Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Taky záleží, v jakém městě bydlíš. Pokud by jsi eventuelně v budoucnu šla za prací do většího města, tak bys byt musela prodávat… Ale třeba by to nemusel být problém. Já bych si byt na Tvém místě koupila…
Jenom ty muzes vedet, jak moc jsi (ne)spokojena se soucastnym bydlenim.
jinak ja bych mozna pockala ten jeden rok a videla, jestli ti A) prodlouzi najem a B)prodlouzi praci. Mezitim si muzes mapovat, co kde je ke koupi a za kolik. Kdyby byla nejaka extra vyhodna nabidka, tak predpokladam, ze najem muzes za nejakych podminek vypovedet i driv nez po roce.
Já bych v nájmu být nechtěla - hlavní důvod je to, že bych si v bytě nemohla nic změnit podle svého. Takže za mě byt určitě.
Spíš si rozmysli, jeslti v tomhle městě chceš zůstat napořád nebo je ti to jedno - půjdeš opravdu jen za prací, klidně se přestěhuješ. Pak je asi lepší zůstat a počkat, jak se to vyvrbí.
Ono prodat byt sice vždycky jde, ale přeci jenom už jsou to starosti navíc. Nemluvě o tom, že koupíš vybavení, něco do něj investuješ, předěláš - pak ti to třeba bude k ničemu, těžko to prodáš o to dráž. Sice se to může stát, ale počítat s tím nemůžeš.
Takže pokud ti nevadí starosti, práce a vyřizování navíc, pak kup byt. Pokud chceš pohodu v cizím a bydlet podle práce, pak raději vyčkej. ![]()
A kdyz teda mas nasetreno na byt tak co ho koupit a pronajimat jej a ty zatim zustanes v podnajmu kde jsi..myslim pronajimat stylem aby sji videlala…taky resene a treba za par mesicu by ti nejemnici zaplatily (vydelkem z pronajmu) tech 100 tis, a pak uz nemusi nic resit
Ideální čas na koupi bytu, jelikož je jsou ceny na spodní hranici…
To by mě zajímalo, jak matka s dítětem může v téhle době našetřit na byt? Když se rodiče nezajímají, a přídavky taky v téhle době nejsou nějak vysoké. I rodiny s dětmi kolikrát našetří na byt cca za 15-25 let.
Máš nějakou radu, jak bych mohla taky tolik našetřit, díky… ![]()
Ahoj holky. Mám dilema a ráda bych znala vaše názory, třeba mě nakopnou někam dál
.
. Mám tady zatím práci (taky na rok) a rodiče (ale ti až tak moc nepomáhají a nehlídají), proto zůstávám, ale pokud bych tady o práci přišla, musela bych dojíždět.
Dle analýzy by byty ještě měli zůstat dlouho takhle nízko, navíc v okolních městech bych eventuelně za nízkou cenu taky byt koupit mohla. V pondájmu nejsem moc spokojená kvůli tomu nábytku a 4.patru bez výtahu, ale platím jen o cca 2 tisíce více, než ve vlastním, tzn. zase až tak moc nepřeplácím.
Mám malého dvouletého chlapečka a žiji s ním sama v podnájmu v 2+1, kde platím dohromady se vším všudy 6 tisíc (včetně internetu, nájmu a inkasa). Je to nejlevnější nájem ve městě, nicméně byt je zařízený starým nábytkem a nemůžu zde nic udělat, což je trochu problém, protože syn potřebuje více prostoru na hraní a taky mám strach, aby něco nezničil, takže má omezený pohyb. Majitelka na nájmu nechce vydělavát, akorát mě požádala, bych se starala o její kytky (kávovník, citrónovník)…no, moc mě holky neměly v lásce, neboť nevím proč, ale uschly, takže i když mi majitelka slíbila nájem o rok prodloužit, jakmile přijde na ty kytky, tak nevím
Uvažuji o koupi bytu, mám na něj našetřeno, teoreticky by mi stačila půjčka cca max. 100tis. (byty jsou tady hodně levné), ale… co když přijdu o práci a jinou si najdu třeba o 20km dál, má cenu pak zůstávat tady a dojíždět a nebo zůstat v podnájmu a čekat, co bude?
Co byste na mém místě dělali vy?