Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Hezký den,
jen si tak přemýšlím, je tu někdo, kdo bydlí sám/sama nebo sama s miminkem či větším děckem. Má někdo z Vás hypotéku? A kolik ušetříte? Já mám sama byt na hypo, toto téma mě zajímá…
díky…
Bydlím sama s dítkem, hypo plánuju, ale u nás je to malinko složitější
aktuálně ušetřím tak max na věci pro mladého, dovolenou a jeho zájmy ![]()
Já bydlela sama s dvěma většími dětmi 5 let. Začínala jsem od nuly. Nejdřív tři roky v pronájmu, poslední dva roky vlastní malý byt na hypo.
Pro mě finančně hodně hodně těžké. Každý měsíc nervy, abych vše poplatila, jídlo, boty…
Nyní žiju s přítelem, vlastně už měsíc manželem
uf uf, v jeho domečku.
Ahoj, bydlím s 2 dětma(2 a 11),v nájmu-10.300.-,neušetřim ani pětník, naopak-peníze chybí, a hypoška ani nepřipadá v úvahu. Takže jestli nějaká maminka samoživitelka dostane hypotéku a zvládá ji platit, tak tiše závidím ![]()
martina.se: četla jsem tvoje příspěvky v diskuzi o tom zadluženém příteli, myslím, že máme podobnou minulost.
Co se týče mé hypo, bylo to hrozné a ponižující. Nakonec jsem si ji vydržkovala až u ředitele pobočky.
Také jsem neušetřila ani korunu, ale když jsem si spočítala peníze v pronájmu a hypo za vlastní, tak to bylo skoro na stejno. Proto jsem to riskla. I dneska se divím, kde jsem vzala odvahu.
@annaaaaa píše:
martina.se: četla jsem tvoje příspěvky v diskuzi o tom zadluženém příteli, myslím, že máme podobnou minulost.Co se týče mé hypo, bylo to hrozné a ponižující. Nakonec jsem si ji vydržkovala až u ředitele pobočky.
Také jsem neušetřila ani korunu, ale když jsem si spočítala peníze v pronájmu a hypo za vlastní, tak to bylo skoro na stejno. Proto jsem to riskla. I dneska se divím, kde jsem vzala odvahu.
zadlužený byl ex švagr a aktuálně ex manžel..a le to už neřeším. Já sama bych měla možnost mít hypo, ale mě ji nedají (díky ex manželovi), tak řešíme s přítelem, že by si hypo vzal on..ale je to ještě běh na dlouhou trať, uvidíme, jak to dopadne.. pořád si říkám, že lepší plati 8 tis hypo, než 11,5 ti s nájem
jinak máš tedy odvahu, ale je vidět, že se to vyplácí ![]()
To už byla bezmoc z toho všeho, když jsem se do toho ředitele pustila.
U mého ex bylo jediné štěstí, že jsme mohli prodat domek, abychom dluhy poplatili. Bylo toho tak pět milionů ![]()
Nezbylo nic, jen trocha nábytku, ale zaplať pánbůh za to. Jinak bych s dětmi spala na zemi. Mám ho do teď, stěhoval se se mnou i do manželova domečku.
Když jsem žádala hypo, tak jsem byla pořád díky ex v registru dlužníků, ale viděli tam, že je vše uhrazeno a stalo se to ne mou vinou. Ale měli strach - matka samoživitelka. No, ukřičela jsem to.
Já právě taky říkala, lepší malý byt a hypo, ale vlastní, než stejná i vyšší částka do pronájmu. Kdyby bylo nejhůř, vždycky můžu byt prodat, že (doufám, že neeee
).
Myslíte, že je těžké, když už člověk má hypo, tak se třeba přestěhovat za prací a byt prodat a vzít novou hypo, třeba už jen menší?
@annaaaaa píše:
To už byla bezmoc z toho všeho, když jsem se do toho ředitele pustila.
U mého ex bylo jediné štěstí, že jsme mohli prodat domek, abychom dluhy poplatili. Bylo toho tak pět milionů
Nezbylo nic, jen trocha nábytku, ale zaplať pánbůh za to. Jinak bych s dětmi spala na zemi. Mám ho do teď, stěhoval se se mnou i do manželova domečku.Když jsem žádala hypo, tak jsem byla pořád díky ex v registru dlužníků, ale viděli tam, že je vše uhrazeno a stalo se to ne mou vinou. Ale měli strach - matka samoživitelka. No, ukřičela jsem to.
Já právě taky říkala, lepší malý byt a hypo, ale vlastní, než stejná i vyšší částka do pronájmu. Kdyby bylo nejhůř, vždycky můžu byt prodat, že (doufám, že neeee).
jsi opravdu statečná
já teď zkoušela žádat, ale mám díky tomu Edovi záznam, takže smůla.. snad se to nějak povede, mojí zálohou je přítel ![]()
Žila jsem SAMA takhle několik let, v baráčku na vesnici, s hypotékou, kterou jsem si vzala.. Já, kočka, dva psi.Po finanční stránce se to dalo utáhnout, měla jsem dvě možnosti-buď všechno poplatit ale už ne žádný nadstandart, nebo si přibrat ještě jednu práci a mít i na věci navíc-koníčky, cestování, stavebko atd. Rozhodla jsem se pro druhou variantu. To se dalo zvládnout, horší byly ty věci kolem baráku.. S přítelem teď už je to o hodně veselejší ![]()
Já žiju sama s 3 letým synem a hypotékou 10t/m. Tatínek nás finančně opustil asi před rokem, kdy jsem ještě byla na MD a posledních 7 měsíců jsem táhla jen ze svých úspor - měli jsme s prckem spotřebu 30t/m (z toho 20t jen fixní náklady) a moc jsem nešetřila, protože jsem si pořád myslela že se vrátí nebo alespoň bude platit. Nikoliv. Ani korunu. (otec není zapsaný v RL a ani to nechci, než mu přiřknout nějaká práva, raději se o malýho postarám sama) Teď už chodím 4m do práce a mám čistýho tak 22t/m. Fix 20t máme pořád + 6t jesle (školka bude až od září), hadry pro malýho mám komplet od kamarádky, sama jsem si nic do práce nekoupila asi 7 let, takže potřebuju boty, kosmetiku, všechno… Nechodím na obědy a za stravenky nakupuju jídlo domů. Věčně vyžíráme moje rodiče a už to takhle dál nejde. Byt budu prodávat a půjdeme do levnějšího, bohužel… ale přesto si myslím, že se máme dobře, mám co prodat a jak řešit situaci a mám práci. A hlavně mám krásnýho zdravýho syna. Jsem šťastná žena. ![]()
Buď za rodiče ráda, iva2009. Mě do toho máma umřela a táta ani neví, jestli žiju.
Buď ráda, že máš co prodat, i když půjdeš do obyčejnějšího. Já byla na vše sama.