Bydleni za par let

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
14.4.17 21:58

Prosím anonymní - finance
Třeba já žiji v menším městě a za tu cenu tu sezeneš v pohodě přímo ve městě, za městem v pohodě za míň. Já bydlím s dětma v domě sama a tu hypotéku mám, menší, ale také mám menší příjem, ťukám, jsem spokojená.

@slivovicka
@slivovicka píše:
Kde se dá koupit obyvatelný dům za 2,5 mega? V našem okolí by za ty prachy byla jen zřícenina.
  • Citovat
  • Upravit
4
15.4.17 09:35
@donutkaP píše:
@mrke12 Jak tu už padlo, tak 100% hypotéku už bohužel nedostanete, takže je potřeba co nejvíce šetřit, aby před žádostí o hypotéku bylo co nejvíce na účtu :) Ale zase si teda naopak myslím, že s 35tis se dá dům utáhnout :nevim: Ono je pak ve finále jedno, jestli máte platit 12 tis nájem a nebo hypotéku, ta hypo jde aspoň do vlatního :andel: My máme hypotéku 2 roky (přítel jí dostal 2 miliony sám na sebe s platem myslím 21 čistého v době žádosti) Splácíme 7,5tis měsíčně na 30 let.. já jsem na rizikovým a beru úplně minimální nemocenskou a pak budu na rodičáku, takže budeme mít cca kolem 30tis měsíčně a nemám stach, že bysme nějak strádali :nevim:

No my prave momentalne platime 7tis najem a 6tis pujcka.. takze uz tak nam to da dohromady 13tis…proto jsem si myslela, ze az se pujcka splati, mohli by jsme za ty penize mit hypo s tim, ze by jsme urcite nezbankrotovali :? A bydlime v pritelovo mamci byte, ktera za nej pozdejc bude chtit 200tis, zbytek by pak byl nas,,, ale kolik by to bylo netusim. U nas se ty byty moc draze neprodavaji.. mozna zbyde 150tis, no nechci s tim moc pocitat.. A baracky s pozemkama se u nas daji sehnat do dvou mega, mensi novostavba s malym pozemkem by pak snad mohla za dva a pul taky byt.. Libi se mi, ze to takhle taky utahnete, muzu se zeptat jak velky cca baracek mate (kolik mistnosti) a kolik krome te hypoteky do nej jeste mesicne musite dat? Myslim voda atd.. diky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
15.4.17 09:49

@mrke12 menší novostavba s pozemkem ta dva a půl? Tak to jsem ještě neviděla. Leda starší barák kde žes bydlet hned, ale kdybys ho chtěla předělat dle představ další milion aspoň tam vrazis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
15.4.17 09:51

@mrke12 a donutka ještě nebydlí teprve stavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
15.4.17 10:27

@truelly primo u nas mame tuhle firmu, takze si myslite, ze ty ceny jsou nepravdive, nebo neuplne? Radeji si necham poradit, nez si blahove rikat, ze vse pujde jak po masle a pritom je v tom milion hacku ;)… http://m.levnedomky.cz/…na-klic.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27652
15.4.17 10:47
@mrke12 píše:
@truelly primo u nas mame tuhle firmu, takze si myslite, ze ty ceny jsou nepravdive, nebo neuplne? Radeji si necham poradit, nez si blahove rikat, ze vse pujde jak po masle a pritom je v tom milion hacku ;)http://m.levnedomky.cz/…na-klic.html

upřímně není tam rozpis co konkrétně za ty peníze postaví a vybaví 100% vás to vyjde mnohem víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
15.4.17 10:54

@ka2ka
V těch cenách nejsou většinou uvedené koupelny, kuchyně, typ podlah, to se dokupuje. Jen holé zdi bez pozemku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27652
15.4.17 11:06

@Konnny jsou v tom uvedeny ceny za základy? připojení k sítím? pokud budete mít nerovný pozemek nedají si příplatek za špatnou manipulaci a srovnání terénu? cena za kotel? bojler?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
15.4.17 11:16
@mrke12 píše:
@truelly primo u nas mame tuhle firmu, takze si myslite, ze ty ceny jsou nepravdive, nebo neuplne? Radeji si necham poradit, nez si blahove rikat, ze vse pujde jak po masle a pritom je v tom milion hacku ;)http://m.levnedomky.cz/…na-klic.html

navíc je ta cena bez 15% dph, mají to úplně dole na stránce, což taky hezky pohne s celkovou cenou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
15.4.17 11:23

A lidi či se třeba rozvádějí a postavili novostavbu si ji taky nechaji zaplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
15.4.17 11:32

Třicetpet čistého. Vy chcete jen jedno dítě? Kdybyste měli aspoň pozemek zadarmo, nebo zdedeny barák k predelavce, nebo dědictví ve formě pul Mega nebo na oba Velká staveb a, prostě něco do začátku. Tak si to umím představit nějak i s těmito peněz i i když na dlouho. Ale bez ničeho velke zivoreni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4898
15.4.17 12:08

@mrke12 Jak psala @truelly, tak ještě nebydlíme, už máme teda prakticky hotovo a čekáme jen na montáž kuchyně a schodů a během dvou měsíců se budeme stěhovat :andel: Co se týče plateb kolem baráku, tak je to jen ta hypotéka 7,5 tis, elektřina a k tomu pojištění domu kolem 2tis ročně, vodu máme z vlastní studny, takže platíme jen její ohřev (přes léto elektřinou v zimě se natopí z kotle), stočné neplatíme, topení neplatíme :) takže povinné platby kolem baráku jsou u nás jen hypotéka, elektřina a pojištění domu :nevim:
Dům máme dvoupatrový, dole máme velký obyvák s kuchyní, špajz, technickou místnost, wc, koupelnu a ložnici. Nahoře máme dva dětské pokoje, koupelnu se záchodem a prádelnu. Téměr půlku horního patra zabírá půda, ze které se dají časem udělat další dva pokoje..

Příspěvek upraven 15.04.17 v 12:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
15.4.17 12:40

@donutkaP a to jste staveli svepomoci? a pozemek jste meli svuj, nebo jste kupovali..a meli jste neco nasetreno? Pripada mi to jak sen :oops: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4898
15.4.17 13:10

@mrke12 pozemek jsme měli vlastní, jenom byl rozdělený nějakým pruhem obecního pozemku (cca 200m²) takže ten jsme dokupovali za pár korun.. Našetřeno jsme měli cca 350 tis ;) stavěli jsme hodně svépomocí, ale na různé věci byla i firma (hrubá stavba, voda, topení, střecha atp.) ale u všeho bylo hodně lidí z rodiny, takže to bylo rychlejší a tím pádem levnější :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
15.4.17 13:18

@donutkaP krásné, hlavně se vezmete a teda pores švů podíl na domě, ať nedopadnes jak ta z vedlejší diskuze, jde odchází od přítele se dvěma dětmi, když dum je jen chlapa a obávám se ze ani peníze z tech podlah co platila ze svého - protoze neměli spolecne hospodaření - nikdy neuvidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí