Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
on to říká tak odevzdaně, ano nepůjdeme tam bydlet, když nechceš, ALE! v paneláku já spokojenej taky nebudu.
Mozna on nebude uplne SPOKOJENEJ, ale jako rodina budete zvladat zivot snadneji. At si najde jineho konicka, preci nemusi od 3 hod lezet na gauci.
@kvaček píše:
Anonymní dotaz.. jak je zvručný..
toto mi přijde vyloženě výmluva.. Manžel několik měsíců pracoval tak, že nepotřeboval žádné extra finance.. nějaké bourání a nebo zpravování zdí a jiné - takvé lehčí zdění zvládne většina můžu.. Proč tam už nejezdí a nepracuje??? stačilo by třeba vystěhovat staré místnosti třeba rozbít staré podlahy a už připavovat pro dělníky -a pak nemusí tolik platit někdě
on tam bydlí nájemním momentálně, ale je fakt, že i tak by tam mohl jezdit něco dělat, kdyby tak moc chtěl. ![]()
@Anonymní píše:
ano, on se tomu prodeji nebrání. Mám to prodat, najít něco jinýho, ale on tím demosntruje to, že tam taky nebude spokojeneja ten komunikační problém - možná nějakej bude, ale doposud jsme nidky jinej takovej problém neměli. Jde o to, že on prostě tou vesnicí - domem, žije a vidí to růžově a byl by rád, kdybych tam šla, jenže já tam nechci
v tom případě vysvětlovat, vysvětlovat.. a přibrat ho k vybírání nového domu.. njn, růžové brýle.. kdyby tak moc chtěl, už by na domě pracoval, nejen o tom mluvil… zkus s ním o tom několikrát promluvit, třeba ledy roztajou.. ![]()
Kdyby se vam podarilo koupit v dum v lepsim stavu a s lepsi dostupnosti, tak by jste mohli byt psokojeni oba. On by mel porad co delat a ty by jsi nemela komfort 30 let zpet. Jak to popisujes, tak tohle nikdy neopravite a vrazite do toho mnohem vic penez, nez za mensi dum v lepsim stavu.
Bych mu to ukazala realne- popsat dostupnost deti do skoly- napr. ze autobus jede jednou za hodinu, jak realne ty budes/nebudes stihat praci, kolik by stala rekonstrukce, kolik by jste si museli vzit uver a jak by jste ho konkretne splaceli… mozna, ze by mu ty ruzove bryle spadli.
Rekla bych, ze tam ted nepracuje a podlahy neboura taky kvuli tomu, ze on by to ani moc opravovat nechtel. Ale kdyz vyboura napr. podlahy, tak uz mu nic jineho zbyvat nebude.
Já se modlím, aby to dobře dopadlo a aby byl klid! protože ač se to může zdát někomu jako banalita, tak mě se z toho neustálýho přemýšlní zvedá žaludek
trvá to jen pár dní - co to „řešíme“, ale mě to přidje jako věčnost
díky
@kvaček píše:
A ten nájemník vám platí na tom domě???
ano, je normálně obyvatelnej, pro ty nenáročný, to on je.
Ahoj, ono záleží jak moc hrozném stavu je ten dům…My jsme v podstatě byli na tom podobně. Nechtělo se nám platit za cizí a tak jsme se přestěhovali do domečku po prababičce. Předtím než jsme se sem nastěhovali, tak se předělala koupelna( byla tady koupelna snad „metr na metr“ a hnus velikej) a WC a pak partner vymaloval narychlo před stěhováním (stěhovali jsme se sem s tříletou cácorou a 3 měsíčním miminkem), udělala se provizorní rychlokuchyň. Několik měsíců jsme neměli ani slušnou podlahu, rychle jsme koupili nejlevnější plovoučku, prcek už chtěl lézt. Pak se tu v polovině baráku udělala nová elektrika. Používáme jen půlku domu, zbytek je neobyvatelný. Není to tady nějak extra útulný, na ohromné chodbě jsou ještě všude vysekané nové elektrické kabely a na jaře to budeme muset konečně vyštukovat. Není to sice ideál, ale žijeme a máme se dobře. Děti to zatim nějak extra nevnímají. Hodně moc nám pomáhají rodiče, jinak bychom neměli ani na tu rekonstrukci koupelny apod. Nemám řidičák a ani auto a taky jsem na vesnici a nic tu není (naštěstí školka a jednota ano). Zvykla jsem si a jsem spokojená, do města jezdíme rádi, ale rádi se vracíme do svého klidu zde. Oba jsme byli pražáci a zvykli jsme si.
AHoj,
asi nejvíc by mi vadilo, jak se mnou mluví a jak mi tyhle nové informace a své potřeby dává najevo, než to, co vlastně chce. I tak je to nereálné a dokud by nebyl přístupný nějakému rozumnému hovoru, kdy bude poslouchat i mé argumenty, tak bych to s ním neřešila. Nejspíš je to jen nějaký vrtoch, který ho chytil a drží se ho zuby nehty. Chlap jaksi neumí přiznat, že plácá blbosti ![]()
Mě by nevadilo bydlet na vesnici, ale chci mít dobrou dopravní obslužnost, nějaké zázemí (obchod), blízko práci a hlavně školu a školku pro děti v rozumné dojezdové vzdálenosti. A mám pocit, že ani jedno z toho ten dům nesplňuje.
A ví tvůj muž, kolik by vás stála celková rekonstrukce toho domu? Máte na to vůbec peníze? Jestli je to barák na spadnutí v příšerném stavu, tak do toho vrazíte aspoň 2mil. a kde je chce vzít? Chtěla bych vidět odhad statika, že to při rekonstrukci nespadne a odhad nějakého stavbaře, kolik by to stálo.
@Bunnies píše:
Ahoj, ono záleží jak moc hrozném stavu je ten dům…My jsme v podstatě byli na tom podobně. Nechtělo se nám platit za cizí a tak jsme se přestěhovali do domečku po prababičce. Předtím než jsme se sem nastěhovali, tak se předělala koupelna( byla tady koupelna snad „metr na metr“ a hnus velikej) a WC a pak partner vymaloval narychlo před stěhováním (stěhovali jsme se sem s tříletou cácorou a 3 měsíčním miminkem), udělala se provizorní rychlokuchyň. Několik měsíců jsme neměli ani slušnou podlahu, rychle jsme koupili nejlevnější plovoučku, prcek už chtěl lézt. Pak se tu v polovině baráku udělala nová elektrika. Používáme jen půlku domu, zbytek je neobyvatelný. Není to tady nějak extra útulný, na ohromné chodbě jsou ještě všude vysekané nové elektrické kabely a na jaře to budeme muset konečně vyštukovat. Není to sice ideál, ale žijeme a máme se dobře. Děti to zatim nějak extra nevnímají. Hodně moc nám pomáhají rodiče, jinak bychom neměli ani na tu rekonstrukci koupelny apod. Nemám řidičák a ani auto a taky jsem na vesnici a nic tu není (naštěstí školka a jednota ano). Zvykla jsem si a jsem spokojená, do města jezdíme rádi, ale rádi se vracíme do svého klidu zde. Oba jsme byli pražáci a zvykli jsme si.
Kdyz clovek bude chtit zit v dome, tak mu nevadi ani v horsim stavu a prizpusobi se tomu. Najde v tom jina pozitiva. Ale zakladatelna je spis bytovy typ. Navic v jejim pripade to vypada na to, ze by nemohla pracovat a deti chodit do skolky. To uz je docela velky ustupek.
Brrr, děs běs, nešla bych tam.
Chpu, že manžel má k domu vztah a nevidí, že je to barabizna. Teď je nespokojenej on, tam bys byla nespokojená ty. Hledejte něco, kde budete spokojení oba. A barabiznu prodejte.
Mě jen tak napadlo, jestli má muž spočítané, na kolik ta oprava domu přijde, spoustu věcí si určitě udělá sám, nebo pomohou kamarádi, ale materiál taky není zadarmo.
Bydlíme na vesnici, v bytě se zahradou, máme 2 auta, je tu školka i škola do 5. třídy a malý obchod. Bez auta je to ale dost těžké (když byla porucha, musí se pěšky) zima nezima. Lékař tu není, takže jedině do města (cca 10 km)
Do staré ruiny bych bydlet nešla, jsem asi zhýčkaná. Nejdřív opravit, pak bydlet. Mám taky šikovného muže, který si umí vše udělat sám, rekonstruoval byt a stačilo.
A nebo mě napadlo trochu asi jiná varinta.. udělje si řidičák..
známá se tak stěhuje taky do méně snízdnější oblasti a první co bylo, tak si sedli s manželem a domluvili se, že si teda koupí auto- to je něco jiného, mají jedno, tak co kdyby si mu řekla, že si uděláš řidičák ![]()
Ono to neni zrovna levná záležitost, ale prostě někde stejně začít musíte.. Akorát jsem přemýšlela, jestli opravdu neni lepší mít tam nájemníka, protože věřím pomalu na 100 % že to neprodáte.. Nám tak zůstal byt a rok ho nemůžem prodat a co bysme dali za nájemníka.. Takto stojí a platí se
@kvaček píše:
A nebo mě napadlo trochu asi jiná varinta.. udělje si řidičák..
známá se tak stěhuje taky do méně snízdnější oblasti a první co bylo, tak si sedli s manželem a domluvili se, že si teda koupí auto- to je něco jiného, mají jedno, tak co kdyby si mu řekla, že si uděláš řidičák
Ono to neni zrovna levná záležitost, ale prostě někde stejně začít musíte.. Akorát jsem přemýšlela, jestli opravdu neni lepší mít tam nájemníka, protože věřím pomalu na 100 % že to neprodáte.. Nám tak zůstal byt a rok ho nemůžem prodat a co bysme dali za nájemníka.. Takto stojí a platí se
Hele a kde je ten byt, jestli se můžu zeptat?
ano, on se tomu prodeji nebrání. Mám to prodat, najít něco jinýho, ale on tím demosntruje to, že tam taky nebude spokojenej
a ten komunikační problém - možná nějakej bude, ale doposud jsme nidky jinej takovej problém neměli. Jde o to, že on prostě tou vesnicí - domem, žije a vidí to růžově a byl by rád, kdybych tam šla, jenže já tam nechci