Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mi to divne teda prijde, zvlast jedna-li se o panelakovy byt.
znam jedny, co ona 31, bracha 29 zijou u rodicu a maji spolecny pokoj!!! O muj Boze!! Takze ano, rychla prechodna doba… ale kdyz se nekomu nechce to je pro me k nepochopeni. ![]()
Me se libi ten pristup tady… Když bydli ve 30 u rodicu chlap, je to mamanek a rychle od nej pryc. Když zenska, tak je vse ok a nikomu do tohp nic neni.
Vyrostla jsem v domě, kde bydlely tři generace - babička s dědou, maminka a pak já. Mělo to svoje pro i proti, mamča jako samoživitelka pro mě měla zajištěné hlídání, když bylo potřeba, babička s dědou nebyli od nás někde daleko, což bylo dobré hlavně na konci jejich života a tak. Všichni jsme se podíleli na chodu domácnosti, ale každý jsme měli svůj vlastní byt (jde o třígenerační dům). Nějak si ale neumím představit bydlet každý jinde.
@j.a.n.i1 píše:
Me se libi ten pristup tady… Když bydli ve 30 u rodicu chlap, je to mamanek a rychle od nej pryc. Když zenska, tak je vse ok a nikomu do tohp nic neni.
Ono to možná bude částečně ovlivněno tím, že většina holek je zvyklá doma pomáhat už od mala, zatímco většina kluků ne. Už jako puberťačky jsme doma uklízely, vařily, praly, žehlily, obstarávaly nákup, starali se o mladší sourozence atd. a měla to tak kolem mě většina holek, zatímco u kluků takový přístup téměř nebyl vidět. Kolik mladých kluků doma vaří, uklízí, pere, žehlí? ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky.
Mam otazku a zajimalo by me, jak byste se zachovaly/rozhodly dal? Ukoncila jsem vztah a momentalne bydlim u rodicu (tahne mi na 30). Setrila jsem si vzdycky neco vedle, a tak mam v planu koupit byt, nicmene jsou ted nesmirne drahe. Nabizeji mi bydlet u nic treba rok (ci jak dlouho budu chtit) a mezi tim si muzu nasetrit, najem po me chteji minimalni. Je mi zaroven blbe rikat ve svych letech, ze bydlim u rodicu, ale zase je to prilezitost jak nasetrit. Co myslite vy? Koukate blbe na 30leteho cloveka, ze je „mamanek“?Diky
No, pohled okolí bych neřešila, ale za sebe bych v tomto věku u rodičů bydlet nechtěla, ale je fakt, že mi to připadá divné (u obou pohlaví)… ale ty bys to měla na přechodnou dobu, což je zas taky trochu něco jiného. Asi záleží jak by to vypadalo… jestli v malém bytě nebo bys měla svůj prostor atd. další věc je, že spoléhat na nižší ceny nemovitostí za rok se ti nemusí tak úplně vyplatit. Dost dobře se naopak může stát, že budou ještě o kus výš, úroky budou taky výš atd. tam je potřeba hodně dobře zvážit situaci.