Bydleni za par let

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4
14.4.17 15:01

bydleni za par let

Ahoj, chtela jsem se zeptat, zda nema nekdo zkusenosti s porizenim baracku, neco maleho 3kk / 3+1 a pozenek… max 2a pul mega… Jde o to, ze nemame nic nasetreno, chtela bych ho porizovat za 4 roky (az pujde malej do skolky a ja zas do prace). Je to vubec realne? Co treba zalozit sporeni? Vyplati se to na tu chvili? Nase prijmy pak budou dohromady cca 35tis. Momentalne splacime jeste pujcku a ja budu nastupovat na materskou, takze nam z vyplat moc nezbude, proto chci cekat ty 4 roky, az bude lip.. Jen jestli neexistuje neco, cim si pomoci, aby nam to pak vyslo.. Diky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36556
14.4.17 15:34
@mrke12 píše:
Ahoj, chtela jsem se zeptat, zda nema nekdo zkusenosti s porizenim baracku, neco maleho 3kk / 3+1 a pozenek… max 2a pul mega… Jde o to, ze nemame nic nasetreno, chtela bych ho porizovat za 4 roky (az pujde malej do skolky a ja zas do prace). Je to vubec realne? Co treba zalozit sporeni? Vyplati se to na tu chvili? Nase prijmy pak budou dohromady cca 35tis. Momentalne splacime jeste pujcku a ja budu nastupovat na materskou, takze nam z vyplat moc nezbude, proto chci cekat ty 4 roky, az bude lip.. Jen jestli neexistuje neco, cim si pomoci, aby nam to pak vyslo.. Diky :mavam:

Nejsem si jistá, jestli s platem 35 dohromady uživíte dům :think: Ve městě je to nereálné.

Ovšem pokud jste skutečně skromní a stačí vám bydlet někde na vsi v horším komfortu, tak by to asi šlo. Tam se dají domky i za 1.5. Ale nic víc než šetřit, ti asi nikdo neporadí.

Otázka je, na co jste měli tu půjčku. Pokud toužíte po věcech, na které nemáte. Do skromného bydlení bych nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3481
14.4.17 16:06

Také myslím, že je váš příjem malý na financování domu. Bez finanční rezervy bych do domu rozhodně nešla, co budete dělat, až se něco pokazí, vezmete si půjčku? Navíc 100 % hypotéku vám už nikdo nedá a během tvé mateřské toho asi moc nenašetříte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27560
14.4.17 16:13

Spočti si kolik máte ted náklady na jídlo atd a uvidíš kolik jste schopný šetřit, ale moc reálně to nevidím 2,5 milionu je dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
14.4.17 17:46

A 2,5M za pozemek a dům je taky podstřelená cifra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4898
14.4.17 17:55

@mrke12 Jak tu už padlo, tak 100% hypotéku už bohužel nedostanete, takže je potřeba co nejvíce šetřit, aby před žádostí o hypotéku bylo co nejvíce na účtu :) Ale zase si teda naopak myslím, že s 35tis se dá dům utáhnout :nevim: Ono je pak ve finále jedno, jestli máte platit 12 tis nájem a nebo hypotéku, ta hypo jde aspoň do vlatního :andel: My máme hypotéku 2 roky (přítel jí dostal 2 miliony sám na sebe s platem myslím 21 čistého v době žádosti) Splácíme 7,5tis měsíčně na 30 let.. já jsem na rizikovým a beru úplně minimální nemocenskou a pak budu na rodičáku, takže budeme mít cca kolem 30tis měsíčně a nemám stach, že bysme nějak strádali :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8849
14.4.17 18:21

@donutkaP pritel má hypotéku na barák na sebe a co ty jako přítelkyňe? Budeš se podílet? Bude ti něco patřit nebo tam jen budeš makat a vrazet prachy do jídla protoze chlap financuje stavbu?
včera zrovna jedna holčina v diskuzi řešila jak odejít od chlapa se dvěma dětmi, stavěli barák, on hypotéky na sebe barák na sebe ještě tam platila podlahy…Její práce za ta léta a nebyli manželé…silena situace, tak si to o se fuj ať tak taky nedopadnes :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4898
14.4.17 18:43

@truelly Barák už je téměř hotový, stěhování bude během čtvrt roku ;) finančně se vůbec nepodílím, barák je psaný na přítele, hypotéka taky.. máme v plánu svatbu do konce roku a jak to bude s předmanželskou smlouvou jsme zatím neřešili a myslím, že ani žádná nebude :nevim: A co se týče plateb nákupů, tak většinu platí přítel a já platím spíš jen drogerii a oblečení.. zatím máme oddělené účty, já si platím jen pojištění a paušál a zbytek peněz mám pro sebe, takže jsem z toho např. nakupovala na mimčo :) popravdě mě ani nenapadlo, že bych někdy musela řešit rozchod :nevim: dům bude jednou psaný na naše děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
14.4.17 19:19

100% hypotéky už se nedávají (díky bohu), takže budete muset mít našetřeno. Pokud nemáte pozemek, tak mi 2 500 000 Kč za novostavbu přijdou jako hodně ambiciózní nápad. Moc nevim, kde z 35 000 Kč chcete vzít na hypotéku, provoz domu a uživení 3 lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4898
14.4.17 19:31

@radkka Já si teda myslím že to s 35 tis, jde v pohodě :nevim: Kolikrát ta hypotéka a věci kolem ní, vyjde stejně jako nájem s energiema, takže nevidím moc rozdíl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
14.4.17 19:32
@donutkaP píše:
@radkka Já si teda myslím že to s 35 tis, jde v pohodě :nevim: Kolikrát ta hypotéka a věci kolem ní, vyjde stejně jako nájem s energiema, takže nevidím moc rozdíl :nevim:

Mně to přijde málo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4898
14.4.17 19:37

@radkka I kdyby platili dohromady 15tis (dvojnásobek toho co platíme my na 2 mega - což myslím, že tolik platit nebudou) tak jim 20 zbyde a to není málo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
14.4.17 19:44
@donutkaP píše:
@radkka I kdyby platili dohromady 15tis (dvojnásobek toho co platíme my na 2 mega - což myslím, že tolik platit nebudou) tak jim 20 zbyde a to není málo :nevim:

Já umím počítat :think: Každý to máme jinak, mně to přijde málo na to, abych se na x desítek let zadlužila, když mám takovou půjčku, chci mít co největší jistotu, že ji zvládnu, s těmihle penězi bych ji neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4898
14.4.17 20:15

@radkka Tak on každý tu hodnotu bere jinak.. někomu je to málo a někdo ani tolik peněz nemá a přijde mu to hrozně moc :nevim: to je jasný ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16059
14.4.17 21:58

Abyste si za 4 roky mohli vzít hypo na 2,5mil., tak budete velmi pravděpodobně potřebovat minimálně 10% ceny jako základ hypo a 4% na zaplacení daně z nabytí nemovitosti, což 14% z této částky je 350tis.
Jestli nemáte našetřeno nic, tak je třeba po celé ty 4 roky spořit měsíčně 7300,–Kč, abyste za ty 4 roky měli tolik, aby se s vámi banka vůbec bavila. A to samozřejmě nepočítám ani korunu na potřebné vybavení a rezervu, která by měla být minimálně na 3-6ti násobek měsíčních výdajů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí