roste plevel nebo je vyšší tráva (seká chlap).
Nejsem otrokem svého domu ani zahrady, šli jsme do domu s tím, že si budeme užívat bydlení se zahradou.

Jenže pokud jsi člověk, který do hlíny fakt ani nehrábne a nemáš řidičák, tak to fakt nemá cenu, byla bys nešťastná.
Navíc podle popisu to bude opravdu jen dřina (spravit dům v takovém stavu a takového stáří) a opravdu spousta peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.13 10:52
@Cuddy píše:
Jemu by tedy nevadilo bydlet v tom dome ve stavu, v jakem ted je? Nevim, jakou ma mzdu doopravdy, zda ma vyssi nez priznanou, ale chtela bych tedy po nem rozpocet/casovy plan, kdy by jste mohli to dat do kupy. By videl, ze je to nerealne. Ale jemu by to asi nevadilo tam zit v tech podminkach.

Jak si predstavuje dopravu deti do skol?

Vzdy tvrdil, ze nechce bydlet v byte, ze chce zit v dome?

nevadilo by mu to, bydlet se tam dá, ale je to krok o 30let vzad :zed:

Vždycky chtěl bydlet v baráku, i jsme tam jeden čas - svobodný, bezdětný - bydleli, já dojížděla do školy, on pracoval tam + jezdil do práce. Okmažitě - třeba hned zejtra by se tam odstěhoval a žil, jak to je a dělal po večerech :,(

Děti budou asi se mnou doma, protože jinak nevim, jak se to dá zvládnout, když on začíná v práci v 6 a já 50km od tamtud v 7,30 :? odpoví mi - jak to dělají ti ostatní, co tam bydlí? A já popravdě nevím, dělat to nějak musí :nevim:

• Citovat
  • Upravit
15319
23.1.13 10:54
@Anonymní píše:
Ano, šlo by dům prodat a koupit si něco jinýho + nějaký úver, ale on tam chce bydlet a řekl, že když já nechci, tak ať si to prodám, ale ať si to rozmyslim, že on pak už nebude nikdy nic dělat, protože bude mít klid v paneláku, bue mít všechno hotový a nebude se mu nic chtít dělat. Argumentuje tím, že je na vsi lepší vzduch, příroda, klid, že tam bude mít kšefty a že my bydlíme ve městě, kde neni nouze o nepřizpůsobivý apod. :zed: nepodá mi to stylem vydírání, ale v podstatě já mám svázaný hrdlo, protože když nepůjdu tam, tak on bude „hnít“ a říkat: „já jsem ti to říkal“ (to si myslím, nevím)

Tak na druhou stranu, potřebuješ, aby někde pořád běhal a makal? Stačí, když pomůže s domácností a budete mít víc volného času, když nebudete muset rekonstruovat barák. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@kvaček píše:
My jsme měli podobnou situaci - akorát, že jsme měli rozdělaný rodinný dům na beton, takže nebyl nějak extra starý, a máme všechno blízko, ale prostě na beton…
No a prostě se to udělalo tak, že jsme bydleli na bytě, manžel jezdil pracovat na dům a občas tam přespal.. Když byl dům obyvatelný - což bylo pomalu za rok, tak jsme se nastěhovali..
Takže asi za mě zůstat na bytě, manžeel makat na domě, ty třeba víkendy sním, a atž bude obyvatelný, tak se přestěhovat…
Přesně jsem nečetla jak to máte z bytem, ale pokud je váš a pak ho prodáte, zase budet mít nějaké peníze..

ne ne, je to nájem právě, hotovost nemáme :zed:

• Citovat
  • Upravit
14335

Anonymní dotaz.. jak je zvručný..
toto mi přijde vyloženě výmluva.. Manžel několik měsíců pracoval tak, že nepotřeboval žádné extra finance.. nějaké bourání a nebo zpravování zdí a jiné - takvé lehčí zdění zvládne většina můžu.. Proč tam už nejezdí a nepracuje??? stačilo by třeba vystěhovat staré místnosti třeba rozbít staré podlahy a už připavovat pro dělníky -a pak nemusí tolik platit někdě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.1.13 10:56
@Anonymní píše:
Ano, šlo by dům prodat a koupit si něco jinýho + nějaký úver, ale on tam chce bydlet a řekl, že když já nechci, tak ať si to prodám, ale ať si to rozmyslim, že on pak už nebude nikdy nic dělat, protože bude mít klid v paneláku, bue mít všechno hotový a nebude se mu nic chtít dělat. Argumentuje tím, že je na vsi lepší vzduch, příroda, klid, že tam bude mít kšefty a že my bydlíme ve městě, kde neni nouze o nepřizpůsobivý apod. :zed: nepodá mi to stylem vydírání, ale v podstatě já mám svázaný hrdlo, protože když nepůjdu tam, tak on bude „hnít“ a říkat: „já jsem ti to říkal“ (to si myslím, nevím)

při takovém jednání bych ho poslala do háje.. kdyby byl rozumnej, tak není problém se dohodnout.. mmchdm, on by možná měl práci, ale napadlo ho, jak bys to dělala ty? dojíždění školy, školky, lékaři a pod? pokud je to 16 km od města, tak tam je vzduch stejnej… hloupé argumenty.. chjo s tím.. tak ať hnije, zařiď se podle svého. Já bych to prodala a sehnala něco ve městě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.13 10:56
@Nelisa píše:
Tak na druhou stranu, potřebuješ, aby někde pořád běhal a makal? Stačí, když pomůže s domácností a budete mít víc volného času, když nebudete muset rekonstruovat barák. :nevim:

on to říká tak odevzdaně, ano nepůjdeme tam bydlet, když nechceš, ALE! v paneláku já spokojenej taky nebudu.

• Citovat
  • Upravit
30971
23.1.13 10:58
@Anonymní píše:
nevadilo by mu to, bydlet se tam dá, ale je to krok o 30let vzad :zed:

Vždycky chtěl bydlet v baráku, i jsme tam jeden čas - svobodný, bezdětný - bydleli, já dojížděla do školy, on pracoval tam + jezdil do práce. Okmažitě - třeba hned zejtra by se tam odstěhoval a žil, jak to je a dělal po večerech :,(

Děti budou asi se mnou doma, protože jinak nevim, jak se to dá zvládnout, když on začíná v práci v 6 a já 50km od tamtud v 7,30 :? odpoví mi - jak to dělají ti ostatní, co tam bydlí? A já popravdě nevím, dělat to nějak musí :nevim:

To je sobec. Jake jak to delaji ti ostatni? Co je ti do nich? Ty by jsi musela resit situaci u vas, obstaravat vase deti, s tim by ti urcite nepomohl. Jako aby kvuli nemu nechodili deti do skolek? A skola pak co, proc je slozite nekam dovazet? A ze by jsi kvuli tomu nepracovala? To by vas v pohode uzivil a jeste „opravoval“ dum? Tak pokud ma takovy plat, tak at koupi neco co neni pred rozpadnutim s rozumnou dostupnosti.

To je bohuzel uplne rozdilny pohled dvou lidi na zivot:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
23.1.13 10:59

Anonymní já ho chápu, ale co pro to udělal do teď???
Já jsme na bytě byla jak na intru, ale když se opravoval dům, tak jsem si prostě mákla sama a nešlo o peníze.. hromadu věcí vzládně i rodina, pokud chce bydlet.. neříkám, že je to jednoduché, ale teď bydlíme po roce starosti ve svém a opravdu jsem hodně ráda…

Příspěvek upraven 23.01.13 v 10:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1