Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, nevíte jestli je možné dostat hypotéku při příjmu partnera okolo 30 tis. a pokud je žena na mateřské? Dá se případně něčím ručit? Vůbec nevím, kde mám o tom hledat info, tak pokud někdo budete vědět, tak budu moc ráda. Děkuji moc.
Da, ale záleží zda mate další půjčky, kolik mate výdajů, kolik by jste chtěli půjčit, nezapomeň ze banka uz 100% hypoteku nedává, tuším 85% možná 90%ručit se da zastavou jine nemovitosti nebo tou kterou poridite na hypotéku ( nejprve prijde finanční poradce a odhadne cenu )
Kde hledat info? Ideálně v bance či u dobrýho finančního poradce. Jestli to dostanete záleží na více faktorech než na pouhým příjmu.
@Jj.Mm píše:
Da, ale záleží zda mate další půjčky, kolik mate výdajů, kolik by jste chtěli půjčit, nezapomeň ze banka uz 100% hypoteku nedává, tuším 85% možná 90%ručit se da zastavou jine nemovitosti nebo tou kterou poridite na hypotéku ( nejprve prijde finanční poradce a odhadne cenu )
Finanční poradce je od rad k financím, nikoli k odhadům nemovitostí, to jsou prosím odhadci.
@Nowuka2 ano, odhadce, mam automatické opravy na mobilu a nevšimla jsem si toho ![]()
Ahoj, my jsme hypo dostali (je to rok a půl - vím, že od té doby proběhly nějaké změny) - manžel cca 30tis, já t. č. RP 6000, žádné dluhy z dřívějška (jen manželovy tou dobou splacené), ručíme klasicky domem, který jsme za peníze z hypo koupili. Jak píše @Jj.Mm nepůjčí vám celou částku - minimálně 10% z ceny musíte mít vlastních (nesmí být ani z jiné půjčky)… ale čím větší % spoluúčasti, tím lepší podmínky (úrok).