Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Levnější podnájem? A žádali jste na sociálce o nějaké dávky? Třeba byste měli nárok na příspěvek na bydlení. Trvalák máte kde? Zařídili jste si to již v tom pronajmutém bytě?
@Gina108 píše:
Levnější podnájem? A žádali jste na sociálce o nějaké dávky? Třeba byste měli nárok na příspěvek na bydlení. Trvalák máte kde? Zařídili jste si to již v tom pronajmutém bytě?
Nemáme tu trvalý pobyt a inkaso je na majitele, zatím žijem se 3-4000. Ale až skončí rodičák tak to bude na
![]()
@Anonymní píše:
A ty jsi teda nezaměstnaná? Nemělas před mateřskou práci? [/cita@Anonymní píše:
A ty jsi teda nezaměstnaná? Nemělas před mateřskou práci?Neměla bohužel
@Anonymní píše:
Nemáme tu trvalý pobyt a inkaso je na majitele, zatím žijem se 3-4000. Ale až skončí rodičák tak to bude na![]()
![]()
Trvalý pobyt si můžete přehlásit sami, bez souhlasu majitele, stačí zajít na obecní úřad s platnou nájemní smlouvou. Co myslíš tím, že inkaso je na majitele? Tak platíte mu nějakou částku a na je jedno, kam on platí dál. Tak na základě tý částky by vám mohli dát příspěvek na bydlení.
@Anonymní píše:
Nemáme tu trvalý pobyt a inkaso je na majitele, zatím žijem se 3-4000. Ale až skončí rodičák tak to bude na![]()
![]()
A kolik ten podnájem platíte? Mě teda napadlo leda se přestěhovat buď pryč z města, kde je levnější bydlení s tím, že manžel bude dojíždět nebo naopak do velkého města, kde bys měla šanci práci najít i Ty..Azyláky pro celé rodiny neznám, leda ubytovny ale to je děs (o strach s dítětem) ![]()
@Gina108 píše:
Trvalý pobyt si můžete přehlásit sami, bez souhlasu majitele, stačí zajít na obecní úřad s platnou nájemní smlouvou. Co myslíš tím, že inkaso je na majitele? Tak platíte mu nějakou částku a na je jedno, kam on platí dál. Tak na základě tý částky by vám mohli dát příspěvek na bydlení.
Nemůžou, zakladatelka píše, že jsou v podnájmu, né v nájmu.
Příspěvek upraven 21.01.13 v 00:50
Určitě práci hledat zkus - ale máš hlídání pro syna?
Kamarádka je na tom podobně a napadlo mně jedině přilepšit si domácí výrobou něčeho. Umíš něco? ![]()
Hlavně se pak přihlaš na pracák!
Příspěvek upraven 21.01.13 v 00:54
@Gina108 píše:
Platíme 8 tisíc(nájem a inkaso) až je vyučtování tak se s majitelem vyrovnáme, inkaso je psané na majitele.
Tak jsem se teď dočetla na netu, že azylové domy pro celé rodiny existují - měly by být v ČR zatím dva - ale z ověřených zdrojů to nemám. Zkus si zadat do vyhledávače..
@Anonymní píše:
Platíme 8 tisíc(nájem a inkaso) až je vyučtování tak se s majitelem vyrovnáme, inkaso je psané na majitele.
a mate vubec nejakou najemni/podnajemni smlouvu?
zkus si najit praci na doma - treba zehleni, u nas se za kos vyzehleneho plati od 350,– a vice nebo zkusit uklizet - to zacina na 80,–/hodina nebo nekomu hlidat ci vyzvedavat ditko ze skolky…
@Anonymní píše:
Takže jste teda v nájmu nebo v podnájmu? Jakou máte smlouvu?
Jestli manžel vydělá jen 8 tisíc, tak bych za tou prací opravdu někam popojela.. ![]()
Příspěvek upraven 21.01.13 v 00:57
@Kallkapa píše:
Nemůžou, zakladatelka píše, že jsou v podnájmu, né v nájmu.Příspěvek upraven 21.01.13 v 00:50
Jaký je vubec rozdíl podnájem a nájem? Jinak pryč z města nemužem, manžel tu má práci a do školky malej nepujde. Má problémy
Najem - u bytu v osobnim vlastnictvi, pokud mas najemni smlouvu - muzes zde mit trvale bydliste a na zaklade toho muzes zadat o prispevek na bydleni.
Podnajem - u druzstevniho bytu, jehoz majitel musi mit souhlas druzstva, aby ho mohl dale pronajimat.
Příspěvek upraven 21.01.13 v 00:59
Krásný večer, už nevím jak dál. Mám skvělého manžela a syna-skoro 3 roky. Bydlíme v podnájmu. Manžel vydělá akorát na nájem. Za chvíli mi končí rodičák. Nevík jak to budem dál řešit. Já práci určite nenajdu, a navíc máme nějaké dluhy.Jsou nějaké azyláky pro rodiny? Už těd nestíháme platit nájem