Zůstat u matky, nebo do svého?

Anonymní
10.1.13 13:31

Zůstat u matky nebo do svého.Poraďte

Ahoj,
předem se chci omluvit, že to píšu anonymně. Ale z důvodu, že mě tu většina mých známých zná a nechci aby věděli co se děje.. :( Narodilo se nám miminko, bydlíme zatím s přítelem u mé matky (která žije se svým přítelem a dvěma dětmi). Bydlíme v baráku, že první patro máme my a druhé oni. Problém je, že moje mamka je dost zadlužená, dnes tu byla exekuce. A strašně ráda bych jí pomohla, se vším. Jenže, sami teď co se nám narodilo mimčo, potřebujeme finance. Tady platíme za všechno +- 6000,–. Teď bych chtěla ještě mamce pomoc, a dávám jí o 1000,– více aby aspoň mohla splácet exekuci. Jenže, kdyby jsme šli s přítelem sami do podnájmu který bysme dostali od obce. (což jsme se na to už ptali). Tak bysme za nájem platili 2500,– + výdaje, elektřina a voda. Nebála bych se toho, že to nezvládneme. Ale problém je, že kdybysme šli bydlet sami. Přítel i já tu máme dost věcí. Třeba novou ledničku, skříně a tak. A co by tu měli oni? :nevim: Chtěla bych jít bydlet sama, do svého. Mít svůj klid. A být se svým přítelem a našim miláčkem. Jenže, nemám na to, to oznámit mamce. Že bysme chtěli jít sami někam, a že bysme si chtěli vzít věci jaké tu máme. Kdybysme odešli, tak by jim od nás chyběli i finance. Nevím si rady, co mám dělat :nevim: :( poraďte mi. Co myslíte. :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16186
10.1.13 13:34

A vycházely by vám pak vyšší výdaje, nebo by vás bydlení stálo víc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
10.1.13 13:35

To „vaše“ patro se dá pronajmout…

• Citovat
  • Upravit
zichisek
10.1.13 13:35

Osobně bych šla do vlastního. Upřímně bych měla strach, že exekutor přijde znovu a sebere i vaše věci. Navícby vás osamostatnění vyšlo možná i levněji. V některých chvílích podle mě musí člověk myslet první nasebe a své dítě a partnera a potom na " zbytek" rodiny. Nemůžete se přece rozdat a aby Vám nic nezbylo.

• Citovat
  • Upravit
8566
10.1.13 13:36

Vy bydlíte přímo s ní v bytě? Protože jestli máte svou bytovou jednotku, tak přece nechodí do ledničky a do skříní k Vám domů.. :think:. Nebo ano?

PS : v jakém městě bydlíte, 2500 za nájem, to bych si dala říct :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.13 13:37

Nejde o to, zda by nás to vyšlo více. Ale o to, co mám dělat. Nechci tu mamku nechat samotnou na to všechno. Ale zas, chci už začít sama. Jen s přítelem a mimčem. Osamostatnit se od rodiny. Tady máme velkou místnost, a kuchyň + obývák je společný dole. A tady máme svou koupelnu, wc a pokoj. Jinak je vše společné. Tak by sem podnájemníka nechtěli.

• Citovat
  • Upravit
13119
10.1.13 13:38

U mě by hrálo roli za co ta exekuce je -tzn. pokud by to bylo např. tím, že najednou přišel vysoký nedoplatek na energie a mamka na to neměla, neplatila…tak bych tam zůstala a trochu jí pomohla. Ale pokud si brala půjčku/y, kupovala blbosti, platila dovolenou, tak bych se rozhodovala hlavně podle toho, co je pro mě a mou rodinu to nejlepší - holt případně by musela mamka prodat barák, splatit dluh a jít např. do bytu. Taky by záleželo v jaké výši je ta částka, protože vědět, že za rok to vše skončí, zůstala bych, pokud bych věděla, že je to vysoká částka, kterou stejně nesplatí, šla bych do svého a šetřila své peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.13 13:39

@Kallkapa Bydíme ve velkým baráku. Že dole máme svůj pokoj, wc a koupelnu. A ještě dole je kuchyn a obývák. Což je společný. A nahoře, je koupelna, wc, pokoj dětí a ložnice.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.1.13 13:41

@ynax Je to nedoplatek za energie v hodnotě 37 000,– s tím, že každý měsíc bude platit 3000,– a já bych jí s tím chtěla pomoc. Protože placení má dost. Ale na druhou stranu, bych už chtěla do vlastního. Ale nemůžu jí tu takhle nechat. :(

• Citovat
  • Upravit
16186
10.1.13 13:43
@Anonymní píše:
Nejde o to, zda by nás to vyšlo více. Ale o to, co mám dělat. Nechci tu mamku nechat samotnou na to všechno. Ale zas, chci už začít sama. Jen s přítelem a mimčem. Osamostatnit se od rodiny. Tady máme velkou místnost, a kuchyň + obývák je společný dole. A tady máme svou koupelnu, wc a pokoj. Jinak je vše společné. Tak by sem podnájemníka nechtěli.

Nemyslela jsem to kvůli tomu zda by to bylo levnější/dražší, ale že pokud bys chtěla mamce pomáhat nadále, tak bys jí tu tisícovku mohla dávat i pak. K tomu ta otázka směřovala, chápu co řešíš. Osobně bych se odstěhovala, nějak s citem si o tom s ní promluvila, nevím jaká tvoje mamka je, ale snad by to pochopila, nebo ne? :nevim: Jsem toho názoru, že pokud chce člověk někomu pomoct, tak musí mít nejdřív sám zázemí. Píšeš, že matce by tam skoro nic nezůstalo… není ve vašich finančních možnostech jim obstarat třeba nějaký bazarový spotřebič?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.13 13:45

@neila Jenže, kupovat něco sem. Když sami bysme potřebovali. To je pořád dokola. Chci aby byla šťastná, držela tu semnou. A všechno, a nemůžu jí teď opustit, když je v tom nejhorším / dá se říct /. Její přítel, na ní akorát řve, že místo dárků pro děti, mohla poplatit nějaký poplatky. Jenže, když ona pro děti chce jen to nejlepší?

• Citovat
  • Upravit
3140
10.1.13 13:47

Tak se můžete odstěhovat do vlastního a mamce můžeš navrhnout, že jí budeš pomáhat tu exekuci splácet dál (tu tisícovku, nebo kolik to je.)
Chápu, že to jsou mimořádné výdaje a časem se splatí. S tím bych mamce pomohla. Ovšem pokud nebude schopná bez vás utáhnout ani běžné provozní výdaje, tak to asi bude na ní, aby se zařídila jinak. Buď se bude muset se sourozenci přestěhovat do bytu, nebo si vzít do baráku podnájemníka (byť jí to nebude připadat úplně komfortní.) Je to dospělá ženská a musí žít tak, aby vyšla, těžko může čekat, že s ní kvůli tomu budete bydlet až do smrti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
10.1.13 13:48
@Anonymní píše:
@neila Jenže, kupovat něco sem. Když sami bysme potřebovali. To je pořád dokola. Chci aby byla šťastná, držela tu semnou. A všechno, a nemůžu jí teď opustit, když je v tom nejhorším / dá se říct /. Její přítel, na ní akorát řve, že místo dárků pro děti, mohla poplatit nějaký poplatky. Jenže, když ona pro děti chce jen to nejlepší?

Chápu… No tak pak to zatím neřeš a se stěhováním počkej. Ono hlavně, aby se kvůli tomu nesesypal tvůj vztah s přítelem, co na to říká on?

Jen dej pozor, ono je otázka, zda tím matce opravdu pomůže, nebo ji tím jen zvykláš (byť nechtěně) a ona pak nebude schopna existovat samostatně. Je dospělá, jsou rodina, musí si věci umět zařídit tak, aby jim to vycházelo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.13 13:51
@Anonymní píše:

Její přítel má pravdu a nedivím se, že řve. Řvala bych taky, pokud by manžel utrácel za nepotřebné věci místo, aby se splatily dluhy ;). Navíc tvá matka by se měla stydět pokud si od vás, kteří také nemáte moc peněz a ty jsi na RD, ještě bere peníze. Neváhala bych a šla bych do vlastního bydlení, nemusí to znamenat přerušení rodinných vazeb a pokud vy tím ušetříte, můžeš i tak matce i dál trochou vypomáhat.

• Citovat
  • Upravit
13119
10.1.13 13:57
@Anonymní píše:
@ynax Je to nedoplatek za energie v hodnotě 37 000,– s tím, že každý měsíc bude platit 3000,– a já bych jí s tím chtěla pomoc. Protože placení má dost. Ale na druhou stranu, bych už chtěla do vlastního. Ale nemůžu jí tu takhle nechat. :(

to není tolik. Takže já bych se odstěhovala s tím, že bych matce řekla, že do doplacení exekuce ať vám ani dětem nic nekupuje, že je potřeba umořit dluh a že jí budeš každý měsíc posílat ne těch 6tis, ale např. 2-3tis. Ale pozor na to - je možné, že ona s přítelem ten barák prostě sami neutáhnou, takže to zkuste s manželem spočítat a třeba jí navrhněte, že by se dům prodal a oni by tak mohli žít klidněji. Jen mám dotaz - co ten její přítel, pomáhá se splácením nebo jen ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí